OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

Dierenhulp zonder Grenzen helpt organisatie in Cáceres

De plaatselijke dierenwelzijnsorganisatie in Cáceres ( Spanje ) probeert met de weinig middelen die ze hebben  te helpen. Veel dieren hebben ze niet, ze hebben geen eigen shelter en ook zeer weinig opvanggezinnen. Zij zijn afhankelijk van pensions, voor een hond betalen ze ca. € 150 per maand.

Gedurende 12 jaar beheerden zij het asiel van  en voor de gemeente, in een poging  dieren te redden. Het was een moeilijke tijd, ze kregen geen hulp of geld en er was geen plek voor alle honden en katten. In 2012 moesten zij stoppen met beheren van het asiel, de gemeenteraad besloot dat de voorwaarden om het asiel te beheren veranderd zou moeten worden. Zo moest de Faculteit voor dierenartsen dieren ter beschikking worden gesteld, om te oefenen! De organisatie was het daar natuurlijk  niet mee eens,  zij kwamen tot het besluit dat ze een eigen shelter nodig hadden.  Het asiel achter te laten was een moeilijke beslissing, maar aan deze praktijken wilden zij niet meewerken. Ze moesten zelfs naar de rechtbank om het  geld dat de gemeente hen schuldig was te krijgen, uiteindelijk betaalde  de gemeente  de organisatie. Van dit bedrag werd een stuk grond gekocht, nu is het wachten op wettelijke toestemming om te bouwen en wat evenzeer belangrijk is; geld om te kunnen bouwen. Tijdens het jarenlange wachten zijn ze al een paar keer bestolen, hekken en watertanks werden meegenomen. Om de bouw te kunnen realiseren is ca. € 50.000 nodig. De nieuwe shelter zal ook een onderzoekskamer en  quarantaine-  en herstelruimte moeten krijgen. De organisatie krijgt nog steeds geen hulp van buitenaf.

Vrijwilligers van de organisatie bezoeken scholen, want kinderen zijn de toekomst, en bezoeken ook oudere, eenzame mensen met hun  honden. Om geld te genereren  werd een pagina aangemaakt waar geschonken goederen kunnen worden geveild, alles om de bouw van de shelter mogelijk te maken.   De organisatie heeft nog steeds te weinig vrijwilligers. In totaal hebben ze in al die jaren ca. 5000 honden en katten kunnen redden,

Gevonden dieren gaan naar een kliniek voor een check-up,  krijgen een behandeling tegen parasieten, hun bloed wordt getest en dan  moeten de dieren uiteindelijk gesteriliseerd/gecastreerd worden. 

 Sinds enkele jaren hebben ze  kattenkolonie in een gebied bij Cáceres, de juiste locatie wordt niet bekendgemaakt om de katten te beschermen. Twee vrijwilligers dragen de zorg voor de katten en zoveel mogelijk katten worden gecastreerd. Helaas komen er toch katten bij, misschien toch gedumpt of aan komen lopen. Het zal moeilijker worden de plek geheim te houden.  De kosten lopen hoger op en er zal meer steun moeten komen.

Meer informatie op dierenhulpzondergrenzen.com en facebook.com/dierenhulpzondergrenzen

Wilt u helpen?  

 

 

 

avatarWees de eerste!

Geef Ria een vliegende start met jouw gulle gift!

hart Doneer nu
dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
0%
0

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 0 opgehaald