OK
×
Actievoerder
Rosella D'angeli

Bouw mee aan een brandveilige stal voor het Koeienrusthuis

Bouw mee aan een brandveilige stal voor Koeienrusthuis De Leemweg

Koeien die niet meer productief zijn, hebben recht op een onbezorgde oude dag. Dat is het idee achter Stichting de Leemweg. Onze stichting adopteert en verzorgt koeien uit heel Nederland die zijn ontsnapt uit het slachthuis, zijn verwaarloosd of om wat voor reden dan ook, nergens anders terecht kunnen.

De dieren die bij ons onderdak krijgen, hebben veelal de dood letterlijk in de ogen gekeken. Op de Leemweg wordt geen koe of os ooit geslacht. Bij ons mogen ze in alle rust en vrede herkauwen, totdat ze van de ouderdom sterven.

Oprichter Bert Hollander is verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen bij Stichting de Leemweg. Hij woont zelf op het terrein en is zeven dagen in de week bezig met het verzorgen van zijn kudde, die momenteel bestaat uit zo'n 50 runderen.

De bewoners staan, zolang het weer het toelaat, buiten in het weiland en gedurende de koude maanden lekker warm in de stal.

In het nieuws krijgen we het helaas met regelmaat mee weer een stal afgebrand, duizenden dieren omgekomen! Dit komt o.a. door de oude bouw van de stallen en/of bedrading van elektriciteit maar ook door mestputten die niet diep genoeg liggen of daken die geïsoleerd zijn met materiaal welke vlammen aantrekt.

De stal van de Leemweg dateert uit 1979, de mestputten liggen niet diep genoeg, het dak moet met spoed vernieuwd i.v.m. lekken, asbest en isolatie. Er zullen sprinklers en brandmelders geplaatst moeten worden. De afvoer moet aangepakt worden en het allerliefst willen we natuurlijk dat de plaats per koe voor de wintermaanden wordt vergroot.

Dit is onmogelijk financieel haalbaar voor Stichting de Leemweg die kampt met een chronisch tekort aan gelden en volledig draait op giften en vrijwilligers.

Via deze crowdfunding hopen we dan ook dat particulieren maar zeker ook bedrijven ons willen steunen en een donatie willen doen.

Voor meer informatie over de stichting kijk op: www.koeienrusthuis.nl

Stichting de Leemweg is aangemerkt als ANBI (Algemeen nut beogende instelling). Donaties aan onze stichting zijn aftrekbaar van de belasting.

ANBI Gegevens

Naam: Stichting de Leemweg

Fiscaalnr.: 8051.58.406

Postadres: Molenhoek 25

8421 PK Oldeberkoop

M. van West de Veer

Al 37 jaar vegetariër. Succes met je goede werk Bert!

1
dakje met Geef-logo
opgehaald van
1%
79

donaties

123

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze actie gaat naar:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze actie