OK
×
Actievoerder
Herman Beekers

Linkse Liefde

Linkse Liefde is een initiatief in verwarrende tijden.

Na jaren van neoliberale klassenstrijd is een defensief links ontstaan dat niet samenwerkt en te weinig aanhang heeft. We leven in een tijd waarin discriminatie en uitbuiting genormaliseerd zijn. Waarin de coronacrisis heeft laten zien hoeveel onderbetaalde mensen de samenleving draaiende moeten houden. Waarin migranten en vluchtelingen als uitschot worden behandeld, en waarin te veel vrouwen niet van eigen arbeid kunnen leven. Waarin extreem-rechts opnieuw luid van zich laat horen. Waarin de kapitalistische omgang met natuur en milieu tot een crisis van ongekende omvang leidt. Klimaatverandering, het rampenkapitalisme en de wereldwijde armoede, uitsluiting en honger dwingen ons radicale keuzes te maken. De gevestigde politieke partijen op links lukt het nog altijd niet om te overtuigen.

Toch is de situatie niet hopeloos, zelfs niet in Nederland: de strijd voor een minimumloon van 14 euro per uur; de klimaatbeweging; de strijd tegen racisme; de initiatieven tegen islamofobie: een andere wereld is mogelijk!

Het is nu zaak te laten zien dat het op links anders kan en moet. Solidariteit, internationalisme, antimilitarisme en radicale democratie horen niet bij het verleden maar bij de toekomst. Dát is het antwoord op de dreiging van extreem-rechts, van de klimaatcrisis en de arrogantie van het kapitaal. Linkse Liefde wil een bijdrage leveren aan een herleving van deze idealen en een platform bieden aan activisten, aan doeners en denkers die zich inzetten voor een radicaal andere samenleving.

Linkse Liefde organiseert regelmatig publieke bijeenkomsten en discussies om mensen bij elkaar te brengen die op zoek zijn naar antwoorden en inspiratie. We willen ons niet beperken tot praten en vrijblijvende discussie, hoe nuttig dit ook is. We hebben nieuwe antwoorden nodig op urgente vragen. We willen samen komen en samen doen en zo werken aan een nieuw begin.

J. van der Veen

€ 25

28-11-2021

D. Hollanders

€ 25

28-09-2021

F. Flaton

€ 25

28-09-2021

P. van Lunteren

Mooi initiatief! Met een frisse blik vooruit voortbouwen op de lessen van het verleden.

€ 50

21-07-2021

E. G

Super initiatief!!

€ 25

04-07-2021

F. Flaton

€ 10

27-06-2021

N. Köll

In solidariteit!

€ 30

27-06-2021

Anoniem

€ 10

27-06-2021

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
dakje met Geef-logo
€ 2.846 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 7.500
37%
99

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Stichting H.I.J.O.S.

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Herman Beekers

€ 2.846 opgehaald