OK
×
Actievoerder
Kim Gringhuis-Ottens

Kim 4 AYA

Ruim 4 jaar geleden kreeg ik de diagnose borstkanker met uitzaaiingen naar de lymfeklieren. Ik was 27 jaar en stond volop in het leven, mijn wereld stond op zijn kop. Hierna volgde een heftige periode met chemo's, bestralingen en meerdere operaties. Ik was erg ziek, had veel last van bijwerkingen en ik voelde me daarna lange tijd erg eenzaam.

Het afgelopen jaar heb ik veel gehad aan AYA Zorgnetwerk. AYA's (Adolescents & Young Adults) zijn jonge mensen die tussen 18 en 35 jaar voor het eerst te horen krijgen dat ze kanker hebben. Jaarlijks zijn dit 2700 jongvolwassenen in Nederland. Mensen zoals ik, genietend van het leven, die plotseling worden geconfronteerd met deze ernstige ziekte. Deze groep jongvolwassenen heeft andere zorg nodig dan kinderen en ouderen die kanker krijgen. Zij starten net met hun volwassen leven. Ze ronden een studie af, beginnen met werken, krijgen een relatie, willen hun eerste huis kopen en hebben misschien een kinderwens. Als je dan ineens de diagnose kanker krijgt, ontstaan er vaak heel veel vragen over deze onderwerpen. AYA Zorgnetwerk biedt ze deze zorg tijdens en ook na kanker. Zo ook aan mij.

Mede dankzij hun hulp kan ik, nu 4 jaar later, zeggen dat het steeds beter met me gaat. Kanker zal een rode draad blijven in mijn leven, maar AYA Zorgnetwerk ook. Ik wil AYA Zorgnetwerk bedanken voor wat ze voor mij heeft betekend. Daarom start ik eind maart 2020 samen met mijn lieve vriendin Manon onze ‘Camino’ naar Santiago de Compostella. Een wandeltocht van bijna 800 kilometer door Frankrijk en Spanje. Mijn doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor AYA Zorgnetwerk, zodat elke jongvolwassene die te maken krijgt met kanker, dezelfde zorg krijgt als dat ik heb gekregen. Wilt u meer weten over AYA Zorgnetwerk, kijk dan op de site van AYA (zie link hieronder)

Help jij ons mee?

P.s. tijdens onze camino zullen wij ook gaan vloggen! Zo kun jij ook kijken hoe het ons vergaat. Volg ons op onderstaande link.

dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie