OK
×
Actievoerder
Truus Vegter

Eerste hulp op Lesbos via Because We Carry team #308

Van 5-12 september is het dan zover: ik ga, onder voorbehoud van corona maatregelen, weer 1 week naar Lesbos met 6 andere vrijwilligers in een team! Dit keer als vrijwilliger bij de stichting Because We Carry (BWC). Tot afgelopen juni reisden er geen nieuwe vrijwilligers teams naar Lesbos (vanwege covid19), vanaf nu hoopt Because We Carry weer met roulerende weekteams aan de slag te kunnen gaan. Helaas blijkt het nog steeds nodig om hulp te bieden....

Na de branden die in september 2020 het oude kamp Moria verwoesten, sliepen tienduizenden mensen op straat. Om hen op te vangen werd in hoog tempo een tijdelijk kamp de grond uit gestampt, op een uitgestrekt voormalig militair oefenterrein, pal aan zee. Dit tijdelijke kamp staat er nog steeds en heet nu het Registration and Information Center Lesvos. Er wonen ongeveer 6000 mensen in 650 tenten van UNHCR en het Duitse Rode Kruis. Tenten waarin families wonen op 7m2, tenten die niet bestand zijn tegen de regen, de windof de kou. Er is mondjesmaat elektriciteit. Elke dag staan de mensen lange tijd in de rij voor eten. En elke dag mogen door de Corona maatregelen 200 mensen tegelijkertijd het kampverlaten. De meeste mensen gaan dan boodschappen doen, om zelf te kunnen koken. Verder is er voor hen namelijk niet veel anders te doen in het kamp.

Daartoe een nieuwe geef-actie, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het uitdelen van bananen, verse groenten, en alles wat nodig is voor de eerste behoefte van moeders en baby's ❤

Wat ga ik doen: 

Because We Carry steunt vooral zwangere vrouwen en jonge moeders met kleine kinderen. Dagelijks brengen zij een voedzame lunch langs de zwangere en borstvoeding gevende vrouwen. Iedere twee weken komt hier een boodschappentas vol krachtvoer bij. Daarnaast is er elke week een bananen distributie.

Mijn inzamelingsactie is bedoeld om deze kosten te dekken. Dat zijn dus de kosten van de bananen, de boodschappentassen voor zwangere vrouwen, de tassen groenten voor alle bewoners, soms grotere distributies van de nodige producten op dat moment, de lunches voor zwangere vrouwen, de kledingpakketjes voor pasgeboren kindjes, etc.

Alles wordt lokaal ingekocht zodat de bevolking op Lesbos er zelf ook wat aan heeft.

Elke week is er ongeveer 8000 euro nodig voor deze distributies en pakketten. Het bedrag wordt door het wekelijks wisselende team van 7 vrijwilligers meegebracht, althans dat is de bedoeling. Bijzonder genoeg lukt dat ook altijd! Mijn streefbedrag om mee te nemen is daarom €1145. Rond Pasen haalde ik via de ontbijtjes actie al €700 op, dat bedrag heeft BWC in die maand al ontvangen. Ik hoop met deze actie minimaal €445 op te halen, meer is altijd welkom natuurlijk en het geld komt direct terecht waar het nodig is.

Helpen jullie me mee? Zodat we zoveel mogelijk kinderen en kwetsbare mensen kunnen helpen?

Namens velen alvast enorm bedankt!

Xxx Truus 

❤💚💙🌈

*****

De organisatie Because We Carry

Because We Carry gelooft dat je zelf de verandering moet zijn die je graag ziet in de wereld. Daarom gaan er via Because We Carry wekelijks teams van vrijwilligers naar Lesbos om daar mensen op de vlucht te helpen.

Naast het uitdelen van het broodnodige als eten, tenten en droge kleren, proberen de teams van BWC ook een glimlach, respect en wat hoop te brengen. We houden van daadkrachtige naastenliefde en ons motto is dan ook #‎nietlullenmaarpoetsen. Om onze hulp zo relevant en efficiënt mogelijk te laten zijn, bepalen we ter plekke waar het meeste behoefte aan is. Voor ons handen-uit-de-mouwen-werk hebben we goedkeuring van de UNHCR en we werken dagelijks intensief samen met andere hulporganisaties, zoals o.a. Movement On The Ground en The Giving Food Truck.

De teams van vrijwilligers zorgen voor hun eigen sponsoring; elke gedoneerde euro komt zo rechtstreeks bij zijn doel terecht.

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 2.220 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
waarvan € 2.080 via Geef.nl
193%
55

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: ghj vegter

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Truus Vegter
Truus Vegter

€ 2.080 opgehaald