OK
×
Actievoerder
Lindsey Beck

Help mijn zus a.u.b. naar Amerika. Help haar beter worden!

 

Mijn zus is lief, zorgzaam en attent. Staat altijd voor iedereen klaar. Totdat er een zwarte dag aanbreekt voor vooral mijn zusje.

Op 5 december 2016 had mijn zus, Cynthia, haar motor uitgeleend aan Sinterklaas, zodat hij op de school waar zij werkzaam was, met de motor aan kon komen. Op 6 december 2016, een mooie winterdag, kan de motor weer terug naar de winterstalling. Mijn vader gaat met zijn motor voorop, gevolgd door mijn zus. Mijn moeder volgt met de auto, zodat mijn vader en zus met haar mee terug kunnen rijden.

Ze zijn pas net onderweg, als een automobilist uit een uitrit komt en mijn zus over het hoofd ziet.  Een noodstop kan haar niet meer redden. Cynthia vliegt over haar stuur, kopt de auto, klapt terug op de motor, wordt meegetrokken door de auto en komt met een harde klap ten val op de grond. De man rijdt door. Onze moeder begint te toeteren. De auto stopt. Mijn zus heeft de harde klap overleefd, maar krijgt geen lucht en er ligt veel bloed op de grond. Alles lijkt even stil te staan. De man stapt uit de auto en begint te schreeuwen. Mijn moeder snoert zijn mond. Mijn zus probeert zich overeind te duwen, maar alles gaat moeizaam. De motor ligt op haar knieën en zorgt ervoor dat ze zich amper kan bewegen. Ze is bij kennis, maar reageert niet. Mijn vader tilt uiteindelijk de motor van haar been en verleent eerste hulp. Al snel komen de hulpdiensten ter plaatse. Ze wordt onderzocht. De enorme jaap op haar neus en de wonden bij haar wenkbrauw en lip worden schoongemaakt. Haar spiegel blijkt onder haar vizier gekomen en heeft deze verwondingen veroorzaakt.

In het ziekenhuis wordt zij onderzocht. Middels een röntgenfoto, een CT-scan en echografie. Haar neus en neustussenschot zijn gebroken. De enorme jaap op haar neus en in haar wenkbrauw worden gehecht. Haar lip wordt verschoond en tot slot krijgt ze nog een spuit in haar arm. Haar hoofd en gezicht zijn enorm aangedaan. Het is nu al dik en blauw. Dat zal nog erger worden. Vervelend en pijnlijk, maar in eerste instantie heerst het gevoel dat ze geluk heeft gehad en ze er gauw weer bovenop zal komen.

Helaas blijkt dit niet waar. Inmiddels zijn we bijna 2,5 jaar verder en het gaat nog steeds niet goed met mijn zus. De afgelopen jaren is een lange periode van revalideren, teleurstellingen, strijd, onbegrip, verlies, groot houden, sterk zijn en vechten geweest. Inmiddels is zij afgekeurd en kan zij haar werk als basisschool juf, wat zij graag en met veel liefde deed, niet meer uitvoeren.

Ze probeert positief te blijven en werkt hard aan haar revalidatie. Haar therapieën heeft zij met beide handen aangegrepen. 100% inzet, zoals we dat van haar gewend zijn. Na gezien en onderzocht te zijn door o.a. een neuroloog, neuropsycholoog, revalidatiearts, ergotherapeut, en meerdere fysiotherapeuten is Niet aangeboren hersenletsel geconstateerd (NAH). Het vervelende van deze aandoening is dat het van buitenaf niet zichtbaar is. Mijn zus is door het ongeluk overgevoelig voor prikkels van buitenaf (licht en geluid). Het voeren van gesprekken lukt haar wel, maar kost veel energie. Dit leidt o.a. tot duizelingen, concentratieproblemen en vermoeidheid. Helaas ervaart zij ook nog steeds veel pijn aan haar hoofd, nek en borstkas.

Inmiddels is zij in Nederland uitbehandeld verklaard. Het revalidatiecentrum, waar zij onder behandeling was, geeft aan dat er een therapie is in Utah (Amerika). CognitiveFX. Dit is de enige mogelijkheid op verbetering van haar klachten. Door middel van een functionele cognitieve MRI (fMRI) wordt daar in beeld gebracht welke hersengebieden overactief zijn en welke onderpresteren. Aan de hand van dit beeld wordt er een uitgebalanceerde behandeling aangeboden. De enige kans op verbetering, maar een kostbare behandeling.

De verzekeraar van de tegenpartij wil deze behandeling niet vergoeden. Haar medisch dossier is al meerdere malen door onafhankelijke partijen bestudeert, steeds met dezelfde conclusie: deze klachten zijn veroorzaakt door het ongeval en de enige mogelijkheid op verbetering is de therapie die in Utah wordt geboden. 

Omdat de verzekering niet de helpende hand biedt, wil ik jullie vragen om hulp!

Willen jullie haar ALSJEBLIEFT helpen! 
Wil je geld doneren zodat ze 9 september onbezorgd naar Amerika kan gaan om deze behandeling te volgen. 
Waardoor ze dadelijk de dagelijkse dingen weer normaal kan doen. Zonder pijn en zonder zorgen. Gewoon weer genieten van haar kinderen, man en al het andere leuks.

Om de behandeling, de reis en het verblijf te kunnen financieren, zullen we €14.000 bij elkaar moeten sparen. Alle donaties zijn dus van harte welkom!

Vanuit heel mijn hart wil ik jullie alvast bedanken voor de moeite, het delen en uiteraard voor de donaties.

Liefs, Lindsey 

 

UPDATE:
Feest, het gewenste en nooit verwachtte te behalen bedrag is toch een feit geworden. Ticket, behandeling en een groot deel van het verblijf kunnen worden voldaan. Er staat nog een spinning bij de Viergang gepland en met deze laatste actie kunnen we de (niet meegenomen) administratieve kosten van de crowdfunding bekostigen en dan zijn we waarschijnlijk geheel kostendekkend. 
Wij merken dat de cf boven de 100% loopt en zijn daar natuurlijk erg blij mee. Wanneer alles is geboekt en er meer over de nazorg bekend is zullen we de balans opmaken en het overgebleven bedrag (tezamen met mijn verhaal) schenken aan De Hersenstichting om zo meer bekendheid te geven en hopelijk deze behandeling in de toekomst verzekering dekkend te laten worden. Om zo lotgenoten te helpen.

https://112lansingerland.nu/2016/12/06/motorrijdster-gewond-na-aanrijding-met-personenauto-op-de-oudelandselaan-in-berkel-en-rodenrijs/

M. van Hemert

Sterkte!

1
dakje met Geef-logo
opgehaald van
105%
378

donaties

117

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie