OK
×
Actievoerder
Jelle Bruinsma

Beklimming Mont Ventoux

Ik ben Jelle Bruinsma, 25 jaar en komende 22 juni ga ik voor de eerste keer de Mont Ventoux op fietsen. Samen met Give & Live, een groep van getransplanteerden, orgaandonoren, vrienden en familie, beklimmen we deze berg. Ieder met ons eigen verhaal.

 

Mijn verhaal

Mijn verhaal en koppeling met deze stichting is dat ik in september 2022 een levertransplantatie heb ondergaan. Op mijn 13e is een auto imuum aandoening in mijn lever geconstateerd. Later is er nog een ziekte in mijn lever aangetroffen, PSC. Dit heeft ervoor gezorgd dat beetje bij beetje mijn galwegen steeds verder vernauwden. Je moet je voorstellen dat het gal een soort brandstof is voor de lever. Dus hoe meer deze galwegen vernauwden, hoe minder brandstof mijn lever kreeg. 

Waar ik zelf als positieve en zoveel mogelijk "normale" jongen door het leven wilde, werd mijn situatie wel slechter. Tot het moment dat het echt mis ging. Mijn bloedwaarden stegen de pan uit na een infectie opgelopen te hebben in het buitenland. Toen ben ik in juli 2022 in het UMCG beland. Gelijk was duidelijk dat de enige redding voor mij een nieuwe lever was.Dit was best even schrikken: ik heb altijd alles zoveel mogelijk proberen te doen. Ik wilde niet dat mensen door hadden dat ik ziek was, maar nu hield mijn lichaam mij voor het eerst echt tegen. Door mijn slechte bloedwaarden kwam ik gelijk bijna bovenaan de lijst terecht.

In deze periode was er nog iemand in mijn directe omgeving aan het vechten tegen zijn lichaam. Mijn vader lag namelijk in dezelfde periode in het UMCG. Hij lag hier door de gevolgen van een beenmergtransplantatie. Deze had hij nodig doordat er eerder dat jaar leukemie bij hem was geconstateerd. Ik heb in deze periode veel kracht geput uit zijn mindset! Je moet weten dat mijn vader een groot fietsfanaat was. Hij zag zijn ziekte als een berg die hij met de fiets moest beklimmen. Vanuit een diep dal vocht hij om de top te behalen. Helaas heeft mijn vader deze strijd niet gewonnen en is hij half augustus overleden.

Tijdelijk ben ik toen even van de lijst gehaald maar na zijn afscheid meteen weer hoog in de lijst geplaatst.Ik moest mijn strijd nog leveren. Dik 2 weken later kreeg ik het verlossende belletje: mijn donor was gevonden. Ik heb twee zware operaties gehad. Gelijk toen ik wakker werd na mijn tweede operatie voelde ik het; het is gelukt, ik word beter!

In mijn herstelperiode ben ik in contact gekomen met de stichting. Er werd me verteld dat de stichting tweejaarlijks de Mont Ventoux beklimt. Enerzijds om aandacht te vragen voor het donorschap en anderzijds om de getransplanteerden en donoren weer fit te krijgen, onder begeleiding. 

Het fietsen is nog steeds onlosmakelijk verbonden met mijn vader. Op zijn fiets ga ik deze berg dan ook beklimmen. Zo fiets ik toch samen met hem richting de top.

 

Reden van geefactie

Reden van deze geefactie is om aandacht te vragen voor Give & Live, stichting Donormonument en om een steentje te kunnen bijdragen aan verder onderzoek binnen het UMCG naar orgaandonaties. Helaas staan er nog steeds te veel mensen op de wachtlijst die niet geholpen kunnen worden. Ik wil je dan ook vragen stil te staan bij wat je zou kunnen betekenen als donor. Ook zou ik het enorm op prijs stellen als je de bovenstaande stichtingen zou willen ondersteunen door middel van een financiële bijdrage.

 

De verdeling van de inkomsten via deze actie zullen als volgt zijn:

Stichting Donerik & Friends (Give & Live) 45%

UMCG Transplantatiefonds 45%

Stichting Donormonument 10%

(Hier komt het geld op binnen).

 

Anoniem aan teamlid Jelle Bruinsma

€ 50

Gisteren

H. de Bruin aan teamlid Jelle Bruinsma

Jelle heel veel succes, Live slow ride fast Fam de bruin.

€ 50

Gisteren

Anoniem aan teamlid Jelle Bruinsma

€ 10

2 dagen geleden

A. Schroeder aan teamlid Jelle Bruinsma

Veel succes💪

€ 10

2 dagen geleden

L. Zuidema aan teamlid Jelle Bruinsma

Succes Jelle! 🚴

€ 10

13-05-2024

N. knegt aan teamlid Jelle Bruinsma

€ 50

13-05-2024

Anoniem aan teamlid Jelle Bruinsma

€ 25

13-05-2024

A. Groenenstein aan teamlid Jelle Bruinsma

Hé topper...wat een mooi...en begrijpelijk initiatief! Succes💞‼️

€ 25

13-05-2024

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
dakje met Geef-logo
€ 2.750 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 4.000
68%
115

donaties

39

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Jelle Bruinsma
Jelle Bruinsma

€ 2.750 opgehaald