OK
×

Aardbeving in Kroatië

Wist u dat....

  • Voor 350 kuna (€45,-) 1 kind weer school spulletjes heeft. schriften, potloden het verplichte pakket wat elke ouder moeten kopen voor zijn kind buiten de schoolboeken om.
  • Voor €8500,- een prefab woning te krijgen is voor 4 personen. Dit is exclusief de €2500,- voor de fundering
  • Voor €20,- per week een gezin extra voedsel ondersteuning heeft zodat ze normaal kunnen eten.

Wij wilen met uw donatie hierin bijdragen

Regio rondom Sisak, Petrinja en Glina

Dit zijn de hardst getroffen gebieden in de regio. Velen denken het zijn maar 3 plaatsen maar alles is minder waar. Met meer dan 50 kleine dorpen is het leger en brandweer nog druk bezig bepaalde plaatsen te bereiken. De teller staat op meer dan 14.000 huizen die een grote aanpassing nodig hebben. Van al deze huizen zijn er veel onveilig verklaard tot onbewoonbaar. Er komen dagelijks huizen bij van dorpen die ze nu pas kunnen bereiken. Ook zijn er al 700 huizen geholpen. Waarvan het dak al dichtgemaakt is en de schoorsteen is verwijderd. Deze zal op een later moment terug geplaatst worden. Deze korte snelle herstel acties zijn noodzakelijk om tijdelijke wooneenheden door te kunnen schuiven naar de zojuist bereikte dorpen.

Dagelijkse aanvragen

Meerdere malen per dag komen er schrijnende verhalen binnen.

  • Een jonge meid achtergelaten door haar moeder. Huis volledig ingestort. Ze wil haar huis niet verlaten in de hoop dat haar moeder terug komt.
  • Een alleenstaande vader. Ziek van de ernstige ziekte (k) met een jonge dochter en amper geld om van te eten en dan alles kwijt.
  • Dorpen waar de huizen nu (04-01-21) 30 cm wegzakken na een nieuwe aardbeving. En dan ineens warmwater geisers in je tuin.
  • Dorpen waar de hulpverlening nog niet is geweest omdat de wegen weg zijn of alleen uit kraters bestaan.

Dit zijn korte omschrijvingen wat nog steeds de orde van de dag is. En denk eens aan alle getraumatiseerde mensen en kinderen die elke dag nog bevingen mee maken.

De 1e prioriteit is het herstel van zoveel mogelijk huizen met kleine schades. Zoals schoorsteen en dak reparatie. Met alle hulp wat nu op gang komt heb ik daarin goede hoop.

Wat is er hard nodig....

Kachels en dekens. het word koud!!Bouw materialen Er is een grote vraag voor dakpannenGrote vraag naar vakmensen voor klein herstel

Minimaal 1 jaar

Het landelijke rode kruis heeft ook aangekondigd dat ze meer dan 1 jaar daar zullen en moeten blijven. Er zal veel hulp nodig zijn ook tijdens het herstel. De regering geeft ook aan dat in 1997 hier te snel en met te weinig toezicht gebouwd is. Hiervoor zijn ook vele huizen als een kaartenhuis in elkaar gestort.

Blijf op de hoogte

En volg onze Blog Deel uw hulp op onze facebook groep Vanuit_Istrië

Wij willen iedereen bedanken voor jullie bijdrage groot en klein.

SBT Europe BV

John success. Wij waren er voor werk ten tijde van de aardbeving. Wij zijn trots op de Kroaten.

€ 10

15-01-2021

K. Roelofs

Heel veel succes kanjers!

€ 100

05-01-2021

B. Dijkslag

Veel succes met deze acties. En veel sterkte gewenst.

€ 10

04-01-2021

S. van As

Alle kleine beetjes helpen. 💗

€ 25

04-01-2021

S. Rutten

€ 30

04-01-2021

S. Bevers

Heel veel succes met ophalen van zoveel mogelijk geld voor dit zwaar getroffen mooie land. Ook onze "tweede thuis" in elke zomervakantie. Heel veel respect voor jullie!!

€ 10

02-01-2021

A. Verkaart

€ 10

02-01-2021

J. de Wolff

Sterkte!!

€ 10

02-01-2021

1
2
3
4
dakje met Geef-logo
€ 888 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 100.000
waarvan € 713 via Geef.nl
0%
27

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: John Van Der Velden

Delen

Aan wie wil je doneren?
×