OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

HELP DIEREN IN PARGA ( GRIEKENLAND ) AAN EEN ONDERDAK

Het tegen een heuvel opgebouwde stadje Parga heeft ongeveer 2500 bewoners en is gelegen in een baai aan de noordwestelijke zijde van het Griekse vasteland, in een streek die Epirus heet. Het is een populaire, groene en schilderachtige, maar ook vrij toeristische bestemming aan de Ionische zee. Even ten noordwesten van Parga ligt het eiland Corfu. De grens met Albanië is niet ver ten noorden van de stad Parga.

Sofia-Themida Dourva startte januari 2017 met de hulp aan de dieren, het sneeuwde erg destijds. Voor de oprichting van Animal Rescue begon ze met 50 honden en pups die op de afvalberg “leefden”, ze waren allemaal ziek en veel puppy’s stierven door het Parvo virus.  In 2019 nam Sofia de laatste twee teefjes op waar geen adoptant voor te vinden was.  Zij kreeg een groep van vrijwilligers mee in haar idee en sinds dat jaar doen zij alles wat in hun macht ligt  het stadje veiliger te maken voor dieren. Zij voeren, vaccineren, steriliseren, verstrekken medicijnen, geven voorlichting en zorgen in het algemeen voor de dieren ( niet alleen honden en katten ). Zij doen wat ze kunnen, maar het lijkt nooit genoeg te zijn. St. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal kreeg een verzoek om te helpen. Wij willen dit graag proberen, met jouw donaties en steun kunnen wij die hulp hopelijk gaan geven.

Zoals de meeste vrijwilligers in Griekenland krijgen ook de vrijwilligers in Parga geen hulp van de gemeente voor medische zorg, geen enkele hulp trouwens. Je begrijpt dat naast de nodige verzorging, de rekeningen voor voer en van de dierenarts hoog oplopen.  De dieren zijn afhankelijk van de groep vrijwilligers die hen verzorgen. Helaas doet de dierenarts van de gemeente alleen simpele ingrepen, als er een noodgeval is  gaat Sofia  naar Preveza’s dierenkliniek, een rit van ongeveer 50 km, waar ze alles hebben (röntgenfoto's, echo's etc).  Sofia is ook degene die de dieren verzorgt.

Helaas verblijven de meeste dieren nog op straat, er is ( nog ) geen shelter. Sofia en haar partner Petros bezitten een stuk grond van ca. 2.5 hectare. Zij hebben toestemming gevraagd het land te mogen omheinen en plekken te creëren om honden op te vangen, een plek voor puppy’s, reuen en teven.  De honden zijn dan veilig en kunnen in de gaten worden gehouden. De gemeente liet het koud, het kon ze eenvoudigweg niets schelen.  Je zou bijna schrijven: “Is dit de enige gemeente, wat is nieuw?“

Hoop is nu gevestigd op het inzamelen van geld om een omheining aan te brengen, dat zal  al enige bescherming geven. De prijs voor 250M2 omheining en een hek in het midden is ongeveer € 2500.

Het zal zeker niet meevallen maar wij willen, samen met jullie, proberen te  helpen!!!

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 20

12-10-2022

N. payne Payne aan teamlid Ria Kuurman

I will donate some more later in the month I hope you receive lots of donations to do this wonderful work with the strays ❤️

€ 20

29-09-2022

M. Vonk aan teamlid Ria Kuurman

€ 25

29-09-2022

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 20

28-09-2022

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 25

28-09-2022

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 25

28-09-2022

L. Okhuijsen aan teamlid Ria Kuurman

Sofia en Petros zijn mensen met een hart van goud. Wij hebben een hond via haar geadopteerd die in slechte omstandigheden van straat is gehaald. Dankzij deze lieve mensen heeft heeft onze hond Pandora nu een geweldig leven in Nederland.

€ 25

28-09-2022

T. Verkerk aan teamlid Ria Kuurman

Een mooi initiatief. Na zoveel jaren eindelijk een organisatie die zich hard maakt voor deze fantastische mensen.

€ 100

28-09-2022

1
2
dakje met Geef-logo
€ 300 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.000
30%
12

donaties

28

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 300 opgehaald