OK
×
Actievoerder
Eva van Amelsvoort

Hulp speciaal onderwijs in Kenia

Op zaterdag 22 februari vertrekken wij, Sandra van Duijl (Dutch Down Support) en Eva van Amelsvoort (leerkracht), naar Kenia voor een heel bijzonder project: we zullen op vier scholen voor kinderen met het syndroom van Down en andere verstandelijke beperkingen ondersteuning bieden. Daarnaast willen we ook hun ouders ondersteunen.

Wij zijn zelf moeders van een kind met Downsyndroom en weten als geen ander dat het fijn is als je er voor elkaar kunt zijn en als je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen. In Nederland wordt ons een scala aan faciliteiten geboden voor onze kinderen. Wij gunnen ouders van en kinderen met het syndroom van Down in minder ontwikkelde landen, zoals Kenia, dezelfde mogelijkheden en kansen.

Doneer je een vrijwillige bijdrage voor dit project?

Met jouw gift kunnen wij, van de Dutch Down Support Foundation, onderwijs op maat realiseren op vier scholen in Mombasa. Daarnaast worden ook stappen gezet voor acceptatie en integratie voor de 450 leerlingen met een verstandelijke beperking.

Over het project

De kinderen brengen nu de dag nog door zonder gericht leerprogramma. Tijdens een eerdere pilot in Mombasa bleek dat er bij de leerkrachten en ouders behoefte is aan informatie en gericht onderwijs voor deze kinderen. Tijdens dit tweejarig project gaan we deze behoefte structureel vervullen. Wij zetten onze eigen ervaring in om in Mombasa leerkrachten, zorgprofessionals en ouders te coachen. We gebruiken erkende methoden die in Nederland gebruikt worden voor deze groep kinderen: Kleine stapjes, Leespraat, de Rekenlijn en doneren de bijbehorende materialen. 

Onze organisatie

Dutch Down Support Foundation is een Nederlandse stichting die kinderen en volwassenen met het syndroom van Down helpt in het buitenland. Met elkaar staan we sterk voor het zichtbaar maken van deze groep. Wij gaan in gesprek met ouders, leerkrachten en zorgprofessionals en delen kennis, ervaring en materialen.

Steun je ons? Alvast bedankt! 

 

 

Anoniem

€ 5

13-04-2020

Anoniem

€ 10

07-03-2020

J. van der Wilk

€ 25

05-03-2020

E. Ulrich

Nav bericht uit Mombassa

€ 25

05-03-2020

Anoniem

€ 10

01-03-2020

Anoniem

€ 10

21-02-2020

B. Smid

€ 10

20-02-2020

M. van der hulst

€ 5

18-02-2020

1
2
3
4
5
6
7
8
dakje met Geef-logo
€ 1.667 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.000
83%
64

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Eva van Amelsvoort
Eva van Amelsvoort

€ 1.667 opgehaald