OK
×
Actievoerder
Vera Teuwsen

Escapevent HU voor het Daan Theeuwes Fonds

Zondag 2 mei bieden wij een escaperoom aan waarin je je 360⁰ in kan bewegen. Via je scherm duik je in de wereld van een mooi historisch fort en laat je je hersenen kraken! Een leuke zondagmiddag activiteit waarmee jij de jongeren met hersenletsel steunt. Er liever écht tussenuit? Laat je hersens een tandje harder kraken en los de escaperoom als eerste op. Wij mogen de snelste speler namelijk een overnachting aanbieden in de knusse fortwachters woning! Zo kan jij het fort uit de escaperoom eens in het echt bekijken.

Stichting Het Daan Theeuwes Fonds zet zich in voor de optimale revalidatie van jongeren met (zeer) ernstig hersenletsel. Jaarlijks krijgen enkele honderden jongeren zeer ernstig hersenletsel (NAH). Bijvoorbeeld door een (verkeers)ongeluk, sport, zinloos geweld of door een medische oorzaak. Van de een op de andere dag staat het leven van de jongeren, hun familie en vrienden op zijn kop. Gelukkig is er veel mogelijk met intensieve revalidatie. Het Daan Theeuwes Fonds is onderdeel van Het Daan Theeuwes Centrum in Woerden, een gespecialiseerd revalidatiecentrum. Na hun behandeling in dit centrum moet er nog een heleboel meer gebeuren om de jongeren weer sterk in de maatschappij te laten staan. Het Daan Theeuwes Fonds richt zich daarom op projecten om jongeren met hersenletsel na hun intensieve revalidatie weer te helpen een nieuwe toekomst op te bouwen. 

In samenwerking met Lucia Marthas Institute for Performing Arts hebben zij de Daan & Lucia Zang-, Toneel- en Dansacademie opgezet. Één van de beperkingen wat deze jongeren aan de hersenletsel overhouden is spraak en communicatie. Door te zingen leren ze bijvoorbeeld beter te articuleren en harder te praten. Dit zorgt voor zelfvertrouwen bij deze jongeren. Muziek maken en toneelspelen is dan ook een leuke manier om deze onderdelen te versterken. Op deze manier krijgen jongeren met hersenletsel hun stem terug.

S. Megally

€ 8

02-05-2021

J. Goedegebuure

€ 13

01-05-2021

E. Verheij

€ 8

01-05-2021

K. van Hoekelen

€ 8

01-05-2021

M. Kalff

€ 8

30-04-2021

B. Teuwsen

€ 15

30-04-2021

D. Szendy

€ 8

30-04-2021

J. Welmer

€ 13

30-04-2021

1
2
3
dakje met Geef-logo
€ 238 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 500
47%
21

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Vera Teuwsen
Vera Teuwsen

€ 238 opgehaald