OK
×
Actievoerder
Marian Buurman

HELP ALAS MET HET LATEN DOORGAAN VAN ONZE TRANSPORTEN

Waarschijnlijk is het jullie al opgevallen dat er helemaal geen grote transporten meer zijn van ALAS.

Met pijn in ons hart hebben we er voor moeten kiezen om onze transporten van Februari en Mei te annuleren.

 Door de oorlog in de Oekraïne zijn er heel veel honden uit dat land die een warme plek zoeken.

Heel veel lieve mensen zetten zich in voor deze oorlogsslachtoffers, en ook ALAS steunt diverse organisaties die hulp aanbieden.

 Wetende dat er een stroom van honden naar Nederland komt, vinden wij het niet verantwoord om daar nog een schep bovenop te doen.

Ook is het zo dat als wij alle kosten willen dekken van het transport – kosten voor de hond aan de asielen en ga zo maar door - wij minimaal 30 honden moeten meenemen.

Bij een klein aantal honden houden we geen of weinig geld over voor onze ‘buffer’ en soms moeten we zelfs meer uitgeven als de inkomsten uit transporten te laag zijn.

 Maar stoppen dat woord zit niet in ons woordenboek en zolang onze geweldige asielen in Spanje ons nodig hebben zullen wij uiteraard doorgaan.

Dit gaat op een kleinere schaal, wel met het zelfde geweldige transportbedrijf maar wij huren niet meer heel de bus af.

 Per keer komen er een stuk of vier honden aan, en dit zal zeker 1 x per maand gebeuren.

Bij voorgaande transporten vroegen wij sponsoren die wilde helpen om de kosten van het transport wat te verlichten voor ons.

En jullie gaven ruimhartig!

 Onze spaarpotje wat wij hebben voor onder andere onvoorziene hoge dierenartskosten, begint langzaam te slinken.

Afgelopen maand hebben wij in het totaal een bedrag van € 1.238,- aan dierenartskosten gehad.

 -      Een castratie van een gasthond

-      Een staartamputatie van een gasthond

-      Een sterilisatie + oog verwijdering van een gasthond.

 En uiteraard de veel hogere kosten van het per hond reserveren van een reis. Daar komt ook nog eens bij dat onze transporteur zijn prijzen heeft moeten aanpassen i.v.m. de hoge brandstofkosten.

Helaas heeft dit ons moeten laten besluiten om de adoptiekosten te verhogen van €325,- naar €350,- 

Willen jullie ons ondersteunen zodat wij – weliswaar voorlopig op kleiner schaal - door kunnen gaan met ons werk?

Geef dan een donatie. Alvast bedankt!

ALAS Rescue Team logo 2

ALAS Rescue Team

Honden kunnen niet voor zichzelf opkomen. Daarom moeten wij dat voor hen doen. Zij zijn afhankelijk van ons voor hun veiligheid, voer en onderdak. Wij mogen hen niet in de steek laten!Missie: Kansarme Spaanse honden een nieuw thuis geven in NederlandBedrijfsprofielALAS is een 'non profit' organisatie die wordt gerund door vrijwilligers. Er is 1 bestuurder, een team van 4 mensen (incl de bestuurder) dat de dagelijkse leiding heeft en 4 free lancers die ad hoc meewerken. De inkomsten bestaan uit adoptiegelden en giften.Waarom?In Spanje is het 'normaal' - en niet strafbaar - dat gezonde en sociale honden worden gedood omdat mensen niet langer voor ze willen zorgen. ALAS Rescue Team is ontstaan uit de wens en noodzaak in te grijpen in deze wrede en zinloze manier van omgaan met honden. ALAS begon, 10 jaar geleden, als een project van Bright Eyes Society maar is sinds 17 september 2008 verzelfstandigd en werd een nationale verenigingHoe?ALAS brengt - op een verantwoorde en zorgzame manier - honden die dreigen te worden gedood, naar Nederland en zoekt een fijn thuis voor hen. De dieren die door ALAS ter adoptie worden aangeboden, zijn getest (op Leishmaniosa, Erlichia en Filaria), gevaccineerd en voorzien van paspoort en chip. De voor het transport naar Nederland benodigde papieren voldoen aan de Europese wetten en standaard.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 245 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 3.000
8%
10

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Marian Buurman
Marian Buurman

€ 245 opgehaald