OK
×
Actievoerder
S Colijn - Bus

Wij gaan de opvang uitbreiden. Een 2e gezin is ingetrokken.

 --> Doneren via GEEF kan nog een paar dagen <--

Laatste update 22 april:

(Hart)verwarmend hoe iedereen de moeite heeft genomen om de actie te ondersteunen. 

We kunnen jullie vertellen dat we via GEEF en daarnaast nu zijn gekomen op een bedrag van E 10.000 euro en dat is de helft van wat we nodig waarmee we in ieder geval de belangrijke delen van het huis kunnen isoleren. We laten ons adviseren en maken een plan om in de goede volgorde te verduurzamen.

Onze gezinnen hebben het goed met elkaar en zijn al wat gewend aan elkaar. Er wordt samen gekookt, ze passen op elkaars kinderen en we zijn hen nu op weg aan het helpen met alles wat je in het 'gewone leven' hier nodig hebt. 

Helaas hoorden we dat het huis van 1 van de moeders van de week gebombadeerd is. De afstand om weer naar huis te gaan is nu erg groot geworden. Hun mannen en familie worden vreselijk gemist maar ze doen er hier alles aan om het als thuis te laten voelen en dit is ook wat we terugkrijgen. "We missen ons huis maar dit voelt als thuis". 

Ook de mama die met haar kindje regelmatig in de weekenden komt gaf ons terug dat het zo fijn vindt hier om met mensen familie te kunnen zijn. Niet dat ze warme gevoelens heeft naar al haar eigen familie want daar werd ze als kind vreselijk achtergesteld behandeld. Maar ze leeft op van het contact hier met andere moeders, de tieners en kinderen. 

De dagen zijn lang, er is alle dagen veel werk en de investering is groot maar jullie zouden eens moeten zien hoe deze vrouwen op leven van liefde en aandacht. Ik nodig je uit (als je ons hebt gevolgd en nieuwsgierig bent naar wat we doen of bewogen bent om op een andere manier deel te zijn van onze projecten), dat je ons nog eens benadert. Ook als je nog een idee hebt dat ons verder kan helpen. Dit kan door te mailen naar robertcolijn@gmail.com. 

Voor nu, bedankt voor de moeite die je/u hebt genomen om te lezen wat we doen en dit te ondersteunen door een financiële bijdrage.

Groeten Robert & Sannie Colijn

Update: 8 april. Tweede moeder met 2 kindjes is aan settelen.

Een 2e gezin uit Oekraïne is gekomen en we hebben weer een ruimte praktisch en gezellig ingericht om dit mogelijk te maken. Ook dit gezin heeft een baby mee maar ook een dochter met het down syndroom. In onze samenleving is er veel aandacht voor deze kinderen en is de zorg goed geregeld maar daar is dat niet het geval en kan je meestal niet eens naar school. We zullen snel merken welke uitdaging dit met zich meebrengt maar we zijn vastbesloten om ons ook voor dit gezin in te zetten.

Ons eerste gezin zorgt er ook erg voor dat het nieuwe gezin zich welkom voelt en de vragen vliegen om onze oren. We proberen weer snel de registratie, gezondheidszorg en andere zaken te regelen en er wordt gelukkig steeds meer duidelijk bij de gemeente. De moeders vinden het fijn om af en toe bij elkaar op visite te gaan in elkaars kamers en ook onze kinderen zijn daar tussendoor te vinden om met de kinderen te spelen. Ze kunnen ook niet wachten om naar school te gaan en we horen volgende week wat er mogelijk is. Yes! Ze komen ook echt wat tot rust en tegelijkertijd komen er dagelijks vreselijke berichten binnen over de gruwelijke dingen die daar op dit moment gebeuren. Niemand weet of er straks iets is om naar terug te gaan. Het meest bijzondere deze week wat ik van hen hoorde was dat ze net als ons, elke dag iets moois willen geven van zichzelf. Hoe zij het hebben ervaren is dat in hun land mensen leeg zijn van binnen en ze (moeder) vult zich met de volheid die ze in onze zielen ziet. Dat vervaagt de plaatsvervangende schaamte die er toch zeker weer even was bij het bewustworden van de rijkdom en vrijheid die we hier hebben. 

Update: 30 maart. Sneeuw op komst, maar warmtepomp in zicht :)

Inmiddels zijn we 10 dagen verder. Tien dagen met lachen, tranen, werken en wennen. Nog steeds zijn er veel mensen die helpen en meedenken en daardoor voelt alles wat we doen voldaan en is het goed te dragen. Het gezin voegt ontzettend goed en we hebben al een weg gevonden om bij elkaar in de buurt te leven. 

Dit weekend was de mama met haar kindje ook bij ons en ook zij voegde zich in het leven hier. Ze is erg zelfstandig maar genoot van de nabijheid van familie en de reuring hier in en om de boerderij.

Nu waren we al even aan het genieten van de warme dagen buiten maar binnen is bij ons de kachel aan want we komen niet boven de 12 graden in de slaapkamers omdat er veel beton is en we hebben dagelijks elektrische kachels erbij aan. Ook moet er een doucheverbouwing komen en willen we ons gaan voorbereiden op nieuwe moeders met kinderen die hier verblijven. De kou pakken we nu aan met extra dekens, kachels, sokken, sloffen en onesies maar ons pand is erg groot en het wordt elke dag weer kouder. Daarnaast zal er intensiever gebruik gemaakt worden van de douche en willen we zo snel mogelijk een warmtepomp regelen.

Voor nu: ontzettend bedankt voor al jullie bijdrages. Financieel, vanuit je talent of tijd die aangeboden wordt. We zijn ook al een eind op weg naar het streefbedrag. Op dit moment zijn we er nog niet. Wel kunnen we jullie vertellen dat er naast deze werving ook nog E 2000,- is binnengekomen die we erbij op kunnen tellen.

Willen jullie voor ons in je eigen netwerk vragen of er mensen zijn die betrokken willen zijn bij het mogelijk maken van de opvang voor ons. Die ons financieel kunnen ondersteunen vanuit hun bedrijf, diaconie of netwerk? 

Onderaan staat meer informatie over hoe we onze plannen begonnen waren. Scroll effe naar beneden. Inmiddels is er in twee weken veel veranderd. 

Jij kan een verschil uitmaken!

Groetjes Robert & Sannie

Update: 20 maart 

Elena en haar 3 kinderen (11, 7 en 1) zijn vorige week bij ons gekomen. Ze zijn veilig! En hadden echt maar een rugtas mee. Na een paar intense dagen met kennismaken, wennen, handen en voeten werk en leuke ontspannen activiteiten in en om de boerderij zijn ze een beetje gesetteld. Ook al zijn er mooie zonnige dagen geweest, in huis is het nog koud. Elena vertelde ons ook dat haar baby snel ziek is dus we moeten nog uitzoeken wat er met hem is. Er liepen onderzoeken in de Oekraïne. Iedereen heeft sloffen en een onesie gekregen voor de warmte en er staat een elektrische kachel extra aan in hun appartementje. We zijn onder de indruk van hun bescheidenheid en armoede en proberen hen gerust te stellen dat ze hier zolang kunnen blijven als nodig is. Ze eten mee, helpen mee en anderen helpen ons. Kapotte apparaten zijn gemaakt, er zijn boodschappen gebracht, wat kleding is geregeld, een bed extra en voor de verjaardag van 1 van de kinderen wordt er een cadeau, taart en schoolspullen gedoneerd. Wauw!

Jullie vraag: kan ik ergens mee helpen is de mooiste om concrete dingen te regelen naast deze actie.

Volgend weekend komt onze andere logee met baby (een vluchteling uit Sierra Leone) voor het eerst een weekend logeren en zullen we ook beleven hoe dat is.

We zijn een huis vol, een huis met 9 of soms 10 kinderen, een huis waar je veilig bent, kan spelen en gezien wordt. Ook of juist de mama's :)

Voor nu: zou je ons kunnen helpen door onze actie onder de aandacht te brengen in je netwerk. We zijn al ontzettend goed op weg. Kan je jouw omgeving ook enthousiast maken om ons doel te bereiken?

Deel deze link dan. Heb je vragen over een andere manier van bijdragen of ondersteunen mail dan: robertcolijn@gmail.com

Omdat jij ondersteunt kunnen we iedereen warm houden, laten douchen, koken voor deze grote groep en aankomend jaar dus de woning isoleren & de warmtepomp installeren.

Lees de rest van ons verhaal hieronder waarom we een actie zijn begonnen.

Iedereen nogmaals hardstikke bedankt dat ook jij bewogen bent en in beweging bent gekomen om te geven. Je tijd, aandacht en middelen zijn goud waard.

________________________________

Hoi iedereen,

Misschien ken je ons goed of volg je ons op afstand. Wij zijn Robert & Sannie en wonen sinds iets meer dan een jaar op een boerderij in Menaldum. Op dit moment zitten wij in de opstartfase van het opzetten van een gezinshuis om jongeren op te vangen die tijdelijk of langdurig opvang nodig hebben. 

Maar voordat we zover zijn, breidt ons vrijwilligerswerk aan huis zich snel uit. Naast het draaien van ons pleeggezin met 6 kinderen zoeken we altijd naar nieuwe manieren om uit te delen aan andere gezinnen. Wij willen vanuit ons gezin graag initiatieven faciliteren om anderen te ontmoeten, sociale netwerken te versterken en een plek te zijn waar mensen zich thuis voelen.

Op dit moment houdt dat in dat we vrijwillig activiteiten aanbieden die gericht zijn:

* op het ontmoeten van grote (pleeg) gezinnen in de regio, * weekend logeeradres zijn voor een tienermoeder met baby * en we zamelen kleding en speelgoed in om gratis weg te geven aan gezinnen.

We willen dit gaan uitbreiden met:

* tijdelijke en/of langdurige opvang aan moeders en kinderen die hier vluchteling zijn uit Oekraïne. * een ingerichte plek om spullen op te slaan voor gezinnen* nieuwe activiteiten door en voor vluchtelingen gericht op versterking van het sociale netwerk en integreren

Meerdere mensen hebben ons gevraagd of ze ons kunnen helpen met het ondersteunen van ons als gezin en dat is geweldig! Wij zouden namelijk graag ons pand willen verwarmen wat nu niet mogelijk is. Om je een korte indruk te geven is onze gasrekening op dit moment 750 euro per maand voor het verwarmen van 2 kamers in de boerderij en 2 keer douchen per week voor 10-12 personen.

Maar we zijn blij dat jullie ons er ook graag warmpjes bij zien zitten, onze plannen een warm hart toedragen en willen helpen om samen nog meer warmte uit te kunnen gaan delen aan anderen, voor nu en in andere seizoenen.

Via deze manier vragen we jullie om die warmte te doneren door het sponsoren bij de aanschaf van:

een warmtepomp en het isoleren van de boerderij.

Jouw hulp aan ons, zou een enorme ondersteuning zijn om onze draagkracht en beschikbaarheid te vergroten en geeft ons een flinke stoot motivatie om meerdere plannen uit te gaan voeren. Een duurzame investering die vele jaren mee kan.

Wil je hier deel van zijn? 

 

 

 

A. vd kooi

Keep up the good work!

€ 100

09-05-2022

Anoniem

€ 100

09-05-2022

S. Jonker

€ 160

26-04-2022

S. de Jonge

€ 100

26-04-2022

M. de Vries

Heel veel succes

€ 50

25-04-2022

H. medema Medema

Zet ‘m op toppers!

€ 250

25-04-2022

N. Admiraal

€ 50

22-04-2022

W. Tuma

€ 25

22-04-2022

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
dakje met Geef-logo
€ 7.997 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 20.000
39%
120

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: S Colijn-Bus

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
S Colijn - Bus

€ 7.997,70 opgehaald