OK
×
Actievoerder
Lydia de Leeuw

Strijd tegen Corona in Gaza: hygiënepakketten voor families

De maand van de Ramadan is aangebroken. Het zou een feestelijke maand moeten zijn, ook in de Gazastrook en de rest van Palestina. Helaas is de situatie daar nu nijpender dan ooit. Het Corona virus heeft ook de Gazastrook bereikt. Het is een nachtmerrie die werkelijkheid is geworden. Na jarenlange blokkade is de gezondheidszorg niet in staat deze klap op te vangen.

De hulpverleners van de Palestinian Medical Relief Society (PMRS) proberen verspreiding in de overvolle wijken zoveel mogelijk tegen te gaan. Ze geven voorlichting over hygiëne, delen pakketten met sanitaire producten uit aan arme gezinnen en maken speciale pakketten voor mensen met een lichamelijke beperking.

Maar deze pakketten zijn voor de mensen daar haast onbetaalbaar. Met Stichting Kifaia proberen we zoveel mogelijk kwetsbare gezinnen van deze levensreddende producten te voorzien. Voor 52 - 54 euro kunnen we een familie helpen zich beter tegen het virus te beschermen. Help ook! Elke bijdrage is welkom, hoe klein ook. Doneer veilig en eenvoudig via Geef.nl. 

Dankjewel! 

Stichting Kifaia logo 2

Stichting Kifaia

Stichting Kifaia steunt de Palestinian Medical Relief Society (PMRS) Gaza. De PMRS is een lokale en onafhankelijke organisatie. Sinds de jaren zeventig verleent de PMRS gezondheidszorg op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza. Van zuigelingenzorg tot zorg voor ouderen, mensen met een handicap of een chronische ziekte. Laagdrempelig, dicht bij de mensen en gratis.

Stichting Kifaia steunt hen met met geld en door Nederlanders te informeren over de Israëlische bezetting van Palestina en de schendingen van internationaal recht en mensenrechtenverdragen.

Gaza met eigen ogen
Stichting Kifaia krijgt als een van de weinige Nederlandse organisaties (vooralsnog) toegang tot Gaza. Wat we vertellen, hebben we daar zelf gezien, gehoord en ervaren. De gesprekken met mensen en bezoeken aan plekken in Gaza zijn terug te lezen in onze nieuwsbrieven en te zien in onze video’s. 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 309 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.000
waarvan € 304 via Geef.nl
30%
11

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Lydia de Leeuw

€ 304 opgehaald