OK
×

Help Plaatsengids.nl met de laatste loodjes!

Als opvolger van de vele reisgidsen en naslagwerken over streken en provincies in ons land, en over bezienswaardigheden als kerken, molens, kastelen en natuurgebieden, heb ik in 2008 als ideaal opgevat om dé ultieme website over álle plaatsen in ons land te gaan maken: Plaatsengids.nl. Met per plaats een pagina met álles wat je zou kúnnen willen weten over o.a. naam, geschiedenis, bezienswaardigheden, evenementen, natuur en recreatie, het verenigingsleven en andere voorzieningen.

Met de nadruk op de 6.000 'kleine kernen' (2.000 dorpen en 4.000 buurtschappen) in ons land en niet zozeer de 500 grootste plaatsen. Want dát doen anderen al. Handig en zeer overzichtelijk per plaats op 1 pagina alles bij elkaar! Zodat jíj er geen boeken meer van hoeft te kopen, en ík ze als auteur/uitgever niet meer hoef te maken.

Ik heb er 15 jaar bijna dag en nacht aan gewerkt. Eind 2022 beoogt het project namelijk inhoudelijk helemaal gereed te komen. Meer daarover kun je lezen op mijn pagina Nieuws.

De kosten van ontwikkeling, onderhoud en hosting van de database en site, die inmiddels in totaal in de 6 cijfers lopen, beogen uiteindelijk te worden bekostigd doordat mensen via onze site een hotel, vakantiehuis of B&B kunnen boeken en wij daar per boeking een bescheiden commissie van krijgen. Maar dat zal pas op termijn geleidelijk op gang komen. En inmiddels ben ik door mijn spaarcenten heen... Vandaar nu mijn verzoek aan jou om bij te dragen om het project in de tussentijd overeind te helpen houden, onder het motto: "Help Plaatsengids.nl met de laatste loodjes!"

Wat kan ik voor je terugdoen?

1. Als je 10 euro doneert, vermeld ik je naam (mits je dat wilt natuurlijk) op een algemene 'Mede mogelijk gemaakt door'-pagina op Plaatsengids.nl.

2. Als je 25 euro doneert, vermeld ik je naast het genoemde onder 1. ook onderaan de pagina van je eigen plaats, onder een kopje 'Mede mogelijk gemaakt door', als sponsor van de meest informatieve pagina over jouw plaats op het internet, waar ik door de jaren heen in totaal enkele 'mandagen' aan heb gewerkt.

3. Als je 50 euro doneert, plaats ik bij de onder 1. en 2. genoemde vermeldingen ook een link naar je bedrijfssite (of persoonlijke site). De meeste pagina's scoren inmiddels hoog in Google (en de andere gaan dat nog doen), waardoor ze veel bezoekers trekken, wat jou op deze manier dan ook extra bezoekers/klanten oplevert.

P.S. Bedenk hierbij dat jij geen naslagwerken of reisgidsen meer hoeft te kopen, en wat je daardoor bespaart. Een stukje van je besparing zou je kunnen doneren, bijvoorbeeld ter grootte van de kosten van 1 reisgids. 1 reisgids of naslagwerk, bijvoorbeeld van een provincie of streek, kost je al snel 25 euro, en is bovendien al na een paar jaar verouderd. Op mijn site heb ik inmiddels 25.000 pagina's tekst, dus omgerekend in papier de inhoud van 50(!) voortdurend bijgewerkte reisgidsen/naslagwerken van 500 pagina's per stuk!

En sommigen doneren bijv. 10 of 25 euro omdat ze in de loop der tijd ca. 100 respectievelijk 250 pagina's hebben geraadpleegd en dat ze dat wel 10 cent per pagina waard vinden als vergoeding.

Dank namens mijzelf, mijn vrouw Mirjam (die er ook vele duizenden mensuren in heeft zitten) en de tientallen vrijwilligers!

S. Kraak aan teamlid Frank van den Hoven

€ 10

22-08-2022

Cross Internet aan teamlid Frank van den Hoven

Hi Frank, Graag contact met mij opnemen via 0495-451170 of via mijn email adres oran@crossinternet.nl. Ik wil graag drie plaatsingen realiseren op jouw domein: 1. www.kerstpakkettenidee.nl -> Regio Nederweert 2. www.kerstpakketten.expert -> Regio Weert 3. www.kerstpakketwebshop.nl -> Regio Stramproy Hoor graag van je.

€ 150

20-06-2022

Stichting Historische Kring Losser aan teamlid Frank van den Hoven

€ 50

02-02-2022

Anoniem aan teamlid Frank van den Hoven

€ 25

22-01-2022

A. Meijer aan teamlid Frank van den Hoven

€ 25

08-07-2021

O. Pasteuning aan teamlid Frank van den Hoven

Hoi Frank, Ik heb al veel gebruik gemaakt van de Plaatsengids mede omdat ik door heel Nederland fiets naar plaatsen die met een t/m 10 beginnen. Ik zal je een link sturen naar een fotoboek dat ik hierover gemaakt heb. Groet Otto en vooral doorgaan!!

€ 50

13-04-2021

B. Schuler aan teamlid Frank van den Hoven

Wat is de plaatsengids groot geworden! En handig, ik vond gelijk wat ik zocht. Gefeliciteerd Frank.

€ 25

22-02-2021

Anoniem aan teamlid Frank van den Hoven

€ 10

13-03-2020

1
2
dakje met Geef-logo
€ 440 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
4%
13

donaties

954

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Plaatsengids.nl

Delen

Aan wie wil je doneren?
×