OK
×

Steun vrouwen met HG / Landelijk HG protocol

Steun vrouwen met HG en help Stichting ZEHG groeieIn Nederland en België hebben jaarlijks ruim 130.000 vrouwen te maken met enige vorm van zwangerschapsmisselijkheid. Ongeveer de helft daarvan heeft zelfs last van ernstige zwangerschapsmisselijkheid en ruim 2% krijgt te maken met zeer ernstige zwangerschapsmisselijkheid en/of overgeven, ook wel Hyperemesis Gravidarum (HG) genoemd. De misselijkheid blijft dan vaak onophoudelijk aanwezig en zorgt voor veel en vaak overgeven. Vrouwen met HG houden vaak bijna niets binnen en kunnen soms zelfs van een slokje water gaan overgeven. Bij deze klachten is medisch ingrijpen noodzakelijk.

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf Hyperemesis Gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen want helaas worden vrouwen met HG nog steeds niet gelooft en lopen zij tegen onbegrip aan.

Door het COVID-19 leven we in een onzekere tijd maar Stichting ZEHG is er nog steeds om vrouwen te ondersteunen die (extreme-) zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum ervaren.

Helaas zijn we nog steeds afhankelijk van donaties en giften.. 

Giften en donaties die zij kunnen besteden om:– de website in de lucht kunnen houden;– de maandelijkse bankkosten kunnen betalen;– een stand kunnen huren op beurzen die een link hebben met HG;- workshops organiseren om de kennis bij zorgverleners op het gebied van HG te vergroten (*geaccrediteerde workshops). 

maar het allerbelangrijkste is dat er een landelijk protocol komt voor de behandeling van HG en hier is zeker minimaal EUR 50.000 voor nodig

We hebben na overleg met deskundigen een doelbedrag gekregen dat ongeveer nodig zal zijn. Omdat het zo ontzettend groot is wilden we direct starten met werven; het is immers een veelvoud van de donaties die we jaarlijks krijgen. Specificatie gaan we toevoegen na overleg met de organisatie die uiteindelijk verantwoordelijk wordt voor protocol. Zodra we meer weten wordt dit direct gedeeld natuurlijk. Goed om te weten is dat we hierbij ook weer samenwerken met het Amsterdam UMC en Dr. R.C. Painter (Gynaecologe gespecialiseerd in HG).

We beseffen dat dit voor veel mensen moeilijke financiële tijden zijn, maar als u maar een klein bedrag kunt doneren, zal dit ons echt helpen om ons levensveranderende werk te blijven leveren.

 

 

Helpt u mee?

ZEHG - Stichting Zwangerschapsmisselijkheid en hyperemesis gravidarum logo 2

ZEHG - Stichting Zwangerschapsmisselijkheid en hyperemesis gravidarum

0,5% tot 2% van de zwangere vrouwen lijdt aan een (zeer) ernstige vorm van zwangerschapsmisselijkheid: Hyperemesis Gravidarum. Deze vorm van zwangerschapsmisselijkheid is dusdanig ernstig dat het leidt tot medische risico's voor moeder de kind en veelvuldige opnamen in een ziekenhuis vaak noodzakelijk blijkt.

Sinds enkele jaren bieden wij het online platformen ZEHG.nl, waar vrouwen en hun omgeving informatie kunnen vinden over hyperemesis gravidarum en zwangerschapsmisselijkheid. We helpen vrouwen met elkaar in contact komen via een besloten facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/516260578435716/ 

We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat het lotgenoten contact bijzonder waardevol is en vrouwen helpt om door deze moeilijke periode heen te komen. Daarnaast merken we dat ondersteuning na de zwangerschap ook vaak als prettig ervaren wordt. Stichting ZEHG is eind 2013 opgericht, onze stichting heeft als doel om nog meer vrouwen (en hun omgeving) te ondersteunen, maar ook om voorlichting te geven aan betrokkenen en (medische) professionals. We merken namelijk vaak dat de bekendheid van HG nog niet zo groot is en dit kan leiden tot onbegrip. verder willen we en verbindende factor zijn tussen onderzoekers en vrouwen met HG, in de hoop dat dit leidt tot beter inzicht in de oorzaken en de behandeling van HG.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 1.918 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 50.000
waarvan € 1.743 via Geef.nl
3%
85

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Jessy Sny

€ 1.095 opgehaald

Geen profielfoto
Yoni Karlas

€ 613 opgehaald