OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

Dierenhulp zonder Grenzen Int- Opvang hoefachtige Markopoulo

Sanctuary voor hoefachtige in Markopoulo - Griekenland.

De incidenten van dierenmishandeling tegenover hoefachtige zijn ontelbaar en door toedoen van vele onverantwoordelijke eigenaars (want je kunt ze zeker geen verzorgers noemen) worden honderden dieren ernstig verwond, verminkt of sterven ze. De oorzaak van deze mishandeling is een verouderde methode van aanbinden die wordt gebruikt om twee benen aan elkaar te binden of nog erger om de benen met het hoofd van het onfortuinlijke dier vast te binden. Het is één van de ergste vormen van mishandeling voor zowel paardachtigen als landbouwhuisdieren. En toch komen deze praktijk overal in Griekenland voor en hoewel velen het een traditie zouden willen noemen, is dit zeker niet één van de tradities die we in stand willen houden. Het is mishandeling, het is misdadig, het is verkeerd!

Er is absoluut geen excuus voor deze praktijken wanneer er goedkope alternatieven voorhanden zijn. Eigenaar zijn van een dier betekent op zijn minst dat je er goed voor moet zorgen dat het dier in goede en veilige omstandigheden kan leven.  Het feit dat dieren "van jou zijn" geeft je niet het recht om ze te mishandelen. Deze praktijk van het aanbinden ("pastouroma" in het Grieks) is illegaal en wordt bestraft met boetes en zelfs gevangenisstraf.

Aan deze mishandeling moet NU een einde komen!

Vastgebonden, achtergelaten om te sterven, gedumpt op straat. Dit is de dagelijkse realiteit voor veel verwaarloosde paarden, ezels en muildieren.  Misschien heeft u vaak gedacht hoe te kunnen helpen? Dit kan nu!   Als organisatie die Dierenhulp zonder Grenzen heet, dan betekent dit eigenlijk twee dingen; geen grens trekken bij welk dier je helpt en ook landsgrenzen mogen voor ons niets uitmaken. Wel moeten we rekening houden met diverse zaken voor wij de beslissing nemen om proberen hulp te geven. Zo ook na de hulpvraag van de Hellenic Society for Equine Welfare.  Na diverse overwegingen hebben wij besloten te gaan helpen.  Elk dier in nood is de ( onze ) hulp waard! HSEW is afhankelijk van privé giften om de mishandelde en achtergelaten hoefachtige te helpen. Als u/jij wilt helpen, dan kan dit vanaf vandaag!

St. Dierenhulp zonder Grenzen helpt al enige jaren de organistie ESPI in Griekenland. 

 

 

Y. Vijn aan teamlid Ria Kuurman

€ 15

22-09-2021

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 50

17-09-2021

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

16-09-2021

dakje met Geef-logo
€ 75 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
1%
3

donaties

1520

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 75 opgehaald