OK
×

Steun vrouwen met HG en help Stichting ZEHG groeien

In Nederland en België hebben jaarlijks ruim 130.000 vrouwen te maken met enige vorm van zwangerschapsmisselijkheid. Ongeveer de helft daarvan heeft zelfs last van ernstige zwangerschapsmisselijkheid en ruim 2% krijgt te maken met zeer ernstige zwangerschapsmisselijkheid en/of overgeven, ook wel Hyperemesis Gravidarum (HG) genoemd. De misselijkheid blijft dan vaak onophoudelijk aanwezig en zorgt voor veel en vaak overgeven. Vrouwen met HG houden vaak bijna niets binnen en kunnen soms zelfs van een slokje water gaan overgeven. Bij deze klachten is medisch ingrijpen noodzakelijk.

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf Hyperemesis Gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik heel veel steun gehad aan deze groep.  Daarom zou ik graag iets willen betekenen voor alle HG dames en helpen de Stichting groter en bekender te maken. Want onbegrip is het verschrikkelijke aan deze rotziekte.

Helaas zijn zij afhankelijk van donaties en giften. Giften en donaties die zij kunnen besteden om:
– folders kunnen laten drukken en deze zelf kunnen verspreiden naar gynaecologen en verloskundigen;
– de website in de lucht kunnen houden;
– de maandelijkse bankkosten kunnen betalen;
– een stand kunnen huren op beurzen die een link hebben met HG;
– naast de lotgenotendag ook een dag kunnen organiseren waar zowel lotgenoten als medici terecht kunnen voor informatie omtrent HG.Donaties komen volledig ten goede aan de Stichting!

 

Help jij mee?

 

 

M. Kreuk-Huisenga aan teamlid Suzan van Velthoven

€ 50

11-09-2020

S. Setdibi aan teamlid Suzan van Velthoven

€ 25

27-08-2020

Just Grow - Marjolein Houben aan teamlid Suzan van Velthoven

Bedankt voor jullie hulp 🙏

€ 200

11-07-2020

B. de Jong aan teamlid Suzan van Velthoven

Ik vind het heel belangrijk om onderzoek te doen naar HG

€ 10

17-05-2020

L. Ouweneel aan teamlid Jessy Sny

Hiermee hoop ik mijn steentje bij te dragen aan meer bekendheid bij behandelaars en bij mensen in het algemeen. De gevolgen worden echt zwaar onderschat. Ik hoop dat er meer komt om de gevolgen van HG wat meer de kop in te drukken.

€ 5

06-11-2019

E. van Berlo aan teamlid Jessy Sny

Ik hoop echt dat er degelijk onderzoek wordt verricht want ik heb me nog nooit zo slecht gevoeld als tijdens mijn zwangerschap. Dit MOET echt behandelbaar worden op termijn.

€ 10

04-11-2019

J. van den Nieuwboer aan teamlid Jessy Sny

€ 10

13-10-2019

L. Hendrickx aan teamlid Jessy Sny

Omdat wij al heel veel aan jullie hebben gehad en in de toekomst jullie waarschijnlijk ook weer nodig hebben. Jullie doen goed werk!

€ 25

13-10-2019

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
dakje met Geef-logo
€ 1.335 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.500
53%
97

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Jessy Sny

€ 1.050 opgehaald