OK
×
Actievoerder
Nieuw Unicum

Help bewoners Nieuw Unicum beter bewegen met Motomed Muvi's

Motomed muvi bewegingstrainers

Met deze bewegingstrainer kunnen bewoners van Nieuw Unicum zowel hun been als armspieren trainen. En dat kan zowel actief als passief. Dus als een bewoner nog spierkracht heeft kan hij/zij zelf fietsen. Lukt dat niet meer dan is er een motortje waardoor de benen of armen toch bewogen kunnen worden.

Wat fijn is bij deze fietsen is dat armen en benen tegelijkertijd getraind kunnen worden maar ook afzonderlijk. En dat er een passieve training voor de armen ingesteld kan worden en een actieve (dus ondersteunde) training voor de benen of andersom.

Waarom deze fietsen?

Het merendeel van de bewoners van Nieuw Unicum zit in een rolstoel en kan veelal niet meer zelfstandig bewegen. Voor je spieren en je doorbloeding is regelmatig bewegen juist heel belangrijk. Beweging is goed voor het behoud van de mobiliteit van spierweefsel en gewrichten. Bewegen vermindert daarnaast ook pijnklachten en spasticiteit. Om gebruik te maken van de beweegtrainer, kan de bewoner in zijn/haar eigen rolstoel aanschuiven. Een medewerker van Nieuw Unicum helpt om de voeten en/of handen op de trainer te plaatsen.

Op dit moment hebben we twee, eenvoudigere beweegtrainers in Nieuw Unicum. Daar is heel veel animo voor. Vandaar dat we uitbreiding willen met twee beweegtrainers, zodat meer bewoners tegelijk en bewoners vaker kunnen trainen. Daarnaast hebben deze Motomed Muvi’s ook meer mogelijkheden dan de oude versies.  

Hoe gaan we het geld inzamelen? Met sportieve prestaties! Het eerste startschot is op 15 maart 2024: dan rijden de bewoners rondjes op het terrein van de hoofdlocatie van Nieuw Unicum. In het laatste weekend van maart hebben maar liefst twee teams met collega's die meedoen aan de Circuitrun in Zandvoort. Ook doen er medewerkers mee aan de estafette-marathon van Rotterdam op 14 april. Bewoners en medewerkers laten zich sponsoren. 

Samenwerking met Stichting Vrienden van Nieuw Unicum

We starten deze actie samen met en onder de vlag van Stichting Vrienden van Nieuw Unicum. Deze Vrienden-stichting werft gelden voor projecten die bijdragen aan de kwaliteit van leven van de 240 lichamelijk gehandicapte bewoners van Nieuw Unicum. Ze bieden concrete en kleinschalige hulp en realiseren projecten zoals deze. Het betreft altijd hulp of een project, waarvoor geen budget uit de Wet Langdurige Zorg beschikbaar is. We kunnen dit GEEF-platform gebruiken en het bestuur stelt zich garant. Dat betekent dat het bedrag van deze actie wordt aangevuld, mochten we niet voor de deadline het volledige bedrag geworven hebben.  

 

Geen profielfoto
Nieuw Unicum

€ 5.639 opgehaald

Help Nieuw een handje mee en meld je aan als teamlid!

deelnemen actie Deelnemen aan deze geefactie
dakje met Geef-logo
€ 5.639 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 20.000
28%
103

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Nieuw Unicum

€ 5.639 opgehaald