OK
×

Lopen voor Een Harde Klap

Een verkeersongeval is zowel letterlijk als emotioneel een harde klap. Toen Veerle op weg naar haar tennisles van d'r fiets werd gereden, werd dat helaas duidelijk. Hoe klein de kans soms ook lijkt, bijna iedereen kent helaas wel iemand in de directe omgeving die het is overkomen. 

Op zondag 11 april 2021 rent een groep vrienden en bekenden van Veerle de hele of kwart-marathon bij de Marathon van Rotterdam voor Een Harde Klap. Voor sommigen is het de eerste keer ooit dat ze loopschoenen aantrekken, anderen trainen nog een klein tandje harder dan normaal om voor dit doel te rennen. Het oorspronkelijke plan was om in april 2020 te rennen, maar iedereen is vastberaden het plan door te zetten wanneer de corona-maatregelen een verantwoord evenement mogelijk maken. 

Project Een Harde Klap wil laten zien hoe groot en zwaar de impact is van een verkeersongeluk. De klap staat voor de fysieke klap van een ongeluk, maar ook voor het mentale en psychische proces dat zich aandient na een verkeersongeluk. Niet alleen het slachtoffer zelf, maar ook voor diens omgeving. 

Zoals Veerle zelf zegt: "Ik was heel erg bang dat dit ongeluk mijn toekomst een hele andere kant op zou gooien, maar ik ga gelukkig alsnog een mooie toekomst tegemoet. Juist omdat ik zoveel geluk heb gehad en fysiek hier redelijk goed vanaf ben gekomen, wil ik mij inzetten om andere ongelukken te voorkomen."

Alle bijdragen aan project Een Harde Klap komen ten goede aan Veilig Verkeer Nederland. Zie voor alle informatie over VVN en Een Harde Klap: https://vvn.nl/eenhardeklap 

Vincent Hoffmans
11-10-2020 17:02

Lieve vrienden, familie en donateurs,

Op maandagavond 12 oktober staat de aflevering van het KRO-NCRV programma Kruispunt in het teken van verkeersongelukken waarbij de dader doorrijdt. Het ongeluk van Veerle is een van de verhalen die verteld worden, waarbij Een Harde Klap ook aandacht krijgt. De programmamakers vonden het verhaal van Veerle onder andere bijzonder vanwege haar drang om iets aan de verkeersveiligheid in Nederland te doen.

We zijn trots op de aflevering en hopen dat deze aandacht genereert voor verkeersveiligheid in Nederland. De twee andere verhalen in de uitzending zijn eveneens ontroerende, bijzondere verhalen die om ieder hun eigen reden de aandacht verdienen.

Liefs, Veerle & Vincent

De aflevering wordt op maandag 12 oktober om 22:50 op NPO2 uitgezonden

 

Vincent Hoffmans
05-07-2020 14:59

Lieve vrienden, familie en volgers, 

De afgelopen maanden stonden geheel in het teken van de corona-maatregelen, we hopen dat iedereen steeds meer het normale leven heeft kunnen oppakken. 

We wilden graag van ons laten horen om te vertellen over wat er nog staat te gebeuren met Een Harde Klap. We zijn allereerst ongelofelijk trots op het fantastische bedrag van bijna 6000 euro dat tot nu toe al is opgehaald. We zijn enorm dankbaar voor iedereen die iets heeft bijdragen, of die de campagne aan familie en vrienden laten zien. 

Vooralsnog staat de marathon van Rotterdam gepland op 25 oktober, als die doorgaat gaan wij die dag 'gewoon' lopen voor Een Harde Klap!  We hebben nog steeds een fantastisch team dat ongetwijfeld de hele quarantaine door heeft getraind... 

Zodra er meer duidelijkheid is over evenementen en bijeenkomsten gaan we ook de benefietavond weer plannen, we hopen nog steeds dat we in 2020 het verkeer in Nederland een stuk veiliger kunnen maken. 

Wij hebben contact met Veilig Verkeer Nederland over de donaties die tot nu toe zijn gedaan, en we werken aan een specifiek project dat we met onze bijdrage kunnen opzetten en ondersteunen. Zodra hier meer duidelijkheid over is en we voorbeelden kunnen laten zien laten we dat uiteraard zien! 

Liefs, Veerle & Vincent 

dakje met Geef-logo
€ 6.014 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
60%
224

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Veerle Veerbeek
Ik ren niet mee maar sta wel langs de zijlijn heeel hard te juichen voor iedereen! Ik ben natuuurlijk ook bij de afsluitende borrel. EN ik ben heel heel heeeel erg trots op iedereen die mee rent en aanwezig is!! Heel veel dank voor al jullie steun!

€ 1.545 opgehaald

Geen profielfoto
Monica Bremer

€ 1.435 opgehaald

Geen profielfoto
Vincent Hoffmans

€ 1.159 opgehaald

Geen profielfoto
Robin Hoffmans

€ 395 opgehaald

Geen profielfoto
Yannick Wille

€ 375 opgehaald

Geen profielfoto
Melvin van Oppen

€ 240 opgehaald

Geen profielfoto
Nina Somer

€ 175 opgehaald

Geen profielfoto
Charlotte Taman

€ 155 opgehaald

Geen profielfoto
Tim Rotmans

€ 150 opgehaald

Geen profielfoto
Theresa Körnig

€ 100 opgehaald

Geen profielfoto
Merlijn Mascini

€ 55 opgehaald

Geen profielfoto
Nils Bakker

€ 45 opgehaald

Geen profielfoto
Florian Laurens

€ 40 opgehaald

Geen profielfoto
Enrico Doornbos

€ 10 opgehaald

Geen profielfoto
Alice Koop
De kwetsbaarheid van het leven van onze kinderen in zijn algemeenheid en in het bijzonder in het verkeer raakt me diep.

€ 0 opgehaald

Geen profielfoto
Sanne Rouing

€ 0 opgehaald

Geen profielfoto
Klaas Tromp

€ 0 opgehaald

Geen profielfoto
Guusje Somer

€ 0 opgehaald