OK
×

Uw donatie groot of klein kan levensreddend zijn

Mijn naam is Kas, ik ben 24 jaar, en toen ik net 16 werd was er een tumor ontdekt bij mijn hypofyse, dit is een onderdeel van de hersenen wat de hormonen aanstuurt.

De tumor is spoedig verwijderd maar heeft voor veel schade gezorgd, mijn hypofyse was niet meer te redden, daarvoor vraag ik uw hulp.

Hormonen zijn ontzettend belangrijk voor het menselijk lichaam en gelukkig door middel van medicijnen gaat het al een stuk beter. Wel is een van deze hormonen cortisol, het stress hormoon, en misschien wel een van de allerbelangrijkste hormonen die je in je lichaam kan hebben. Cortisol zorgt voor een normale werking van het lichaam, vooral tijdens een stressvolle situatie. Het hormoon vertelt het lichaam namelijk wat voorrang heeft en welke onnodige taken wel even kunnen worden uitgeschakeld.

Je “fight-or-flight” respons. Pijnprikkels worden verminderd en adrenaline wordt aangemaakt zodat je jezelf tijdelijk in een stressvolle situatie beter kan redden.

Hier gaat er bij mij alleen even wat mis. Mensen die cortisol missen, en het handmatig moeten innemen, kunnen een tekort niet altijd aanvoelen en dat kan levensbedreigend zijn. Wanneer ik in zo’n stressvolle situatie terecht kom heb ik niet altijd genoeg cortisol en in plaats dat mijn lichaam netjes de belangrijke processen voorrang geeft…kan het zo zijn dat alles wordt uitgeschakeld en kan ik zelfs in een coma terecht komen. Zelf heb ik al crisissen meegemaakt maar gelukkig is het bij mij nog niet zo ver gekomen dat ik in een coma ben beland. Dit willen we uiteraard voorkomen. Help jij mee?

Stichting Kibō leidt medische detectie honden op, waaronder ook honden die een daling of tekort van cortisol kunnen ruiken. Er is geen manier om zelf cortisol te meten maar op een hulphond kan ik vertrouwen dat hij/zij mij aangeeft wanneer mijn coritisol te laag is. Te veel cortisol innemen kan namelijk ook voor narigheid zorgen, dus wat extra innemen voor de zekerheid is ook niet het beste. Uiteraard kost het opleiden van een hond veel geld en daar heb ik hulp bij nodig.

Een hulphond zal betekenen dat ik mijn leven terugkrijg en zelf op pad durf. Alleen ergens heen gaan durf ik namelijk niet omdat ik bang ben dat ik in een benarde situatie terecht kom en niemand mij kan helpen. Een hulphond kan ervoor zorgen dat ik me op mijn gemak voel en door spannende situaties kan manoeuvreren zonder dat ik bang hoef te zijn dat er een crisis op de loer ligt

Ik wil graag net als ieder ander persoon onafhankelijk zijn. Op dit moment ben ik het vertrouwen in mijn eigen lichaam kwijt en heb ik altijd overal waar ik ga en sta een persoon nodig naast mijn zijde.

Helpt u mij zelfstandig te worden? 

Alvast bedankt voor uw hulp en steun. 

Hartelijke groet,Kas

Anoniem aan teamlid Stichting Kibo Medical Detection Dogs

€ 50

13-12-2022

Anoniem aan teamlid Stichting Kibo Medical Detection Dogs

€ 50

13-12-2022

M. . aan teamlid Stichting Kibo Medical Detection Dogs

€ 10

04-11-2022

P. Pannekoek aan teamlid Stichting Kibo Medical Detection Dogs

Via koffiehuis Sjaak. Veel succes, Peter en Isabel.

€ 100

31-10-2022

J. Oudenbroek aan teamlid Stichting Kibo Medical Detection Dogs

Ik hoop dat het nodige bedrag snel bij elkaar komt

€ 25

28-10-2022

R. Mandjes aan teamlid Stichting Kibo Medical Detection Dogs

€ 50

21-10-2022

S. Roossien aan teamlid Stichting Kibo Medical Detection Dogs

€ 10

21-10-2022

Anoniem aan teamlid Stichting Kibo Medical Detection Dogs

€ 100

21-10-2022

1
2
3
4
5
6
7
8
dakje met Geef-logo
€ 2.745 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 20.000
13%
61

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×