OK
×
Actievoerder
Bea & Frans Annot

Handen uit de mouwen op Lesbos - Bea&Frans april BWCteam236

Zie de update onderaan:
Crisis op Lesbos - uitstel van de werkweek - geld hard nodig!

Met behulp van de organisatie 'Because We Carry' en hun slimme 'estafette systeem' nemen wij 19 t/m 26 april april het stokje over, en gaan met een team van 7 mensen een week in de vluchtelingenkampen Moria en Kara Tepe werken. We gaan samen met deze geweldige groep meiden: https://holdingspace.eu/because-we-carry-lesbos.
Wij gaan ervoor, maar we hebben - financiele - hulp van ons netwerk nodig!

Because we Carry zorgt iedere ochtend voor 1500 ontbijtjes, regelt tenten en droge kleren en doet dat met een glimlach en respect. Het is daadkrachtige naastenliefde en het motto past daarbij : #‎nietlullenmaarpoetsen. Deze insteek past uitstekend bij ons en wij gaan daarom ook graag op deze manier aan de slag op Lesbos. 

De teams van vrijwilligers zorgen zelf voor de financien die nodig zijn voor het werk dat ze doen op Lesbos. Onze eigen kosten nemen we volledig voor eigen rekening. Zo komt elke gedoneerde euro bij zijn doel terecht!

Update I - 10 maart 2020: Het is spannend op Lesbos!
Je kan er niet meer omheen: het is heel spannend op Lesbos. Is doneren dan nog wel nodig? Antwoord: ja! De vaste groep mensen van BWC in het kamp werkt op dit moment dag en nacht om de ergste nodigen te lenigen. Met nauwelijks hulp, omdat het niet veilig is. Met te weinig middelen, omdat alles geld kost. We staan in nauw contact met hen, en horen bijna dagelijks van nieuwe, concrete en 'brood'nodige acties waarvoor zij sponsoren zoeken. Wij zorgen dat het geld dat u doneert daar terecht komt. Wilt u op de hoogte blijven: kan via facebook: https://www.facebook.com/Becausewecarry/  U kunt natuurlijk ook direct doneren aan BWC.

Update II - 26 maart 2020: Lesbos, het coronavirus – sinaasappels en zeep
Wij wilden naar Lesbos, handen uit de mouwen steken in het vluchtelingenkamp.
Heel veel liefde, zegen en giften kregen we van jullie als vrienden, familie, collega's en gemeente-leden uit onze kerk in Ermelo. Vorige week is definitief door de hulporganisatie besloten dat er even geen vrijwilligers meer naar Lesbos gaan. Het is te onveilig. 
Jammer voor ons, echter we houden vooral ons hart vast voor wat daar gebeurt. Het dreigt een humanitaire ramp te worden. Het kamp gaat op slot, er mogen nauwelijks hulpverleners meer in én inmiddels is het coronavirus ook op Lesbos. Wij in Nederland nemen onze maatregelen; zij hebben maar één kraan op 1300 mensen en leven hutje mutje met tienduizenden mensen. Het grondteam dat er per sé wil blijven, gaat komende drie weken alle vluchtelingen 1 sinaasappel per dag geven, voor hun weerstand. En per tent één stuk zeep. Het door u gegeven geld hebben we overgemaakt en gaan ze hieraan besteden.

Niemand kan overzien wat de toekomst is van Moria en Kara Tepe. Eén ding is zeker: we blijven ze steunen. En als het maar even kan, gaan we met onze groep alsnog in het najaar een week werken in het kamp!.

Ook met onze inzamel-actie gaan we gewoon door. Er is - juist in de komende periode - gebrek aan alles: al het gedoneerde geld gaat meteen door naar Because We Carry. Dank! 

 

Anoniem

€ 500

25-03-2020

Anoniem

€ 25

23-03-2020

F. Smid

€ 500

12-03-2020

A. de Vos

Goede reis gewenst en waardering voor jullie actie.

€ 100

08-03-2020

L. Borgmeier-Koster

Ga met God en Hij zal met jullie gaan

€ 50

07-03-2020

Anoniem

€ 50

07-03-2020

Anoniem

€ 50

07-03-2020

A. Hoogstrate

Met ons diep respect en met onze zegenbede voor jullie samen en voor het werk dat daar wacht.

€ 50

06-03-2020

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
dakje met Geef-logo
€ 6.820 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
68%
102

donaties

106

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Bea & Frans Annot

€ 6.820 opgehaald