OK
×

Geef 18 getraumatiseerde kinderen een kans!

Voor wie is deze inzameling?

Wij zijn Stichting Bobbi Bear NL, en wij hebben de ANBI status. Wij ondersteunen rechtstreeks een kleine maar oh zo stoere groep vrouwen in KwaZulu Natal Zuid Afrika. Zij strijden al 20 jaar met veel succes voor de talloze jonge slachtoffers van seksueel misbruik in KwaZulu Natal, Zuid-Afrika. 12 jaar geleden werden zij eventjes bekend vanwege een IDFA-documentaire over hun werk, genaamd "Rough Aunties".  Sinds een jaar of 2 helpen wij een handje mee om de eindjes aan elkaar te knopen. En dat valt niet mee! 

In november zijn wij op eigen kosten langs geweest in Zuid-Afrika, en daaruit is deze actie voortgekomen. Wij hebben namelijk veel respect gekregen voor een bijzondere groep van 6 vrouwen,  de Child Safety Officers. Zij zijn speciaal opgeleide counselor's, die de getraumatiseerde kinderen begeleiden bij het praten over, en het verwerken van hun trauma's. De Bobbi Bear is daarbij hun hulpmiddel.

 

Te weinig vervolging
Ondanks pogingen om middels een ​​multidisciplinaire benadering het strafrechtproces te bereiken, worden er nog steeds te weinig daders aangeklaagd. Dit komt onder andere omdat er te weinig forensisch bewijs bij de rechtbank terecht komt.  Gewoon omdat er onzorgvuldig met forensisch materiaal wordt omgegaan. Daarnaast raken dossiers zoek, zijn ze vaak slecht geschreven, is de dienstdoende agent met verlof of zijn zorgverleners niet op de hoogte van juridische procedures en is forensisch materiaal te vaak verdwenen of onbruikbaar.

Belang van het getraumatiseerde kind moet voorop staan!
Operation Bobbi Bear streeft naar een werkwijze waarin hulpverleners in staat zijn het strafrechtproces te volgen en in te grijpen waar dat nodig is. Ook willen zij de gemeenschappen bijstaan ​​zodat deze weten hoe de belangen van een kind dat het slachtoffer is van seksueel misbruik voorop komt te staan, vanaf het moment van redding tot aan de rechtszitting . En dat proces dat duurt in Zuid-Afrika minimaal 2 jaar.

Met behulp van therapeutische methoden om forensisch bewijs te verkrijgen, werkt de Child Safety Officer (CSO) samen met het strafrechtsysteem om de rechten van een jong slachtoffer van seksueel misbruik te waarborgen. De Bobbi Bear speelt daarin een grote rol. Het kind kan veel sneller middels de beer aangeven wat hem is overkomen, dan dat het dat in woorden kan. Dat dit verhaal er goed uit komt, is niet alleen van belang voor de traumaverwerking.

De Child Safety Officer (CSO) is ook getraind om het risico van besmetting van het kind met HIV/AIDS op het punt van redding te beoordelen. Ook daar helpt de Bobbi Bear bij.  De CSO weet vervolgens hoe te handelen. Ook staat de CSO en het kind bij tijdens het juridische proces. 

Maar het allerbelangrijkste, en misschien ook wel het moeilijkste werk van de CSO is om het getraumatiseerde kind op weg te helpen  naar heelheid. En daar zijn zij een kei in, niet in de laatste plaats omdat vrijwel alle CSO’s  uit eigen ervaring weten wat daar voor nodig is.

De droom van Operation Bobbi Bear
Operation Bobbi Bear leidt CSO’s intern op. De droom van Operation Bobbi Bear is om twee Child Safety Officers in elke dorp of stad van Zuid-Afrika te hebben.

De Child Safety Officers wonen veelal in de voormalige townships rondom Amanzimtoti, vlak bij Durban. De meesten zijn zelf ooit een Bobbi Bear kind geweest, en dus ervaringsdeskundig. Zij krijgen voor hun werk betaald. Zo kunnen zij hun gezin onderhouden. In dit gezin zijn vaak één of meerdere kinderen geplaatst die hun traject bij Operation Bobbi Bear hebben volbracht. Het is geweldig om te zien hoe lang de meeste CSO's al werken bij Operation Bobbi Bear. Eigenlijk zijn zij hét succesverhaal van Operation Bobbi Bear.

Betaald werk

Voor E 55,=per maand kan één CSO voldoende uren met een kind aan het werk om een risico-inventarisatie te maken voor wat betreft de kans op besmetting met HIV/Aids, en kan het belangrijke interview met de Bobbi Bear worden afgenomen. Het moet gezegd worden dat de Child Safety Officers lang niet alle uren betaald krijgen die zij werken voor Operation Bobbi Bear. Zo hebben zij allemaal ook extra taken, die zij doen op vrijwillige basis. En vergeet niet dat zij pleegouder zijn van één of meer kinderen van Operation Bobbi Bear die niet meer terug konden worden geplaatst in hun oude gezin of familie. Het is hard werken, maar wij hebben afgelopen november met eigen ogen gezien met hoeveel passie zij dit dagelijks doen.

Fundraising

Om ervoor te zorgen dat er de komende tijd voldoende budget is om het salaris van de CSO's te kunnen blijven betalen, starten wij een nieuwe fundraising. Voor elke CSO willen wij voor 3 maanden de uren voor één kind inzamelen.  Dat betekent 6 keer E 55,= is E 330,= per maand. Dus voor 3 maanden is er dan 1000,= euro nodig!   Als u meedoet, dan draagt u bij een eerlijke kans voor 18 kinderen die heel veel onrecht wordt aangedaan!

 

 

Anoniem aan teamlid Brigitte Wendelgelst

€ 25

30-04-2020

Anoniem aan teamlid Brigitte Wendelgelst

€ 50

29-04-2020

A. de Goede aan teamlid Brigitte Wendelgelst

Take care, be strong, much love for all the CSO's.

€ 50

28-04-2020

Anoniem aan teamlid Brigitte Wendelgelst

€ 50

28-04-2020

K. de Man aan teamlid Brigitte Wendelgelst

Dank voor het mooie en zo nodige werk!

€ 25

28-04-2020

M. Westerterp aan teamlid Brigitte Wendelgelst

Omdat ik weet hoe hard deze kinderen en hun "aunties" het nodig hebben

€ 100

28-04-2020

Anoniem aan teamlid Brigitte Wendelgelst

€ 75

28-04-2020

Anoniem aan teamlid Brigitte Wendelgelst

€ 25

27-04-2020

1
2
3
4
dakje met Geef-logo
€ 1.025 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
102%
25

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×