OK
×

Een massagestoel voor jongeren van de Beele.

Binnen de Beele wordt er gebruikt gemaakt van een ontspannings- snoezelruimte. In deze ruimte kunnen de jongeren tot rust komen op het moment dat zij onrust of spanning ervaren. Voor deze jongeren is het lastig om zelfstandig hun onrust, angst, stress of spanning te reguleren.

Een massagestoel heeft een positieve uitwerking op de jongeren die hier wonen. Een massage ontvangen door een (onbekend) personeel is vaak onveilig of een te grote drempel. Voor een groot deel van deze jongeren is gezien hun problematiek en achtergrond fysiek contact niet passend.

Een massage heeft meerdere voordelen. Het effect van massage is oa. het vrijkomen van endorfine en oxytocine in het lichaam. Er is gebleken dat het regelmatig nemen van massage (en bij voorkeur een reeks), een langdurig positief effect heeft op ontspanning van lichaam en geest, balans van de hormoonhuishouding, nachtrust en fysieke gesteldheid.

Het doel van dit project is om de jongeren de mogelijkheid en de ervaring te bieden welke voordelen een massage kan hebben bij bijvoorbeeld spanningen, angst en onrust. Ook ervaren de meeste jongeren een slechte nachtrust. Een massage voorafgaand aan de slaap kan deze nachtrust aanzienlijk bevorderen. Hiermee geven wij de jongeren de mogelijkheid om letterlijk beter in hun vel te zitten. Dit heeft uiteindelijk weer vele andere positieve uitwerkingen zoals, minder prikkelbaar zijn, energieker, minder onzeker en makkelijker om te gaan met tegenslagen.

Op het moment dat een jongeren tot rust wil komen in de snoezelruimte kan hij of zij gebruik maken van de massage stoel in deze ruimte. Doordat de eventuele spanning, stress, angst of onrust afneemt, kan de jongere weer rustig zijn dag oppakken. Naast dat er meer rust ontstaat bij de jongeren zelf, ontstaat er hierdoor meer rust op de groep.

Anoniem aan teamlid Fondsenwerving Pluryn

€ 10

05-06-2023

Anoniem aan teamlid Fondsenwerving Pluryn

€ 25

30-05-2023

A. Boom aan teamlid Fondsenwerving Pluryn

€ 25

23-05-2023

Anoniem aan teamlid Fondsenwerving Pluryn

€ 10

03-05-2023

E. van Rhee aan teamlid Fondsenwerving Pluryn

€ 25

10-04-2023

M. Van den Bergh aan teamlid Fondsenwerving Pluryn

Een goed doel!! Alle beetjes helpen

€ 10

10-04-2023

Natasha L.I.B. aan Huis aan teamlid Fondsenwerving Pluryn

€ 10

04-04-2023

Anoniem aan teamlid Fondsenwerving Pluryn

€ 10

04-04-2023

1
2
dakje met Geef-logo
€ 3.010 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
waarvan € 255 via Geef.nl
100%
12

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×