OK
×

DrechtStadLoop 2024 aangenaam klimaat voor dialysepatiënten

Loop je je mee in het zweet voor een warme deken?

Een aangenaam klimaat voor dialysepatiënten is het goede doel van de Drechtstadloop 2024

De opbrengst van de Drechtstadloop mag al jaren door het Albert Schweitzer ziekenhuis worden besteed aan extra patiëntvriendelijkheid. Zo komt het geld maximaal ten goede aan onze hele samenleving: we kunnen immers allemaal patiënt zijn, of worden. Dit jaar is de afdeling Dialyse de ontvanger. Zij wil patiënten graag een verwarmde deken kunnen aanbieden. We lopen ons in het zweet voor een warmtestoof!

Patiënten bij wie de nieren niet meer (goed) werken, moeten drie keer per week naar de afdeling Dialyse om vier uur lang hun bloed te laten zuiveren door een machine. Daarnaast ervaren zij veel beperkingen en klachten in hun gewone leven. Denk aan strikte leefregels, medicijngebruik, vermoeidheid en pijn. Dialysepatiënt zijn is hard werken. Deze mensen verdienen daarom extra aandacht en een beetje luxe.

Gevoelig voor kou Dialysepatiënten zijn gevoelig voor kou. Tijdens de therapie zitten zij uren stil. Het zorgpersoneel in het ziekenhuis zou hen dan graag een verwarmde deken aanbieden. Een eigen warmtestoof (opwarmkast voor dekens) is een wens van de afdeling. Het ziekenhuis krijgt alleen geld voor noodzakelijke, medische zorg. Voor de welkome extraatjes zijn donaties nodig. De afdeling hoopt dat veel deelnemers voor dit doel warmlopen!

Nieuwe fietsroutes Naast het bieden van een aangenaam verblijf, houdt de afdeling haar patiënten graag fit en in conditie. Daarvoor zijn al langer speciale dialysefietsen in gebruik, waarmee de patiënt al dialyserend ‘op de pedalen’ kan. Als er na de aanschaf van de warmtekast geld over is, wordt dit ingezet om het onderhoud van de dialysefietsen te laten doorgaan en om nieuwe, virtuele fietsroutes op het scherm te tonen. 

Doneer en/of wordt teamlid

Doneer of start je eigen Geefactie en wordt teamlid. Maak onder het kopje "Teamleden" je een eigen actie aan, schrijf eenmalig een motiverende tekst. Deel jouw actie met familieleden, buren, kennissen en collega’s en haal zo geld op voor ons goede doel. Mocht je het hoogste bedrag van ons goede doel binnenhalen, dan word je door Runnersworld Dordrecht beloond met een paar loopschoenen naar keuze.

Patiënten en medewerkers van de afdeling Dialyse danken de deelnemers hartelijk voor hun sponsorbijdragen! 

Deze geef.nl-actie is een samenwerking tussen het Albert Schweitzer ziekenhuis, Stichting Vriendenfonds Albert Schweitzer ziekenhuis en de DrechtStadLoop.

Loop zelf of mee het bedrijf mee: DrechtStadLoop 3 november 2024.

 

E. hienekamp-oversier Hienekamp-Oversier aan teamlid DrechtStadLoop i.s.m. Vriendenfonds Albert Schweitzer ziekenhuis Dordrecht

Ook dit jaar heeft de DrechtStadLoop een prachtig doel samen met het vriendenfonds van het ASz. Doneer en loop mee! DrechtStadLoop 3 november 2024

€ 16

14-06-2024

C. ex Voorzitter aan teamlid DrechtStadLoop i.s.m. Vriendenfonds Albert Schweitzer ziekenhuis Dordrecht

€ 10

14-06-2024

dakje met Geef-logo
€ 26 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
0%
2

donaties

133

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie