OK
×
Actievoerder
Anita Risseeuw

Hulp aan het Dar Essalaamziekenhuis in Gaza

15 december 2020: Aan het eind van het jaar nog een laatste bericht uit Gaza. We hebben nogmaals een bedrag kunnen overmaken nu van  € 2000 naar het ziekenhuis voor de aanschaf van beschermingsmateriaal i.v.m. Covid 19.

Hieronder de reactie van het ziekehuis:

Dear Benji,

 Good morning

 Thank you for your cooperation and sympathy.

 This is to confirm that we have received the donation. We will use it to purchase PPE, as the situation in Gaza is very dangerous, and we are working hard to fight this virus and try to protect our staff and people.

 Regards,

 Maisa

 On Tuesday, 1 December 2020, 01:40:21 pm GMT+2, <delevie@rotterdamvoorpalestina.nl> wrote: 

  Dear Maisa,

 Hope you are all doing well.

 I have just sent an extra donation of € 2.000 for help in fighting covid-19 to your account at the Arab Islamic Bank.

It should reach you within three or four days.

 Could you please let us know when you have received it?

 And it would be nice if you could also send us a small note describing what you are going to spend the money on? So we can place it on our site.

 Wishing you all the best

 Kindest regards

 Benji

 

17 september: Dank allen voor jullie gulle bijdrage. Het geld zal binnenkort worden overgemaakt naar het ziekenhuis in Gaza dat dringend behoefte heeft aan mondkapjes en andere beschermende middelen nu ook in Gaza de besmettingen van Covid 19  toenemen. Alle donaties zijn nog welkom om het bedrag dat we kunnen overmaken te verhogen. 

 

Het geld voor de corona-actie is overgmaakt naar Wilde Ganzen, zij hebben het bedrag verdubbeld en naar het ziekenhuis in Gaza overgemaakt. Het ziekenhuis is heel blij met dit bedrag en zij kunnen het goed gebruiken,

We voeren nog steeds actie voor apparatuur voor de operatiekamer van het ziekenhuis. 

# Lopen voor Gaza:

Steun de actie van Enes Yigit van Denk die dit weekend loopt van Rotterdam naar Amsterdam om geld in te zamelen voor het ziekenhuis in Gaza! 

Goed nieuws ontvangen van Wilde Ganzen. Wilde Ganzen steunt onze actie waarmee het Dar Essalaamziekenhuis beschermende middelen en materialen kan aanschaffen tegen het coronavirus. Het bedrag dat wij overmaken naar het ziekenhuis zal Wilde Ganzen verdubbelen! Ook steunt Wilde Ganzen al ons project voor de aanschaf van het anesthesieapparaat voor de operatiekamer door het opgehaalde bedrag met 50 % te verhogen. Uw donatie levert dus nog meer geld op voor het ziekenhuis.

Ongelofelijk bedankt alle donateurs, we hebben het (eerste) streefbedrag van €2500 gehaald. Vandaar dat we het streefbedrag met €2500 hebben verhoogd naar €5000 zodat nog meer mensen kunnen doneren en we meer geld kunnen ophalen voor het ziekenhuis. 

Het Dar Essalaamziekenhuis in Khan Younis helpt de allerarmsten in de Gazastrook (Palestina). Door de coronacrisis die ook de bevolking in Gaza treft,  heeft het ziekenhuis nu grote behoefte aan beschermende materialen en middelen. In Gaza is er een tekort aan alles door de al 15 jaar durende blokkade door Israel. Daarnaast is Gaza ook één van de dichtsbevolkte gebieden ter wereld en zijn de levensomstandigheden ook zonder de coronacrises al allerberoerdst. Een verdere verspreiding van het virus kan een ramp betekenen voor de mensen die in Gaza  opgesloten zitten en geen kant uit kunnen. 

Met uw bijdrage kan het Dar Essalaamziekenhuis beschermende kleding, mondkapjes en desinfecteermiddelen kopen om het virus tegen te gaan.   

Voor het uitbreken van de coronacrises waren wij al een project gestart voor de aanschaf van een anesthesieapparaat voor de operatiekamer, een apparaat dat nodig is om oude en versleten apparaten te vervangen. Door de coronamaatregelen mogen wij nu niet maandelijks collecteren in het centrum van Rotterdam. U kunt ook dit project financieel steunen. Geef aan of u wilt doneren voor de corona-actie of voor het anesthesieapparaat. 

Stichting Palestina is ANBI erkend; uw giften zijn aftrekbaar voor de belastingdienst

Anoniem aan teamlid Anita Risseeuw

€ 100

30-12-2023

Anoniem aan teamlid Anita Risseeuw

€ 10

14-11-2023

Anoniem aan teamlid Anita Risseeuw

€ 25

04-11-2023

Anoniem aan teamlid Anita Risseeuw

€ 20

02-11-2023

Anoniem aan teamlid Anita Risseeuw

€ 100

24-10-2023

Anoniem aan teamlid Anita Risseeuw

€ 25

23-10-2023

Anoniem aan teamlid Anita Risseeuw

€ 50

14-10-2023

Anoniem aan teamlid Anita Risseeuw

€ 10

09-10-2023

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
dakje met Geef-logo
€ 7.026 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
117%
202

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Anita Risseeuw

€ 7.026,50 opgehaald