OK
×
Actievoerder
Ellen van Gemert

Een nieuw leven voor Dedii (6)

De kleine Dedii (6) woont in midden Kenia. Ze heeft op tweejarige leeftijd bij het buitenspelen haar rechterheup gebroken. Haar ouders zijn arm en konden na de operatie de langdurige therapie  niet betalen. Door stakingen in het ziekenhuis bleven ook de noodzakelijke controles uit met alle gevolgen vandien.  Haar heup vergroeide en ook haar onderbenen. Akoth kon zich alleen nog zittend op de grond verplaatsen. Dedii's grootste wens is om weer te kunnen spelen en rennen met haar vriendjes en naar school te kunnen gaan.
In april 2018 heeft ze via Stichting Circle4life een ingrijpende operatie ondergaan waarbij haar heup opnieuw is gebroken en met een metalen plaat is vastgezet. De operatie was succesvol en sinds die tijd ondergaat ze twee a drie keer per week fysiotherapie aan huis omdat reizen voor haar niet nog niet mogelijk is. Heel langzaam heeft weer leren staan en kan inmiddels kleine stapjes zetten.
Helaas constateerde de fysiotherapeut dat ook haar linkerbeen niet in orde is. Controle bij de orthopedisch chirurg liet zien dat haar onderbeen volledig krom staat door het jarenlang in de verkeerde houding zitten. Een operatie is dringend nodig om haar leven te kunnen verbeteren. Een zeer zware operatie waarbij haar onderbeen op drie plaatsen gebroken zal moeten worden en door middel van een inwendige fixateur recht gehouden moet worden en zo moet herstellen. Ook hierna zal een lange periode van intensieve fysiotherapie nodig zijn.
We willen Dedii zo graag helpen op weg naar een betere toekomst maar de kosten zijn hoog en we hebben uw hulp hierbij hard nodig. 

We staan momenteel op de wachtlijst bij het Kijabe ziekenhuis, een ziekenhuis wat gespecialiseerd is in dit soort zware operaties en hopen op korte termijn te worden geholpen.

Wilt u helpen om Dedii een toekomst te geven? Iedere donatie is van harte welkom! Meer lezen over Dedii (Immaculate Akoth, zoals haar officiele naam is, vind u op onze website www.circle4life of op onze facebook pagina

 

dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie