OK
×

Marcha de Caridad 2016

Update 18/06:

Inmiddels zijn de voorbereidingen natuurlijk in volle gang. De afgelopen weken hebben we keihard getraind om in topconditie aan deze uitdaging te beginnen. Niet alleen moeten we als team een ongelooflijke afstand afleggen, maar de tocht zal vaak ook erg heuvelachtig en warm zijn. De verwachte temperatuur voor de start in Consuegra is 34 graden! Naast het trainingsschema zijn er natuurlijk vele andere dingen die voorbereid moeten worden. De volledige 1816km is nu tot op de meter uitgestippeld, waarbij autowegen uiteraard vermeden moesten worden en we ook vele bezienswaardigheden aandoen.

De Marcha is ook een flinke logistieke operatie en gaat veel verder dan een uurtje per dag rennen. Zo zal iedereen ook twee uur per dag als begeleider moeten fietsen en een uur in een busje moeten rijden. Verder moet iedereen elke dag van de startlocatie naar zijn etappe en daarna naar de eindlocatie vervoerd worden, met indien mogelijk een leuke stop onderweg voor een dagactiviteit. Bovendien zal een derde van de etappes in het donker afgelegd worden. Veel tijd voor uitslapen is er niet, want de karavaan reist elke dag weer door. Gelukkig hebben we nu de beschikking over 2 busjes, 2 auto's, 2 fietsen en een scooter om deze uitdaging aan te gaan.

Naast de estafetteloop, zijn we ook druk bezig geweest met de sponsoring voor het goede doel. Zoals jullie kunnen zien is er via deze pagina al een flink bedrag aan donaties binnengehaald (€17.000), maar we hebben ook enkele commerciele partijen bereid gevonden ons te sponsoren. Zo heeft onze hoofdsponsor Bunq een flink bedrag neergelegd voor een prominente plek op ons shirt en promotie van hun app. Daarnaast zullen op 28 juni samen een uitzwaai evenement organiseren in het Wilhelminapark; een bootcamp van the Bootcamp club, gevolgd door een gratis diner van het restaurant Wilhelminapark en een borrel van Bunq, waarvan de opbrengsten naar het goede doel gaan. Hiernaast hebben we bijvoorbeeld Hungry.nl bereid gevonden €1 per bestelling via een speciale kortingscode te doneren. Dit bedrag zou ook aardig op kunnen lopen. Verder is er ook veel contact geweest met partijen die zogenaamde soft sponsoring doen in de vorm van sportkleding en sportdrank.

Ten slotte is er natuurlijk ook veel contact geweest met het doel van onze sponsorloop: het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Om een nog beter beeld te krijgen van waar we dit nu allemaal voor doen, en om onze sponsoren en donoren nog beter te kunnen vertellen waar hun geld voor gebruikt zal worden, gaan wij aanstaande maandag met een kleine delegatie bij het centrum op bezoek. Hier zullen we met oncologen, verpleegsters, onderzoekers, patientjes en ouders spreken om zo een goed beeld te krijgen van hoe het centrum zich onderscheidt van andere ziekenhuizen en aan welke specifieke zorg en faciliteiten nog het meeste behoefte is. 

La Marcha de Caridad:


In de geest van Don Quichot & Sancho Panza gaan wij in de week voor het lustrum een baanbrekende sportprestatie neerzetten. Een groep van 24 Utrechtse studenten zal in de 8 dagen voorafgaand aan het lustrum ‘Don Quichot’ vanuit La Mancha naar Janskerkhof rennen. Deze hardlopers zullen non-stop door de Pyreneeën langs Biarritz en door Parijs rennen. Iedere deelnemer loopt één uur per dag en in 8 dagen loopt deze groep studenten dag en nacht de 1816 magische kilometers. Ons doel is om middels deze uitdaging een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Dit wordt het eerste ziekenhuis in Nederland dat specifiek gericht is op kinderoncologie en alles wordt er dan ook gedaan om de behandeling van deze ziekte zo draaglijk mogelijk te maken. Denk hierbij aan een huiskamer met veel speelgoed en een kindvriendelijk interieur, maar ook het verbergen van enge medische apparaten en de aanwezigheid van logeervertrekken voor de ouders. Daarbij zal het centrum ook een onderzoeksafdeling kennen om de kinderen in de toekomst nog beter te kunnen behandelen. Dit alles gaat natuurlijk net een stapje verder dan wat door de overheid en verzekeringen wordt vergoed. Om deze extra zorg te kunnen bieden zijn donaties dan ook hard nodig. Ik hoop daarom dat jullie ons, maar vooral de kids, willen steunen in deze Marcha de Caridad; 1816 kilometers voor het leven, tegen kanker. 

nb. Als extra motivatie, is het vanaf €50 mogelijk om een tekst op mijn shirt te plaatsen, waarmee ik 1816km lang zal lopen :)

P. drion

SUCCES !

€ 50

16-07-2016

R. Kroes

Heb je vanavond zien terugkeren in de oude Bisschopstee voor PhRM, chapeau

€ 50

09-07-2016

W. Huysman

Prachtig doel, Wouter. En spectaculaire foto's in Parijs!

€ 100

08-07-2016

Anoniem

€ 10

05-07-2016

B. van Trigt

Lekker bezig Wouter!! Ga zo door :)

€ 10

04-07-2016

N. den Hollander

Nou vooruit, als ik voor elke wedstrijd van je zou doneren, zou ik nu blut zijn. Heel veel succes!! liefs, je zussie

€ 20

29-06-2016

B. Brenny

Heel veel succes! Fantastische actie!

€ 50

28-06-2016

F. Wouda Kuipers

Suerte!

€ 25

27-06-2016

1
2
3
4
dakje met Geef-logo
€ 1.320 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.000
66%
28

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×