OK
×
Actievoerder
Naim Wardodji

Corona in Afghanistan: Help Nadera naar Nederland terugkomen

Lieve mensen,

Nadera is ruim 10 jaar geleden gevlucht naar Nederland en heeft haar familie moeten achterlaten. Hier doet ze er alles aan om te integreren... taalcursus en vervolg taal, een cursus en momenteel werkstage bij kringloopwinkel Noppes in Velserbroek. Onlangs kreeg ze te horen dat haar moeder ernstig ziek is. Om haar moeder nog een keer te zien besloot ze eind mei naar Afghanistan te gaan ondanks dat het een rood gebied is vanwege de corona.

Helaas sloeg het noodlot toe en heeft Nadera corona opgelopen. De ernstige vorm en moest naar het ziekenhuis voor medicatie en zuurstof. De omstandigheden in de “normale” ziekenhuizen zijn daar niet goed. Weinig tot geen medicijnen, vrijwel geen zuurstof en slechte hygiëne. Haar man en de familie maakte zich zorgen dat een langer verblijf in dit ziekenhuis niet goed zou zijn voor Nadera. Haar man, Naim, heeft contact gezocht met ziekenhuizen en andere instanties. Uiteindelijk heeft hij de Nederlandse Ambassade gebeld. Met behulp van mensen van de Nederlandse Ambassade is Nadera overgebracht naar een goed ziekenhuis (Westex Medical Services) waar alles wel aanwezig is.

Ondertussen was er ook contact met de zorgverzekeraar. Helaas kan de verzekeraar de kosten niet voorschieten en dient Nadera dat zelf te doen. De gemaakte kosten kunnen achteraf ingediend worden maar of alles wordt vergoed hangt af van de kosten in Afghanistan en wat de kosten zouden zijn voor dezelfde behandeling in Nederland. Haar longen zijn behoorlijk aangetast en kan/mag niet vliegen. Dus verder behandelen in Nederland kan nog niet. Het ziekenhuis in Kabul wil een aanbetaling van USD 10.000 voordat ze Nadera verder gaan behandelen. Ze dreigde haar uit het ziekenhuis te zetten. Dit is gelukkig voorkomen door interventie van mensen van de Nederlandse Ambassade en een kleine aanbetaling. (Door geld te lenen van andere mensen konden ze een betaling van EUR 3000 doen.)

Eigenlijk had Nadera al terug moeten vliegen. Contact gezocht met de vliegtuigmaatschappij. Het ticket kon niet overgeboekt of geannuleerd worden. Ze dient een nieuwe ticket te kopen. Dit zijn nog meer kosten bovenop de medische kosten. Bedragen die Nadere en Naim niet kunnen voorschieten. Na nogmaals met de ambassade contact te hebben gehad, werd door hen geadviseerd om contact te zoeken met de media. We hebben RTLZ, NOS en Hart van Nederland benaderd. De reactie van de laatste 2 was dat ze het heel erg vinden en dat ze snel naar huis kan gaan. Alleen voor hen was dit geen nieuws om aandacht aan te geven. Vandaag 16 juni zijn we gebeld door de IJmuider Courant. Zij gaan gelukkig een artikel plaatsen om aandacht te geven voor de situatie waar Nadera nu in zit.

Om voor Nadera de juiste medische zorg te krijgen, en haar zo snel als mogelijk naar Nederland te laten komen, zijn we deze doneeractie gestart. Wij vragen jou hulp om Nadera te helpen.

Dank namens Nadera en Naim.

Met hartelijke groet,

Herman Gerrits

TEAMBasil.com

 

PS:

- Bij het behalen van het streefbedrag, mocht de zorgverzekeraar achteraf een gedeelte vergoeden, dan zullen wij dit geld aan een goed doel doneren.

- Het gedoneerde geld komt direct terecht bij Nadera en Naim.

 

Anoniem

€ 20

2 dagen geleden

Anoniem

€ 10

21-06-2021

Anoniem

€ 100

20-06-2021

A. van der Kraan

Veel sterkte en hoop dat je snel terugkomt.

€ 10

19-06-2021

Anoniem

€ 10

19-06-2021

Anoniem

€ 10

19-06-2021

Anoniem

€ 10

18-06-2021

B. Van Veenendaal

Nadera, ik vind het heel naar om te lezen dat het zo slecht met je gaat. Ik hoop dat je snel aan de beterende hand bent en dat je snel weer naar Nederland mag vliegen. Beterschap gewenst namens je buurvrouw.

€ 10

18-06-2021

1
2
3
4
dakje met Geef-logo
€ 4.205 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 20.000
waarvan € 1.205 via Geef.nl
21%
30

donaties

45

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Hr MN Wardodji

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Naim Wardodji
Naim Wardodji

€ 1.205 opgehaald