OK
×

Help onze kerk uit de brand en adopteer één van 250 stoelen

‘Een plek voor iedereen’ - Kerk van de Nazarener Nijmegen

Op 8 juli is onze kerkgemeenschap opgeschrikt door brand in het kerkgebouw nadat een brandend voorwerp door de brievenbus gegooid is. De schade is van dusdanige aard dat de gehele inboedel vervangen moet worden. Het gaat onder andere om stoelen in de zaal, geluidsapparatuur, keukeninventaris en spullen voor het kinder- en tienerwerk.

In de kerk van de Nazarener in Nijmegen willen we dat er een plek is voor iedereen ongeacht persoonlijke ontwikkeling, omstandigheden, leeftijd of maatschappelijke positie. Momenteel is onze kerk letterlijk leeg. Om ervoor te zorgen dat er straks voor iedereen weer plek is, willen we aan donateurs vragen één (of meer) van de 250 stoelen te adopteren.

Iedere donateur die een bedrag van 50 euro of meer doneert, heeft de mogelijkheid zijn symbolisch geadopteerde stoel te voorzien van een korte tekst of spreuk. Dit om de kerk te bemoedigen en te laten zien dat er voor iedereen en plek is in de kerk.

Hoe het werkt

Wanneer je via deze site een donatie doet, heb je de mogelijkheid in het opmerkingenveld tekst in te voeren. Plaats hierin de tekst die jij op de stoel zou willen zien tussen twee "aanhalingstekens". Let op, de ruimte op het tekstplaatje is beperkt. Jouw tekst mag maximaal 100 tekens bevatten, inclusief spaties. We zouden graag zien dat de teksten positief van aard zijn, zodat iedereen die straks plaatsneemt in onze kerk zich bij het lezen van de verschillende teksten prettig en welkom voelt.*

Hieronder staan een aantal voorbeelden ter inspiratie.

“Laat je niet tegenhouden door tegenslagen. Gebruik ze om er sterker uit te komen. – Koen“

“I praise the Lord with all my heart! God bless you.”

“God keek naar alles wat hij had gemaakt en zag dat het zeer goed was GEN1:31 – familie Janzen“

 

Wij hopen en bidden voor een goede wederopbouw van ons kerkgebouw en bedanken je als jij daar een bijdrage aan wil leveren.

  

Veel gestelde vragen

 

Ik wil het geld liever direct overmaken, kan dat ook?

Ja dat is mogelijk. In dat geval kun je het geld over maken naar NL26ABNA0418645787 onder vermelding van Kerk van de Nazarener te Nijmegen onder vermelding van ‘stoel’.

De tekst voor op het plaatje kun je vervolgens mailen naar info@kvdn-nijmegen.nl. Let op dat de tekst op het plaatje maximaal 100 tekens (inclusief spaties) mag bevatten.

Wat als er minder geld opgehaald wordt dan het streefbedrag?

Wij vragen via allerlei kanalen om donaties voor de wederopbouw van de kerk. Ieder bedrag wat hiermee opgehaald wordt is welkom. Uiteindelijk zullen wij ongeacht de hoogte van de donaties het kerkgebouw opnieuw moeten inrichten en daarin keuzes moeten maken. Wij bidden dat dit alles precies zal samenvallen en wij de kerk herbouwen zoals God het voor onze kerkgemeenschap voor ogen heeft.

Wat als er meer geld opgehaald wordt dan het streefbedrag?

Voor de wederopbouw is veel geld nodig. Ondanks een goede verzekering wordt slechts een deel van de nieuwwaarde van de inboedel vergoed. Al het geld dat binnenkomt zal gebruikt worden voor herbouw en inrichting van ons kerkgebouw.

Hoewel wij hier specifiek vragen om ‘adoptie van een stoel’ draag je met jouw gift ook bij aan aanschaf voor materialen voor het kinder- en tienerwerk, geluidsapparatuur, keukeninventaris, enz. enz.

Wat gebeurt er met mijn geadopteerde stoel?

‘Jouw’ stoel wordt in de kerk voor kerkdiensten en andere samenkomsten gebruikt. Het is een symbolische adoptie, waarmee wij willen zeggen dat een gelabelde stoel niet gereserveerd is voor de donateur. Je bent uiteraard van harte welkom om de kerk af te speuren op zoek naar de stoel die voorzien is van de door jou aangeleverde tekst.

Wat voor tekst mag ik aanleveren?

Het is de bedoeling dat de teksten die op de stoelen komen te staan een positieve bijdrage leveren. Dit om de kerk te bemoedigen en te laten zien dat er voor iedereen en plek is in de kerk. Dit mag een eigen zin zijn of een zin uit de bijbel. Let erop dat de tekst maximaal 100 tekens mag zijn, inclusief spaties.

Te lange teksten zullen door ons worden ingekort of indien dat niet mogelijk is, niet verwerkt worden.

Wij behouden ons het recht voor om teksten die in strijd zijn met onze christelijke overtuigingen te weigeren en niet te plaatsen. Een donateur heeft geen recht op teruggave van het gedoneerde bedrag.

 

Moet de tekst in het Nederlands zijn?

Nee, wij zijn een internationale kerk. Daarmee zijn uiteraard ook internationale teksten welkom. Om het graveren mogelijk te maken is het wel belangrijk dat je tekst in een taal is die gebruik maakt van het Latijns schrift.

Is het verplicht om een tekst aan te leveren?

Nee, je mag uiteraard ook geven zonder een tekst aan te leveren. Ook daar zijn wij heel dankbaar voor!

Omdat er ruimte is voor maximaal 250 stoelen, zullen we de eerste 250 teksten die ingediend worden ook daadwerkelijk verwerken. Hierbij hanteren we het drempelbedrag van 50 euro.

Ik wil minder geven dan 50 euro, mag dat ook?

Wij zijn erg blij met alle bedragen, hoe groot of klein ook. Jouw donatie is altijd van harte welkom. Voor het aanleveren van een tekst voor op de stoel hanteren we een drempelbedrag van 50 euro.

Tip: wanneer je dit bedrag niet kunt of wilt doneren, maar wel graag een tekst wil aanleveren, vraag dan in jouw omgeving of er meer mensen zijn die samen met jou als groep een stoel willen adopteren.

Ik wil meer geven dan 50 euro, mag dat ook?

Jazeker, wij zijn blij met iedere donatie. Naast het bedrag voor de stoelen zelf is er ook veel extra geld nodig voor andere inboedel om de kerk helemaal in ere te herstellen. Per donatie van 50 euro of hoger mag één tekst aangeleverd worden voor een stoel.

Tip: Wil je meer teksten aanleveren? Knip je donaties dan op in meerdere delen. Wij zullen alle ingestuurde teksten op volgorde van binnenkomst verwerken tot het maximum van 250 bereikt is.

Ik wil geen geld geven, maar wel op een andere manier iets bijdragen, kan dat

Wat fijn dat je onze kerk een warm hart toedraagt en een bijdrage wil leveren. Wij komen graag met je in contact via info@kvdn-nijmegen.nl

Ik heb nog een vraag die niet beantwoord is, waar kan ik die stellen?

Wij beantwoorden graag al jouw vragen, je kunt hiervoor mailen naar info@kvdn-nijmegen.nl

* Wij behouden ons het recht voor om teksten die in strijd zijn met onze christelijke overtuigingen te weigeren en niet op een stoel te plaatsen.

J. Maris

€ 50

05-11-2021

L. Adriaanse

Heel veel sterkte en zegen toegewenst.

€ 10

01-11-2021

Anoniem

€ 250

31-10-2021

E. van der Linden

€ 25

31-10-2021

Anoniem

€ 50

31-10-2021

A. van Daalen

€ 45

30-10-2021

M. Dam

"The joy of the Lord is your strength" Neh.8:10

€ 50

29-10-2021

M. Zoeter

Tekst voor op de stoel: Kommt her zu mir, alle, die ihr mühselig und beladen seid; ich will euch erquicken. - Matthäus 11:28

€ 50

27-10-2021

1
2
3
4
5
6
7
8
9
dakje met Geef-logo
€ 6.843 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 15.000
waarvan € 3.815 via Geef.nl
45%
68

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×