OK
×

Steun vrouwen met HG / Landelijk HG protocol

Steun vrouwen met HG en help Stichting ZEHG groeieIn Nederland en België hebben jaarlijks ruim 130.000 vrouwen te maken met enige vorm van zwangerschapsmisselijkheid. Ongeveer de helft daarvan heeft zelfs last van ernstige zwangerschapsmisselijkheid en ruim 2% krijgt te maken met zeer ernstige zwangerschapsmisselijkheid en/of overgeven, ook wel Hyperemesis Gravidarum (HG) genoemd. De misselijkheid blijft dan vaak onophoudelijk aanwezig en zorgt voor veel en vaak overgeven. Vrouwen met HG houden vaak bijna niets binnen en kunnen soms zelfs van een slokje water gaan overgeven. Bij deze klachten is medisch ingrijpen noodzakelijk.

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf Hyperemesis Gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen want helaas worden vrouwen met HG nog steeds niet gelooft en lopen zij tegen onbegrip aan.

Door het COVID-19 leven we in een onzekere tijd maar Stichting ZEHG is er nog steeds om vrouwen te ondersteunen die (extreme-) zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum ervaren.

Helaas zijn we nog steeds afhankelijk van donaties en giften.. 

Giften en donaties die zij kunnen besteden om:– de website in de lucht kunnen houden;– de maandelijkse bankkosten kunnen betalen;– een stand kunnen huren op beurzen die een link hebben met HG;- workshops organiseren om de kennis bij zorgverleners op het gebied van HG te vergroten (*geaccrediteerde workshops). 

maar het allerbelangrijkste is dat er een landelijk protocol komt voor de behandeling van HG en hier is zeker minimaal EUR 50.000 voor nodig

We hebben na overleg met deskundigen een doelbedrag gekregen dat ongeveer nodig zal zijn. Omdat het zo ontzettend groot is wilden we direct starten met werven; het is immers een veelvoud van de donaties die we jaarlijks krijgen. Specificatie gaan we toevoegen na overleg met de organisatie die uiteindelijk verantwoordelijk wordt voor protocol. Zodra we meer weten wordt dit direct gedeeld natuurlijk. Goed om te weten is dat we hierbij ook weer samenwerken met het Amsterdam UMC en Dr. R.C. Painter (Gynaecologe gespecialiseerd in HG).

We beseffen dat dit voor veel mensen moeilijke financiële tijden zijn, maar als u maar een klein bedrag kunt doneren, zal dit ons echt helpen om ons levensveranderende werk te blijven leveren.

 

 

Helpt u mee?

A. Neuvel aan teamlid Yoni Karlas

Hopelijk komt er gauw meer erkenning ,bekendheid en een goede behandeling!! Na 2 HG zwangerschappen heb ik nu na 14 jaar veel maagklachten als gevolg van het overgeven toen.

€ 10

30-10-2023

P. Riabokon aan teamlid Yoni Karlas

€ 25

09-10-2021

M. de Wilde aan teamlid Yoni Karlas

Dank dat jullie dit doen!

€ 25

02-06-2021

Anoniem aan teamlid Yoni Karlas

€ 5

18-05-2021

M. Talen-Boeve aan teamlid Yoni Karlas

Goed initiatief! Erg nodig en welkom. En mooie actie Stichting ZEHG! Ik ga voor #2 / #6. Groet, Marion Talen-Boeve.

€ 10

17-05-2021

I. Sinay aan teamlid Jessy Sny

€ 25

16-05-2021

Anoniem aan teamlid Yoni Karlas

€ 25

15-05-2021

J. de Jong aan teamlid Yoni Karlas

Voor mijn lieve zus, zij heeft twee keer gestreden voor haar kindjes.

€ 10

15-05-2021

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
dakje met Geef-logo
€ 1.928 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 50.000
waarvan € 1.753 via Geef.nl
3%
86

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Jessy Sny

€ 1.095 opgehaald

Geen profielfoto
Yoni Karlas

€ 623 opgehaald