OK
×
Actievoerder
Martin Seijsener

Steun Basisschool 'Esquela Savegre' (Costa Rica)

Help je mee? Het eindbedrag is in zicht!

Nog even en het is tijd om op basisschool Esquela Savegre het totale donatiebedrag te gaan overhandigen. In de eerste week van oktober is het zover: Als clown presenteer ik de feestelijke bekendmaking van het totaalbedrag op het schoolplein in Savegre (Costa Rica)  

Help je mee om vóór 3 oktober het donatiebedrag te naderen? 

Over de Actie:

Naast mijn werk in de gehandicaptenzorg zet ik mij graag in als vrijwilliger in Costa Rica.

Mijn eerste project (vanuit de op te zetten stichting 'Helpendehandencostarica.nl') betreft een kleine basisschool in het afgelegen bergdorp Savegre, in district Perez Zeledon. 

In mei van dit jaar heb ik in Savegre met de schooldirectie geïnventariseerd waaraan behoefte is. 

Wat is nodig?

- De school verwacht volgend jaar zo'n vijftien extra nieuwe leerlingen. Het bijgebouw met twee lokalen dient daarvoor éérst opgeknapt te worden. Geld hiervoor is er niet. 

- De school heeft onvoldoende eigen geld om de uniformen te betalen van de ouders die de kosten zelf niet kunnen dragen. 

- Met overheidsgeld is het hoofdgebouw opgeknapt en een nieuw schoolplein gemaakt. Helaas is er geen geld voor buitenspeelgoed. Denk hierbij aan  ballen, springtouw, stoepkrijt. 

- Savegre ligt in een afgelegen gebied waar het belangrijk is dat kinderen leren hoe ze zèlf groente en fruit kunnen kweken. Er is geen geld voor natuuronderwijs en de aankoop van zaden. Door beter natuuronderwijs wordt Savegre in de toekomst meer zelfvoorzienend. 

- Er is in Costa Rica nauwelijks aandacht voor creatief onderwijs. Met de aankoop van educatieve leermaterialen wil ik in augustus leerkrachten en leerlingen inspireren in b.v. muziek, sport, yoga en dans.

Dit doe ik i.v.m de coronamaatregelen op gepaste afstand tijdens presentaties op het schoolplein.  Denk aan de aanschaf van muziekinstrumenten, yogamatten, bellenblaas.   

Hoeveel geld in nodig?

Mijn streefbedrag om via Geef.nl in te zamelen is €1.500. Het totaalbedrag dat via geef.nl en anonieme donateurs binnenkomt zal ik in de eerste week van oktober op de Esquela Savegre basisschool bekend maken. Deze bekendmaking zal ik filmen en plaatsen op mijn openbare facebookpagina en de facebookpagina van helpendehandencostarica.nl

Donateurs met giften vanaf €100,00 worden (indien gewenst) genoemd tijdens de bekendmaking.  Mocht er méér dan het streefbedrag gegeven worden, dan komt dit ten goede aan de volgende twee zaken:

1. Besteding €500,00 om de stichting 'Helpendehandencostarica.nl' officieel op te gaan richten. Het gaat om de kosten van de notariële acte en de inschrijving bij de kamer van koophandel.

Deze inschrijving is een voorwaarde voor de start van mijn tweede project: De vervanging van het drinkwatersysteem in Savegre. Het is mijn wens om dit tweede project bij de Stichting Wilde Ganzen in te dienen.  Dit kan ik enkel als stichting doen. 

2. Overige bestedingen: Opknappen en schilderen van het dorpshuis van Savegre, en de aankoop van meubilair. Tijdens mijn verblijf in Savegre van 4 tot 11 oktober zal ik filmopnamen maken van de huidige slechte staat van het dorpshuis. 

Namens de bewoners van Savegre...

Dank voor je donatie!

Wil je meer informatie, kijk dan op mijn facebookpagina, website of Linkedin.

Overweeg je een donatie te doen, maar wil je graag eerst contact? Je kunt mij bereiken op seijsener.mj@gmail.com of via telefoonnummer 06-22266609. 

Kijk voor meer informatie op:

Voor een video klik hier

Martin Seijsener

I. straatman Straatman

€ 10

10-05-2022

Anoniem

€ 26

29-09-2021

Anoniem

€ 5

21-09-2021

B. Brama-Hermans

€ 21

19-09-2021

M. verhoeven Verhoeven

Fantastisch werk van je Martin!

€ 25

17-09-2021

Anoniem

€ 10

16-09-2021

Zozijn Wilp

€ 206,04

16-09-2021

P. Dinaica

Go for it Martin! Zo geweldig dat je dit doet!!

€ 144

07-09-2021

1
2
3
4
dakje met Geef-logo
€ 1.362 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.500
90%
31

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: MJ Seijsener

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Martin Seijsener
Martin Seijsener

€ 1.362,51 opgehaald