OK
×

KOP DR VEUR voor AYA jong & kanker foundation

 FOTO’S KOP D’R VEUR 2021

Leven met kanker, in Nederland hebben er veel mensen direct of indirect mee te maken. Helaas komt het nog te vaak voor bij jonge mensen tussen 18 en 39 jaar. Wij, Naomi Huizinga en Sebastiaan Boerema, horen daar ook bij. 

Hieronder leest u ons verhaal en waarom wij hebben gekozen voor: AYA jong en kanker Foundation.

Ik zal me even voorstellen, ik ben Sebastiaan Boerema. Ik ben 39 jaar oud, getrouwd en vader van 3 jonge kinderen. In april 2020 is er bij mij de ziekte van Hodgskin geconstateerd, of in gewoon Nederlands lymfklierkanker. Mijn wereld stond echt helemaal stil en op zijn kop. Na vele zware chemokuren ben ik in oktober 2020 schoon verklaard.

Tijdens de chemo's heb ik vaak moeilijke momenten gekend, maar nog meer nadat ik schoon was verklaard. Toen begon het moeilijkste van allemaal: het herstellen en verwerken van wat er eigenlijk allemaal was gebeurd. Ook kwam het besef wat mij nog te wachten stond. Zo vroeg ik mij af of ik nog wel in staat was om het leven weer een beetje op te pakken. Er wordt vaak vergeten dat het natraject ook deel uitmaakt van het proces of men onderschat hoe zwaar dit stuk nog is. 

Ik ben er van overtuigd dat voor iedereen die nog jong is en met zoveel onzekerheid leeft, AYA een goede helpende hand kan bieden. AYA ondersteunt en begeleid tijdens en na de diagnose kanker. AYA doet super belangrijk werk, daarom steun ik AYA. Steun jij ook?

Wil je meer weten over AYA? Kijk dan op ayazorgnetwerk.nl

           ___________________________________________________

Mijn naam is Naomi Huizenga, 37 jaar oud en op 19 mei 2020 kreeg ik de diagnose endeldarmkanker. Daarna stond mijn leven on-hold, maar kwam ik ook in een rollercoaster. In plaats van werken als triagist op de huisartsenspoeddienst, werd ik zelf patiënt en woonde ik bijna in het ziekenhuis. In plaats van minimaal 4 keer in de week sporten, kostte het mij de grootste moeite naar het eind van de straat te lopen.

Ik weiger deze ziekte mijn leven te laten overnemen. Ik heb kanker, maar ik ben geen kanker! Nooit had ik verwacht zoveel steun te ontvangen. Van mijn familie, collega’s, van mijn vrienden en van mijn sportmaatjes van CrossFit. Nooit heb ik me een moment alleen gevoeld. Ook al zie ik dat het ook een enorme klap voor hen is, de liefde die krijg, die vergeet ik nooit.

In deze periode lees ik ook veel verhalen over lotgenoten en waar ik van schrok, is het zwarte gat waar mensen in vallen als ze zijn genezen. Want hoe ga je verder? Hoe pak ik mijn leven weer op? Je wordt een nieuwe versie van jezelf. Versie 2.0. Waarschijnlijk net zo’n leuke (zo niet een leukere), maar hoe vul je het in?

                 ___________________________________________________

Bij SED Crossfit kwamen we in juli 2020 met het idee een work-out te organiseren voor het goede doel. Want kanker, dat draag je niet alleen. Al snel kwamen we als goed doel terecht bij het doel AYA. Zij leveren integrale zorg aan jongvolwassenen met kanker. Door hen te steunen, kunnen zij verder met onderzoek. Ze doen meer kennis op bij het ontstaan van kanker bij jongeren en hopen meer inzicht te verkrijgen in de zorgbehoeften van jongvolwassen patiënten. Daarnaast wordt het geld geïnvesteerd in het opleiden van specialisten, zodat alle jongvolwassenen met kanker in Nederland de beste zorg krijgen die past bij hun levensfase en leeftijdsspecifieke behoefte.

Steun ons en hierbij ook AYA om jongeren in de toekomst verder goed te kunnen ondersteunen hiervoor! Dit kan door te doneren via deze site.

Geld inzamelen doen we niet alleen via donaties. Op zaterdag 2 oktober 2021 vindt er een evenement plaats bij SED CrossFit. Die dag wordt er als sportend in tweetallen (kanker draag je immers ook niet alleen) stilgestaan bij de impact van kanker op een jong volwassene. Via onderstaande link kunt u zich inschrijven voor deelname aan de buddy workout KOP D'R VEUR.

 

We zien je graag 2 oktober sportend of, als de coronamaatregelen het toelaten, als supporter bij SED CrossFit Assen.

Namens Naomi, Sebastiaan en het team achter KOP D'R VEUR bedankt voor alle steun.

 

NOTE: wil je contact met de organisatie van KOP D'R VEUR stuur dan een mail naar kopdrveurassen@gmail.com

Anoniem aan teamlid Naomi Huizenga

€ 5

30-06-2022

Anoniem aan teamlid Naomi Huizenga

€ 25

10-11-2021

E. Stuitje aan teamlid Sebastiaan Boerema

€ 20

09-10-2021

BPZ BV aan teamlid Sebastiaan Boerema

€ 250

07-10-2021

Van Vuuren Grou BV aan teamlid Naomi Huizenga

€ 100

07-10-2021

R. Gierveld aan teamlid Naomi Huizenga

€ 10

06-10-2021

J. Naaijer aan teamlid Sebastiaan Boerema

€ 10

06-10-2021

Z. Mollema aan teamlid Sebastiaan Boerema

€ 10

04-10-2021

1
2
3
4
5
dakje met Geef-logo
€ 3.603 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 4.000
waarvan € 1.003 via Geef.nl
90%
36

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Naomi Huizenga

€ 225 opgehaald