OK
×
Actievoerder
Peter Pors

Ik loopt de marathon van Rotterdam

Ik loop de marathon van Rotterdam voor de Franciscus Foundation. 

In Nederland krijgt één op de twee Nederlanders op enige moment in zijn of haar leven de diagnose kanker krijgt. Één van deze bijwerkingen is een verandering van het reuk- en smaakvermogen. Geur zorgt voor 70% van de smaakbeleving. Wanneer bij patiënt het reukvermogen verandert, kan de voorkeur voor bepaald eten veranderen. Ook weet een patiënt soms niet of het eten is aangebrand of bedorven is. 

Patiënten weten dat ze in deze fase voeding extra hard nodig hebben, maar zonder reuk- of smaakvermogen gaat eten niet meer vanzelf. Sommigen moeten zichzelf zelfs dwingen om te eten. Daarom is het belangrijk dat patiënten leren om op een andere manier met voeding om te gaan. Maar hoe? Franciscus organiseert daarom kookworkshops, onder begeleiding van een professionele kok. 

Tijdens de kookworkshops wisselen patiënten ervaringen uit met lotgenoten en tegelijkertijd zien ze hoe ze zelf een smaakvolle en gezonde maaltijd kunnen klaarmaken. Welke smaakcombinaties, texturen of kruiden kun je het beste gebruiken? En wat kun je allemaal zélf doen? Tijdens deze workshop leren ze om te gaan met de belemmeringen die ze ervaren. En krijgen ze handvatten om weer het plezier in eten terug te krijgen. Dit heeft een positief effect op het herstel en de behandeling tegen kanker. 

Om de kookworkshops voor alle patiënten gratis te kunnen aanbieden, hebben wij jouw hulp nodig. Wil jij helpen dit doel te bereiken?

F. gardingen aan teamlid Peter Pors

succes

€ 5

12-04-2024

Anoniem aan teamlid Peter Pors

€ 10

12-04-2024

Anoniem aan teamlid Peter Pors

€ 10

11-04-2024

M. Kunst aan teamlid Peter Pors

Mooi doel en heel veel succes Peter!

€ 10

11-04-2024

Anoniem aan teamlid Peter Pors

€ 5

11-04-2024

Anoniem aan teamlid Peter Pors

€ 25

11-04-2024

B. Pors aan teamlid Peter Pors

Go go Peter!

€ 25

11-04-2024

W. Coster aan teamlid Peter Pors

Heel veel succes!!

€ 10

11-04-2024

1
2
3
4
dakje met Geef-logo
€ 357 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 400
89%
29

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Peter Pors
Peter Pors

€ 357,50 opgehaald