OK
×

Help Plaatsengids.nl met de laatste loodjes!

Als opvolger van de vele reisgidsen en naslagwerken over streken en provincies in ons land, en over bezienswaardigheden als kerken, molens, kastelen en natuurgebieden, heb ik in 2009 als ideaal opgevat om dé ultieme website over álle plaatsen in ons land te gaan maken: Plaatsengids.nl. Met per plaats een pagina met álles wat je zou kúnnen willen weten over o.a. naam, geschiedenis, bezienswaardigheden, evenementen, natuur en recreatie, het verenigingsleven en andere voorzieningen.

Met de nadruk op de 6.000 'kleine kernen' (2.000 dorpen en 4.000 buurtschappen) in ons land en niet zozeer de 500 grootste plaatsen. Want dát doen anderen al. Handig en zeer overzichtelijk per plaats op 1 pagina alles bij elkaar! Zodat jíj er geen boeken meer van hoeft te kopen, en ík ze als auteur/uitgever niet meer hoef te maken.

Ik heb er 10 jaar bijna dag en nacht (meer dan fulltime) aan gewerkt. Zojuist is het project min of meer gereedgekomen. Meer daarover kun je lezen op mijn pagina Nieuws. Er werken vele tientallen vrijwilligers aan het project mee, die teksten over hun plaats, streek of thema aanleveren, en ze hebben bij elkaar al meer dan 20.000 foto's geplaatst! En still growing...

Maar er blijft daarnaast wél 1 fulltimer ('FTE') nodig om alle actuele ontwikkelingen rond bezienswaardigheden, evenementen, natuurgebieden en dergelijke bij te houden en te muteren. Dat ben ik dus. Uiteindelijk beogen mijn mensuren en de IT-kosten te worden bekostigd door advertorials; een of hooguit enkele advertenties per plaats van een makelaar, overnachtings- of horecagelegenheid en dergelijke. Maar ook dát is zeer arbeidsintensief om op gang te krijgen. En inmiddels ben ik door mijn spaarcenten heen...

Ik blijf dit natuurlijk het liefste fulltime doen, en dat is ook nódig, om bij 6.500 plaatsen alle nieuwtjes up to date te houden. Daar kun je je vast wel iets bij voorstellen. Ik verwacht dat het project over ca. een jaar door advertenties kostendekkend kan zijn. Vandaar nu mijn verzoek aan jou om bij te dragen om het project én mij in de tussentijd overeind te helpen houden, onder het motto: "Help Plaatsengids.nl met de laatste loodjes!"

Wat kan ik voor je terugdoen?

1. Als je 10 euro doneert, vermeld ik je naam (mits je dat wilt natuurlijk) op een algemene 'Mede mogelijk gemaakt door'-pagina op Plaatsengids.nl.

2. Als je 25 euro doneert, vermeld ik je naast het genoemde onder 1. ook onderaan de pagina van je eigen plaats, onder een kopje 'Mede mogelijk gemaakt door', als sponsor van de meest informatieve pagina over jouw plaats op het internet, waar ik door de jaren heen in totaal enkele 'mandagen' aan heb gewerkt.

3. Als je 50 euro doneert, plaats ik bij de onder 1. en 2. genoemde vermeldingen ook een link naar je bedrijfssite (of persoonlijke site). De meeste pagina's scoren inmiddels hoog in Google (en de andere gaan dat nog doen), waardoor ze veel bezoekers trekken, wat jou op deze manier dan ook extra bezoekers/klanten oplevert.

4. Als je 100 euro doneert, krijg je het onder 1, 2 en 3 vermelde én neem ik je een middag mee op excursie door een plaats, gemeente of streek, in je eigen omgeving, óf juist heel ergens anders, wat jij wilt, waarbij ik je plaatsen, bezienswaardigheden en/of natuur laat zien die je vermoedelijk nog nooit gezien hebt (tot 100 km enkele reis vanuit mijn woonplaats Leerdam vrij, daarboven bijdrage in de reiskosten, anders blijft er van de donatie niet veel over :-)

P.S. Bedenk hierbij dat jij geen naslagwerken of reisgidsen meer hoeft te kopen, en wat je daardoor bespaart. Een stukje van je besparing zou je kunnen doneren. 1 reisgids of naslagwerk, bijvoorbeeld van een provincie of streek, kost je al snel 25 euro, en is bovendien al na een paar jaar verouderd. Op mijn site heb ik inmiddels 20.000 pagina's tekst, dus omgerekend in papier de inhoud van 50(!) voortdurend bijgewerkte reisgidsen/naslagwerken van 400 pagina's per stuk!

En sommigen doneren bijv. 10 euro omdat ze in de loop der tijd ca. 100 pagina's hebben geraadpleegd en dat ze dat wel 10 cent per pagina waard vinden als vergoeding. Ook een optie.

Dank namens mijzelf, mijn vrouw Mirjam (die er ook vele duizenden mensuren in heeft zitten) en de tientallen vrijwilligers!

Anoniem aan teamlid Frank van den Hoven

€ 10

13-03-2020

C. Raaijmakers aan teamlid Frank van den Hoven

Net gezien op tv. Wat leuk. Veel succes.

€ 25

09-08-2019

Anoniem aan teamlid Frank van den Hoven

€ 10

09-08-2019

M. Nigbur aan teamlid Frank van den Hoven

€ 25

05-08-2019

A. van der Land aan teamlid Frank van den Hoven

€ 10

04-08-2019

Anoniem aan teamlid Frank van den Hoven

€ 25

04-08-2019

dakje met Geef-logo
€ 105 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
1%
6

donaties

334

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Plaatsengids.nl

Delen

Aan wie wil je doneren?
×