OK
×
Actievoerder
Dick Leegwater

Help de gedumpte honden en katten in de bergen van Portugal!

Finale Update Oktober 2020

De Auto, Van, Bus of Busje, hoe je het ook noemen wilt, is nu ons eigendom geworden.We hadden het al enige tijd in bruikleen, maar de actie om € 3000,-- te ontvangen moest een keer stoppen. Het werd tijd om de nieuwe eigenaar te worden, voor zover dat natuurlijk zou kunnen.

Maar dat kon en mede vooral mogelijk gemaakt door 61 geweldige mensen die tezamen via de stichting Geef een bedrag van € 2075,-- hebben gedoneerd. Met een privé donatie van € 100,-- is het totale donatiebedrag dus € 2175,-- geworden.   Er blijft dus nog  € 825,-- over, maar dat mogen we in soepele termijnen afbetalen.

Het busje kont er zo aan werd dus: Het busje kwam er dus aan, maar niet zo.

We zijn blij met onze rode auto, die geschikt is als dierenambulance, wat we in de toekomst officieel willen realiseren na aan de nodige formaliteiten te hebben voldaan.

Hoewel dus nog niet officieel, maar toch gebruiken we de auto vanzelfsprekend al voor het vervoer van gewonde of zieke dieren naar de dierenarts.

Hieronder nog ee keer het voorlaatste verhaal bij de actie.

De dag van mijn verjaardag vanwege mijn geboorte inmiddels 72 jaar geleden. En dus weer een kans om te vragen wat ik voor mijn verjaardag wil. Heel simpel: Geld! Maar dan ook.nu weer voor de honden en specifiek voor deze actie om het doel (€ 3000) te bereiken.

We zijn al ver gekomen. Dankzij de donaties van anoniem, E, Poutsma, F. Hoche, anoniem, anoniem, A. van der Horst, J. Philips, Stichting C.S.F for Doggies, A. de Roos, anoniem, H. Llotd en W. Vos zijn we met een totaal bedrag van € 2025,-- en een privéstorting van € 100,-- ( in totaal dus € 2125,--) weer wat verder op weg naar de € 3000,--

We hebben inmiddels van de stichting Geef een zilveren stempel. Dat krijg je als er 50 donaties binnen zijn.

De eerdere gevers zijn: K. de Bruijn, Anoniem, F, Louwerse, Anoniem, H. Bakkier, S. Van Asselt, C. Sonneveld, C. Boom, J. Hellwig, R. Collens, A. Boom, K. Keyner, K. Keijzer, A. Kruithof, A. Bosman, D. Vinkesteijn, Anoniem, Trimsalon Gentil Njmegen, BERG, D. Vinkesteijn (2), Anoniem. E. Hoogerheide, T. Roos, K. Damhuis, Anoniem, J. Niemans, W. Soet, M. Van Pelt, M. Marchal, E. Seton, E. Marchal, Amélie en Livia, Camiel en Mirzah, L. Haarhuis, 168 Million, Anoniem. 168 Million (2), M. Rietveld, L. Laurens, J. Verhagen,  Anoniem, Anoniem, Anoniem, E. de Zwart, R. Broeders.

Bij 200 donaties krijg je een gouden stempel. Maar voor mij  en de dieren zoals Linda op de foto (Linda betekent mooi in het Portugees) is er goud als het streefbedrag van € 3000 wordt gehaald.

Goud blinkt er aan de horizon. Hopelijk komt het dichterbij.om onderstaand doel te kunnen verwezenlijken..

Wij willen dieren in nonood blijven helpen!In de bergen van Noord-Portugal vangen wij zwerfdieren op (met name honden). Ze worden vaak broodmager en soms ziek of (zwaar)gewond van straat gehaald. Daarnaast werken wij naast sterilisatie- en castratieprojecten voor straathonden ook katten. Om dit te kunnen blijven doen en de leefomstandigheden voor deze dieren te verbeteren, kunnen wij alle hulp gebruiken! De opvang draait op donaties en enkele vrijwilligers. Alle hulp is daarom meegenomen.

We hebben heel hard een busje nodig om dieren te redden!We hebben het afgelopen jaar veel puppy´s gered, die op straat zijn gezet of in het wild zijn geboren. Gelukkig hebben we die in de laatste paar maanden kunnen onderbrengen bij andere organisaties die ook flink hebben geholpen met adopties. Datzelfde voor de andere honden, zodat we in korte tijd het totaal aantal honden in onze opvang hebben kunnen terugbrengen van 150 naar 75. Dat was hard nodig, ook om de condities van de opvang op peil te krijgen.

En dan gaat je busje kapot!

