OK
×

Geen kerk aan het Leksmondplein in Nellestein

 

Behartigen van de belangen van de bewoners van heel Nellestein met betrekking tot diverse (legale) activiteiten om de mogelijke komst van een kerk* aan het Leksmondplein te Amsterdam Zuidoost tegen te houden.

Dit o.a. vanwege de verwachte parkeerproblemen en geluidsoverlast door vele bezoekers van buiten de wijk en een hoog wit gebouw dat niet in de omgeving past. De activiteiten van de kerk hebben een aanzuigende werking op Nellestein en komen niet ten goede aan de bewoners van de wijk, die wel met diverse nadelige effecten zullen worden geconfronteerd.

Belangrijke activiteit is het bekostigen van juridische bijstand voor bijvoorbeeld bewoners slecht bij kas, of vereniging die de belangen van bewoners in de hele wijk behartigt, om de op 20 mei 2019 verleende omgevingsvergunning voor de bouw van deze kerk zo goed mogelijk aan te vechten d.m.v. bezwaar en vervolgens beroep om zodoende te voorkomen dat deze kerk er komt. Juristen kunnen helpen een bezwaar en een rechtszaak met goede argumenten te onderbouwen.

Andere activiteiten zijn a. het produceren van brieven, flyers en posters. Het organiseren van bewonersbijeenkomst(en) en het huren van een zaal hiervoor.

Uw bijdragen worden beheerd door de penningmeester van de BVN (Bewoners Vereniging Nellestein) samen met een kascommissie van de ‘initiatiefgroep’.

De acties om deze kerk tegen te houden worden door veel bewoners van Nellestein gesteund.

Woont u in Nellestein en wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Stuur uw naam, adres en e-mailadres aan 'leksmondpleinkerk@gmail.com'. 

Meer achtergrondinformatie: website BVN: https://www.bvnellestein.nl/wp/leksmondplein5/

*Het betreft het Ghanese kerkgenootschap ‘Replib’ (Stichting Resurrection Power & Living Bread Ministries)

 

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 6.400 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 7.000
91%
157

donaties

155

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Bewonersvereniging Nellestein

Delen

Aan wie wil je doneren?
×