OK
×
Actievoerder
Tjitske Sluis

heksenkring

"ik ga rennen en neem mee,...hardloopschoenen, een bidon, zweetbandje,"....maar dit keer ook oma T, marijke, tante M, en iedereen die moet leren leven met kanker. Samen met mijn 2 dochters Luna en Ise, zamel ik geld in voor het HDI, een instituut dat mensen helpt te accepteren dat kanker een onderdeel is geworden van hun leven.
Tjitske Sluis
Vanmiddag gaan we weer. Een interval training. 3 Kwartier afwisselend sprinten en rustig lopen. Ise en Luna maken er graag een wedstrijdje van, wie kan welke afstand het snelste? Soms laat ik ze gaan en vraag ik mezelf af of ik nog wel lucht krijg, soms ren ik ze voorbij. Maar meestal moet ik best moeite doen om ze voor te blijven.

Het is mooi om te zien hoe gemotiveerd ze zijn om geld binnen te halen voor het HDI. Ze kennen allebei kinderen die heel veel baat hebben gehad bij de gesprekken met de psychologen. Kinderen die onhandelbaar waren in de klas veranderden weer in ontspannen tieners of kleuters, weliswaar met bagage, maar wel bagage die een plek heeft gekregen.

Ik ben blij dat ik dit met ze kan doen, dat ik zowel geestelijk als lichamelijk gezond ben om dit te KUNNEN doen met mijn dochters. Teveel mensen hebben er de energie niet voor, teveel mensen hebben te maken met kanker. Motiveer ons nog meer door te doneren, alle kleine beetjes helpen!
liefs Luna, Ise en Tjitske
Tjitske Sluis
Moeilijk hoor, om kinderen uit te leggen wat kanker is. En wij kunnen nauwelijks uit ervaring putten. Een klasgenootje van mijn oudste dochter heeft er wel mee te maken. Het HDI helpt hem om alles een plek te geven. Wij willen HDI helpen. Dus gaan we 3 km rennen, gesponsord...leuk idee, nu nog uitvoeren.

We zijn nu een maand bezig met 2 keer, soms 3 keer in de week een training. Leuk hoor, het bedenken, maar de uitvoering valt soms tegen: "Veel pijntjes, steken, moeilijke ademhaling, zweet, en saaaaaaai dat rennen.....'

Mooi om te zien hoe het HDI werkt voor zo'n knul. Mooi om te zien dat Luna en Ise willen helpen. Dus sleep ik ze door de ongemakken en de saaiheid heen. Om ze gemotiveerd te houden verzin ik spelletjes. Ik hamer niet op het doel waar we voor rennen, dat weten ze toch wel. Wij doen 'ik ga rennen en neem mee....'
De gekste dingen nemen ze mee. Maar erger nog: ze onthouden die dingen ook. Allemaal. En bloed fanatiek zijn ze. Zo fanatiek dat ze niet doorhebben dat ze al meer dan een paar minuten achter elkaar rennen zonder stoppen.....inmiddels kunnen we al 2 km. zonder stoppen!
dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie