OK
×
Actievoerder
Karin Wiering

Help de jonge boeren uit de brand!

De ergste nachtmerrie van een ondernemer; je hele bedrijf gaat in vlammen op.

De jonge boeren Jacques (21) en Rory (26)van Berkel uit Zwaagdijk is het afgelopen zaterdag overkomen. Ze stonden die avond hun mooie Jersey koeien te melken.

Met luid getoeter stopte een Connexion bus. De hele buurt veerde op, wat een lawaai van die bus! Mensen keken naar buiten en zagen dikke rookwolken vanuit de stal van de jonge ondernemers.

De brandweer, veel hulp van de buurt en politie was snel ter plekke. De stal stond binnen de kortste keren in lichterlaaie.

Met man en macht werden 80 koeien in veiligheid gebracht. De jonge boer Rory liep voor de veestapel met een emmertje met grint om ze te lokken. Het veevoer lag  in de brandende schuur en de emmers waren al verbrand.  Met een emmertje van de buren en grint uit het pad zijn alle koeien naar de stal gebracht van hun ouders, 400 meter verderop.

Alle koeien werden gered, maar 30 moesten ze laten inslapen door de veearts. Er zat teveel rook in de longen.

Je boerenhart krimpt als je dit moet doen. "Afschuwelijk en geen woorden voor", aldus de jonge geëmotioneerde van Berkel. "Onze eigen kalfjes en koeien, met zoveel liefde en zorg grootgebracht, echt vreselijk!". 

De jonge ondernemers hadden hun bedrijf 3 jaar geleden gestart. Ze waren trots op hun veestapel, de unieke Jersey koeien die zo mooi in de wei van Zwaagdijk liepen te grazen.

Als jonge boer komt er zoveel op je pad, maar je bedrijf in vlammen op zien gaan.... een nachtmerrie!

Helaas was de trekker én de voermeng wagen niet tegen brand verzekerd. Voor een boerenbedrijf essentieel om je bedrijf te kunnen runnen.

Wij ( de tantes ), willen graag deze jonge mensen letterlijk uit de brand helpen en hun ondersteunen om hun bedrijf weer op te kunnen bouwen. 

Doelstelling; inzameling van € 25.000,- om trekker en voermengwagen te kunnen bekostigen.

 

Anoniem
1
dakje met Geef-logo
opgehaald van
129%
562

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie