OK
×
Actievoerder
Cilia en Sofieke

"Het weer kunnen van . . ."

Hoi!

Wij zijn Sofieke en Cilia en wij studeren Communicatie aan de hogeschool Utrecht. Het komende semester gaan wij aan de slag voor een ontzettend mooi en vooral inspirerende organisatie en hiervoor hebben wij jullie (hulp) nodig.

Eerst even wat uitleg over de organisatie. Wij gaan aan de slag voor het, nog niet bestaande, Erik Scherder Huis. Het Erik Scherder Huis is geïnitieerd door het Daan Theeuwes Fonds en neuropsycholoog Erik Scherder. Veel van jullie zullen de aandoening een “niet aangeboren hersenletsel” , ook wel NAH genoemd, wel kennen. Maar velen zullen niet stilstaan bij het feit dat vrijwel iedereen dit zou kunnen oplopen. Een NAH kan namelijk iedereen krijgen, door stomweg “domme pech”. Bijvoorbeeld door een (verkeers)ongeval, sport of zinloos geweld.

Elk jaar lopen zo’n 400-600 (!!) jongeren zwaar hersenletsel op. Ze studeerden, werkten, hadden veel vrienden, ambities, plannen voor de toekomst. Met de opgelopen hersenletsel is dit in een klap (grotendeels) weg of onder druk komen te staan. Door hierna in revalidatie te gaan, wordt er gewerkt aan herstel van functies. Zoals lopen, bewegingen maken, praten en het “opfrissen” van het geheugen. Dit kan soms langer dan een jaar duren. Alleen is er één keerzijde. Wat gebeurd er nadat zij (volledig) zijn gerevalideerd? Hoe ziet hun “nieuwe” leven eruit? Het realiseren en vinden van een nieuwe toekomst gaat dit jaar, september 2022, gebeuren met het Erik Scherder Huis. Hier krijgen jongeren, na een jaar revalideren, hulp d.m.v.  intensieve, resultaatgerichte, motiverende en met oog voor specifieke mogelijkheden en uitdagingen hulp, dus: het weer kunnen van. Studenten leren weer studeren, samenvatten, onthouden, presenteren en ga zo maar door. Bij jongeren die al een baan hadden, wordt gekeken naar wat ze nog zouden kunnen doen of dat tóch een andere carrière meer toekomstperspectief biedt. Kort gezegd wordt er vooral gekeken naar het (her)ontwikkelen van functies als plannen, het maken en nakomen van afspraken, overzicht hebben, samenwerken etc. Dit geeft ook ouders, familie en vrienden rust en vertrouwen in de toekomst, want ook zij hebben maanden in spanning gezeten met hoe het zou aflopen met hun kind.

Het Erik Scherder Huis krijgt een vergoeding, maar geld voor belangrijke extra’s is er te weinig. Hier hebben zij sponsors voor nodig. En wij gaan ons hier o.a. voor inzetten. Daarom zou het erg leuk zijn als jullie een kleine donatie willen achterlaten voor het Erik Scherder Huis om hen zo, zoveel mogelijk te helpen met de doelen die zij voor ogen hebben en zo jongeren met een NAH een mooie toekomst te geven. Elke cent telt. Alvast heel erg bedankt :)

Liefs Sofieke en Cilia

Anoniem aan teamlid Cilia en Sofieke

€ 25

15-11-2023

I. van der Veer aan teamlid Cilia en Sofieke

€ 10

05-05-2022

B. Scheffer aan teamlid Cilia en Sofieke

€ 11

03-05-2022

M. Van kleij aan teamlid Cilia en Sofieke

€ 20

03-05-2022

Anoniem aan teamlid Cilia en Sofieke

€ 17,50

03-05-2022

Anoniem aan teamlid Cilia en Sofieke

€ 8

03-05-2022

M. Verburgh aan teamlid Cilia en Sofieke

€ 20

03-05-2022

Anoniem aan teamlid Cilia en Sofieke

€ 33

03-05-2022

1
2
dakje met Geef-logo
€ 235 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 250
94%
15

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Cilia en Sofieke

€ 235,50 opgehaald