OK
×
Actievoerder
Peter Westerlaken

Covid Concerten #14: The Cleveland Steamers

In deze vreemde tijden houden we ons samen sterk. Daarom presenteren we de Covid Concerten. Het is een experiment waarbij we ondanks de coronacrisis artiesten willen steunen om alsnog de beste muziek jullie huiskamers in te krijgen. We zullen de concerten streamen rechtstreeks vanuit de studio en ons daarbij houden aan de richtlijnen van het RIVM. De stream is gratis en voor iedereen beschikbaar, maar een vrijwillige donatie is natuurlijk zeer welkom! De opbrengst zal verdeeld worden tussen de artiest en Poppodium Phoenix.


Deze editie met niemand minder dan The Cleveland Steamers!


No fun in Corona tijdperk!? Niets is minder waar, want het Groninger punktrio 'The Cleveland Steamers’ speelt de beste punkrock klassiekers energiek en met een glimlach. In ca. 60 minuten (anders moet de AED eraan te pas komen) brengen Phil, Herman en Jan een ode aan één van de meest opwindende
periodes uit de muziekgeschiedenis.


Hey ho! Let’s go, back to the spirit of ’77!


Ergens, ooit is de basis van deze band al gelegd in de tijd dat Phil als te jong straatjochie met nauwelijks zakgeld de destijds voor weinig geld optredende punkbands in zuid Engeland voorbij zag komen. De soms komisch kritische teksten begreep hij als geen ander. Het snelle tempo, de spugende humor waren zijn drijfveren om voor die halve pond naar binnen te kunnen en
ademloos te kijken naar zijn helden. Ergens, een paar jaar later, in het noorden van Nederland, leerde Herman bassen, speelde op schoolbandjes nog wat bekendere rocknummers maar bleek al snel te snel… En ja, dan Jan roots in blues en rock, maar beetje vlotter en meer mocht wel. Verdwaald (niet echt) tussen beide punkers, kende het genre niet echt, maar speelt het wel graag.


Zo zijn de The Cleveland Steamers ontstaan. Elke week weten ze bij het Viadukt dat we geweest zijn, dikke gitaarversterker, Trace Elliot bas en DS & Friends verzorgen het achtergrond koor wat de wanden van de oefenruimte op laat bollen.


Het aantal optredens is ondertussen een aardig lijstje geworden met als hoogtepunt het winnen van de Hogeland ’s got Talent Award in 2019 met als 1 e prijs een optreden op Graspop (helaas niet doorgegaan).


Meer over The Cleveland Steamers:
https://www.facebook.com/DeKleeflandStomers/


De live stream is te volgen via:
https://www.facebook.com/poppodiumphoenix/live/

Anoniem aan teamlid Peter Westerlaken

€ 25

21-06-2020

Anoniem aan teamlid Peter Westerlaken

€ 15

20-06-2020

Anoniem aan teamlid Peter Westerlaken

€ 10

20-06-2020

Anoniem aan teamlid Peter Westerlaken

€ 10

20-06-2020

Anoniem aan teamlid Peter Westerlaken

€ 25

20-06-2020

P. Westerlaken aan teamlid Peter Westerlaken

Cheers!

€ 10

20-06-2020

Anoniem aan teamlid Peter Westerlaken

€ 10

20-06-2020

J. Mulder aan teamlid Peter Westerlaken

Grunn power

€ 10

20-06-2020

dakje met Geef-logo
€ 115 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 500
23%
8

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×