OK
×
Actievoerder
Rianne Smalbrugge

Geef jij kwetsbare pasgeboren baby’s een betere start?

Om kwetsbare baby’s op de afdeling neonatologie in ons ziekenhuis – Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede - zoveel mogelijk prikkelarm te kunnen verzorgen en behandelen, vragen wij je hulp in de aanschaf van nieuwe couveusedoeken. Deze ‘covers’ schermen deze kinderen, die extra gevoelig zijn voor prikkels, af tegen licht en geluid.

 

Pasgeboren baby’s die op de afdeling neonatologie in ons ziekenhuis liggen, worden met veel prikkels geconfronteerd. Omdat de medische zorg voorop staat, hebben deze kindjes bijvoorbeeld te maken met onderzoeken, echo’s, infusen die moeten worden aangelegd en bloed dat moet worden geprikt. Baby’s op de neonatologie zijn heel gevoelig voor deze prikkels. Het is voor hen geen ideale omgeving om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. We weten inmiddels veel beter wat de kinderen op onze afdeling voelen en ervaren, waar ze last van hebben en wat ze fijn vinden.

Waarom deze doeken?

Met de doeken kunnen we de couveuses afdekken, om zo geluid en licht te dempen. De doeken hebben flappen die op gezette tijden, los van elkaar en afhankelijk van de ontwikkeling van het kind en de benodigde verzorging, open en dicht gaan. Samen met andere materialen die we gebruiken, zoals zachte rollen en nestjes, wordt eigenlijk de baarmoeder nagebootst.

Minder licht

Vroeger lagen kinderen in het volle licht, maar nu juist veel meer in het donker. Van lichtreductie is namelijk wetenschappelijk bewezen dat het een positieve invloed heeft op de behoefte aan ademhalingsondersteuning, de motorische ontwikkeling, gewichtstoename en opnameduur. De couveusedoeken zorgen ervoor dat er minder licht bij het kindje komt.

De hersenontwikkeling van de kleine baby’s op onze afdeling is nog niet klaar. We proberen daarom zoveel mogelijk rekening te houden met het ritme en de ontwikkeling van deze baby’s. De couveusedoeken die we nu hebben zijn verouderd. We willen heel graag nieuwe doeken aanschaffen, want ze zijn ontzettend belangrijk om deze kinderen de best mogelijke start te geven”

Paula en Carmen, neonatologieverpleegkundigen in MST

 

Help jij ons om nieuwe couveusedoeken aan te schaffen in MST, om onze kleine helden een betere start van hun leven te geven?

M. Mistrate Haarhuis aan teamlid Rianne Smalbrugge

€ 10

23-12-2022

L. van Ravensberg aan teamlid Rianne Smalbrugge

Bedankt voor de goede zorgen voor mijn kleinzoon Stijn

€ 10

23-12-2022

M. Schut aan teamlid Rianne Smalbrugge

Bedankt voor de goede zorgen van ons zoontje Sem!

€ 10

22-12-2022

M. rietbroek Rietbroek aan teamlid Rianne Smalbrugge

Hoop dat jullie snel het geld bij elkaar hebben voor de doeken!💪🏼

€ 10

22-12-2022

J. Brill aan teamlid Rianne Smalbrugge

Ook Pip heeft baat gehad bij de doeken, dus natuurlijk helpen wij ook mee.

€ 25

22-12-2022

G. hendriksen Hendriksen aan teamlid Rianne Smalbrugge

Hoop dat jullie veel nieuwe doeken kunnen kopen.

€ 10

22-12-2022

K. de Graaf aan teamlid Rianne Smalbrugge

Hopelijk kunnen jullie een paar nieuwe doeken kopen! Succes collega’s <3

€ 10

22-12-2022

Y. Hemmers aan teamlid Rianne Smalbrugge

Sofie wordt over 16 dagen 1 jaar! Ze is met 32 weken geboren. Het gaat goed. Maar wat waren de 1e weken spannend. Zoiets simpels als 'n cover, was ook op eens zo belangrijk. We helpen graag door te doneren.

€ 25

21-12-2022

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
dakje met Geef-logo
€ 1.040 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
20%
73

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Rianne Smalbrugge

€ 1.040,09 opgehaald