Onze levensader om door te kunnen gaan met wat we doen om het leed van zoveel honden en katten te verzachten. Het is rijden, rijden, rijden… en nog meer rijden! We brengen jaarlijks honderden honden en katten naar diverse klinieken voor sterilisatie en castratie. We halen er dieren mee op van straat, maar ook van mensen die armlastig zijn. We rijden dus voor het welzijn van nu, maar ook voor het welzijn in de toekomst. Dit, gezien de enorme overpopulatie in dit land van ca. anderhalf miljoen zwerfhonden en even zoveel malen meer zwerfkatten.

Fijne mensen schieten ons momenteel te hulp door hun auto uit te lenen of voor ons te rijden. Hierdoor kunnen we het werk blijven doen. Maar aan alles komt een eind, ook aan deze goedwillendheid. En dat willen wij zelf ook.

Help jij ons te kunnen blijven rijden voor de vele (zwerf)dieren in nood? Denk aan het vervoeren van materiaal, voer en medicijnen. Daarnaast vervoeren wij de dieren die medische hulp nodig hebben en gesteriliseerd/ gecastreerd moeten worden (ambulance diensten). We brengen ook dieren naar adoptiegezinnen en bezoeken ze om te kijken hoe het gaat na de adoptie.

Wij hopen geld in te kunnen zamelen om een tweedehands busje ter grootte van een ambulance te kunnen kopen. Wij hopen deze later als echte ambulance te laten registreren zodat dit meer voordeel oplevert. De koopprijs hiervan zal ca. € 3.000,00 bedragen.

Help honden van de ketting afAls we meer geld ophalen, kunnen we ervoor zorgen dat de honden van de ketting kunnen en ze betere beschutting krijgen. Een aantal honden kunnen niet samen gezet worden met andere honden. Zij zitten aan de ketting omdat er anders vechtpartijen uitbreken. Ook gaan sommigen anders op pad buiten de opvang en veroorzaken er overlast. Door gebrek aan kennels om deze honden individueel te herbergen, zitten zij nu aan de ketting. Met donatiegeld kunnen er extra, individuele kennels gebouwd worden. Dit houdt in dat de honden van de ketting af kunnen en een eigen plekje krijgen.

Zonder hulp kunnen wij niet helpenOnze opvang ´DZG Canedo´ ligt verscholen in de bergen, wat maakt dat de huidige voorzieningen beperkt zijn. Er wordt letterlijk bergen werk (en liefde!) verzet om de boel draaiende te houden en de zorg te geven binnen onze mogelijkheden. Zonder donaties en hulp van buitenaf zouden we dit allemaal niet kunnen doen. Dankzij eerdere donaties hebben we al wat vooruitgang kunnen boeken. Zo hebben wij een waterpomp, zodat we geen water meer omhoog naar de opvang hoeven te sjouwen. Ook hebben we dankzij een donatie gelukkig een weg kunnen aanleggen naar de opvang, die de auto tot aan de ingang brengt. Maar we hebben nog een weg te gaan…

Help jij mee zodat wij ons werk kunnen voortzetten? Met het opgehaalde bedrag kunnen we ons verplaatsen met een busje en verder werken aan een geoptimaliseerde dierenopvang. Vergeet niet je werkgever of school op deze actie te wijzen. Misschien willen zij ook aan dit goede doel geven!

Ik hoop dat iedereen die een paar euro kan missen, dit wil geven voor onze harige viervoeters. Wij én de dieren zullen je enorm dankbaar zijn!

Wij zouden het waarderen als jij je naam noteert bij het geven van een bijdrage. Zo kunnen wij je persoonlijk bedanken.

Op de Facebookpagina van de opvang zullen we alle ontwikkelingen met je delen en willen we laten zien wat we met het opgehaalde bedrag doen.

Anoniem aan teamlid Dick Leegwater

€ 25

26-11-2020

Anoniem aan teamlid Dick Leegwater

€ 10

31-07-2020

S. van der Veen aan teamlid Dick Leegwater

€ 15

17-07-2020

Anoniem aan teamlid Dick Leegwater

€ 10

17-07-2020

Anoniem aan teamlid Dick Leegwater

€ 15

16-07-2020

Anoniem aan teamlid Dick Leegwater

€ 100

24-06-2020

E. Poutsma aan teamlid Dick Leegwater

Namens Serralves een donatie als dank voor de liefde van Dick voor hem

€ 25

18-06-2020

F. Hoche aan teamlid Dick Leegwater

Steunen iedereen alle kleine beetjes helpen mee de dieren in Portugal hebben je nodig 🙏🙏🙏

€ 10

15-06-2020

1
2
3
4
5
6
7
8
dakje met Geef-logo
€ 2.200 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 3.000
waarvan € 2.100 via Geef.nl
73%
62

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: D.K. Leegwater

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Dick Leegwater

€ 2.100 opgehaald