OK
×
Actievoerder
Jane's Flavours

Meer aandacht en erkenning voor de ziekte endometriose!

Hevige menstruatiepijn en pijn tijdens seks is NIET normaal! Een lange tijd dacht ik van wel. Tot ik op mijn 32ste de diagnose endometriose kreeg. Een chronische ziekte die 1 op de 10 vrouwen treft en grote impact heeft op het dagelijks leven.

De stap nemen naar hulp is moeilijk

Ik liep jaren rond met buikpijn, hevige menstruatieklachten en vermoeidheid, niet wetende dat ik een chronische ziekte had. Zo zijn er nog steeds veel vrouwen die met klachten rondlopen die niet weten wat de oorzaak is. De gedachten dat ‘pijn erbij hoort’ of dat ‘je jezelf aanstelt’ komen helaas nog steeds voor. Er is vaak schaamte om hierover te praten en soms wordt er zelfs gedacht dat de klachten in het hoofd zitten. De stap nemen naar hulp is daardoor vaak al moeilijk.

Geen (h)erkenning

Helemaal als sommige (huis)artsen de klachten niet serieus nemen of niet herkennen. Dit kan ervoor zorgen dat het soms jaren kan duren voordat iemand een juiste diagnose krijgt en geholpen kan worden. 

Meer aandacht voor deze chronische ziekte

Daarom wil ik dat er meer aandacht en erkenning komt voor endometriose, zodat deze vrouwen sneller een juiste diagnose kunnen krijgen. De Endometriose Stichting zet zich in voor al deze vrouwen. Met een groep vrijwilligers zorgen zij voor betrouwbare informatie, voorlichting en een plek waar ervaringen uitgewisseld kunnen worden. De medische wereld waardeert hun inzet en ziet hen als een sparringpartner om nog beter patiënte gerichte zorg te leveren.

10 km hardlopen om geld in te zamelen

Het plan was om samen met mijn vriend Dennis de 10 km van de NN CPC Loop te rennen op 26-09-2021 om geld in te zamelen voor de Endometriose Stichting. Echter is de CPC Loopt nu tweemaal verplaatst en is Dennis geblesseerd geraakt. Dus nu ren ik op mijn verjaardag, zondag 20 maart 2022, alleen deze 10 km. Help jij mij mee? Dat zou ik  super tof vinden!

Liefs,

Jane

Geen profielfoto
Jane's Flavours

€ 1.205,50 opgehaald

Help Jane's een handje mee en meld je aan als teamlid!

deelnemen actie Deelnemen aan deze geefactie
dakje met Geef-logo
€ 1.205 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
160%
88

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Jane's Flavours

€ 1.205,50 opgehaald