OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

GRIEKENLAND BRANDT -St. Dierenhulp zonder Grenzen Int.

                                        !!!GRIEKENLAND BRANDT!!!

Het kan niemand ontgaan zijn dat Griekenland in brand staat. Meer dan 150 branden.   

De beelden zijn verschrikkelijk, veel materiële maar ook emotionele schade. Veel dieren zijn het slachtoffer geworden van deze branden, mensen hebben huis en haard verlaten na het bevel gekregen te hebben te evacueren.  Helaas zijn veel dieren achtergelaten, honden, katten, geiten, paarden, koeien, ezels, de lijst is schokkend lang. Velen werden vastgebonden achtergelaten en konden geen kant meer op toen het vuur naar hen toe raasde. Dieren die zich wel vrij konden bewegen zaten ook in de val, sommigen liepen in blinde paniek de vlammen in. Het is een dood door verbranding en verstikking die ze tegemoet lopen. Het gaat om duizenden dieren. Het is hartverscheurend.  

Talloos zijn de dieren die door hun eigenaars werden achtergelaten toen de brandweer en de autoriteiten de evacuatie van dorpen en woonwijken bevolen. Sommigen vertelden vrijwilligers dat ze van de politie het bevel hadden gekregen om gewoon een deur open te doen en ze achter te laten, anderen gaven toe  inderdaad vertrokken te zijn met achterlating van hun dieren.   

Ook  op sociale media wordt gemeld  dat  in de getroffen gebieden  verschillende dierenpensions, waar eigenaars hun huisdieren hadden gebracht voor vakanties, de dieren hebben vrijgelaten omdat er blijkbaar geen evacuatieplan was.

Dierenvrienden die van de verschrikkingen hoorden en ook zagen begonnen  zoek- en reddingsacties te organiseren. Zij proberen met man en macht dieren te helpen, soms met gevaar voor eigen leven. Zij zien de meest verschrikkelijke dingen. Dieren zijn bang, gewond, hebben vooral dorst.  Er worden steeds meer dieren gevonden, helaas veel verbrand. De paniek onder dieren is groot.

Veel dieren zijn in veiligheid gebracht, gewonde dieren zijn naar klinieken gebracht. Er is veel nodig, voedsel, water en emmers etc. om water in achter te laten, medicatie en verbandmiddelen. Er zijn nog veel dieren die zich verstoppen uit angst. Donaties zijn hard nodig. De impact van deze branden is nog niet duidelijk, al zijn er nu al geen woorden meer voor te vinden.

Hulp is hard nodig, nu,  maar ook wanneer de branden geblust zijn. We hopen snel, maar financiële hulp zal nog lang nodig zijn. De geredde dieren hebben dan ook nog voer, medische veroging en onderdak nodig hebben. 

Helpt u ons nu ook helpen? 

Y. Vijn aan teamlid Ria Kuurman

Om het bedrag maar even mooi af te ronden!

€ 23

29-09-2021

M. Bouwens aan teamlid Ria Kuurman

€ 25

24-08-2021

N. Jans aan teamlid Ria Kuurman

€ 25

23-08-2021

T. Robinson aan teamlid Ria Kuurman

Voor alle dieren die ons nu nodig hebben

€ 10

23-08-2021

G. Oostergetel aan teamlid Ria Kuurman

€ 20

23-08-2021

Y. Vijn aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

23-08-2021

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 25

20-08-2021

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 100

15-08-2021

1
2
3
4
5
6
7
8
9
dakje met Geef-logo
€ 2.250 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
45%
72

donaties

174

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 2.250 opgehaald