OK
×
Actievoerder
Arie Jan de Jong

Collecte stichting William Carey Missions

Sinds de start van Peter en Marije als zendelingen in 2017 in de stad Quevedo, hebben ze veel nood gezien. In materieel opzicht is er veel gebrek. Daarnaast is de sociale problematiek immens, vooral in de buitenwijken en in de gezinnen. In de jaren dat Peter en Marije werken in Quevedo, hebben zij veel jonge mensen gezien die beetje bij beetje de weg kwijtraakten en in depressie, criminaliteit, bendes, slechte relaties en prostitutie. Ze hebben gezien dat ouders de controle over de opvoeding van hun kinderen verloren of nooit hadden. Dat ze niet de mogelijkheid hadden om een ​​studie voor hun kinderen te organiseren, waardoor ongeschoolde kinderen uiteindelijk in de criminaliteit of armoede belandden. Gezinnen die door beperkte capaciteiten hun kinderen niet konden helpen hun studie op school af te maken. Ze hebben gezinnen gezien die leden onder alcoholische problemen of drugsproblematiek van een van de ouders. Lijdende gezinnen als gevolg van huwelijksproblemen, (zelf)moord, criminaliteit, misbruik, drugs en drank. De grootste doodsoorzaak onder jongeren in Quevedo is zelfdoding.

Door alle sociale problemen die Peter en Marije het werk van de kerk aantroffen, kwamen ze op het idee om in de kerk een inloopspreekuur te openen, om pastorale en sociale vragen te behandelen. Tijdens deze spreekuren bedienen ze ouders, jongeren, kinderen en ieder ander in elke andere situatie. Er is een groter plan nodig om echt een antwoord te hebben op de sociale en psychische problemen en om mensen werkelijk te kunnen helpen, vooral in geestelijk opzicht.

Met de lokale instanties als gemeenteraad en politie is uitgebreid gesproken over de mogelijkheden die er geboden worden, maar die zijn heel beperkt. Als bijvoorbeeld een vrouw vanwege mishandeling uit huis gehaald wordt, is er geen opvang beschikbaar om diegene heen te brengen. Professionele psychische hulp is slechts heel beperkt voor handen in Quevedo. Het probleem daarbij is dat het heel duur is (onbetaalbaar voor mensen uit de probleemwijken).

Er is in Quevedo geen functionerende jeugdzorg, psychische zorg, geen uitstapprogramma voor prostituees, geen begeleiding van jongeren via school, geen sociaal vangnet.

Het complete plan op lange termijn

Het plan is daarom om een christelijke gemeenschap te vormen op de grens tussen de twee grootste probleemwijken, waar psychologen, therapeuten, pastoraal werkers, leraren en professionals in eenvoudige woningen en samenwerken om mensen in nood bij te staan, om hen te helpen een beter leven te leiden. Waar we noodopvang kunnen bieden aan gezinnen en mensen met problemen.

Het idee is om voor een beperkte tijd (3 maanden) mensen kunnen ontvangen die worstelen met depressies of milde verslavingen of die op het punt staan ​​in handen van criminele bendes te vallen. Het creëren van een dergelijke gemeenschap is nodig om intensief met deze gezinnen en jongeren te kunnen samenwerken om tot herstel te komen. Zonder ze tijdelijk uit hun context te halen, is het onmogelijk om hun problemen adequaat op te lossen.

Op diezelfde plek willen we ook een ruimte creëren om dagopeningen en conferenties voor ouders en gezinnen te houden om hen te helpen hun huishouden te beheren en te verbeteren.

Ook willen we jongeren die vanuit huis geen begeleiding krijgen bij hun studie, helpen om verder te studeren. Dus ondersteunen met huiswerk en ondersteuning in de studieloopbaan.

We willen al deze vormen van therapieën gratis aanbieden, zodat vooral de meest behoeftigen de mogelijkheid hebben om hun problemen onder controle te krijgen.

We willen ook enkele kleine bedrijfjes op hetzelfde terrein creëren, om onder begeleiding van enkele vrijwilligers een werkplek te bieden aan de patiënten van het project. Denk daarbij aan een kleine supermarkt, een ijssalon, een restaurant, een wasserette of een internetcafé. We willen ook een inloopruimte realiseren om daar christelijke counseling te geven en inloopspreekuren te houden.

Voorbeelden van probleemgevallen die we kunnen ontvangen:

Overdag kunnen we jonge mensen ontvangen die een veilige en rustige plek nodig hebben. Daarin kunnen ze hun huiswerk maken, sporten en contact leggen met anderen. Ook om bij hun problemen advies te krijgen van ons team;We kunnen mishandelde vrouwen opvangen die tijdelijk een veilige plek nodig hebben. We kunnen daarbij samenwerken met politie en justitie. Met een maximum van drie maanden. We kunnen ze ook helpen om ervaring op te doen in het werken in een bedrijf;We kunnen gezinnen opvangen om hen te helpen structuur in hun huis en opvoeding te krijgen. Ze training en ondersteuning geven met professionals;We kunnen alleenstaande moeders of tieners ontvangen om te leren hoe ze hun kinderen kunnen opvoeden;We kunnen jonge mensen verwelkomen die worstelen met milde verslavingsproblematiek;We kunnen stellen verwelkomen die huwelijksproblemen hebben en een tijd van rust nodig hebben om aan herstel van hun relatie te werken.De bedoeling is om het project op termijn volledig zelf voorzienend te laten zijn. Denk daarbij aan eigen watervoorziening en energievoorzieningen (zonnepanelen). Maar ook verwerking van afvalstoffen e.d. Ook in de voedselvoorziening willen we proberen om zelfvoorzienend te zijn.

Anoniem

€ 10

25-05-2023

Anoniem

€ 10

22-05-2023

Anoniem

€ 5

22-05-2023

A. Wentink-Wijma

Gehoord van uw werk tijdens Johan de Heer concert. Gods zegen van harte toegewenst

€ 15

20-05-2023

Anoniem

€ 10

20-05-2023

Anoniem

€ 5

20-05-2023

Anoniem

€ 10

20-05-2023

Anoniem

€ 10

20-05-2023

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
dakje met Geef-logo
€ 8.715 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
waarvan € 3.075,50 via Geef.nl
87%
258

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: A.J. de Jong jr eo C. de Jong-du Crocq

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Arie Jan de Jong

€ 3.075,50 opgehaald