OK
×

400 Waterfilters voor Vrienden voor Schoon Water Indonesië

Update 19 agustus (2)
Vandaag 8 aardbevingen op en rond Noord Lombok. De lichtste 5.0 en de zwaarste 7.0. Let wel 7.0 is honderd keer zwaarder dan 5.0. We hebben dr Gipsy Ayu opnieuw €600 gegeven voor noodhulp. Haar man vond op Lombok een aantal dorpen in de bergen waar nog nauweliijks hulp is geweest.  Ze gaan kijken wat er nodig is.

Zoals het er nu naar uit ziet hebben we tot nu toe €11.125 binnenkregen voor de actie Lombok. Tot nu toe uitgegeven:
€1200 aan dr Gipsy Ayu
€300 noodhulp aan Henk Bus
€1250 aan 50 waterfilters

Nog bijna €8375 bestemd voor 325 waterfilters voor Lombok. Die staan in  Mataram inmiddels. We verwachten begin september met het verdelen te gaan beginnen. Op dit moment hebben we een aantal mensen gevraagd vast te inventarisen zodat we als er betere toegang tot het gebied is aan de slag kunnen.

Met Vriendelijke groet Sven van Bekkum

Update 19 augustus

we kregen weer nieuwe foto`s  van ons team op Lombok. Ze installeren daar de waterfilters!

klik hier voor de foto`s

Update 15 augustus

-Naar aanleiding van het interview gisteren bij NH Media stromen de donaties vandaag binnen. Ontzettend veel dank daarvoor!

-Gisteren kregen we een noodoproep uit een dorpje in het noorden van Lombok, Desa Senaru. Nog totaal geen hulp geweest, dringend behoefte aan eten en drinken. We hebben met Henk Bus contact gezocht of hij wilde gaan kijken en inventariseren. Henk rijdt daar rond op zijn motor. Vanmorgen was hij er, en morgen gaat hij met een truck vol eten weer terug!

Wij hebben Henk gesteund met €300, daar kan hij veel mee doen.

Bekijk het hele bericht op onze facebookpagina https://www.facebook.com/VriendenvoorSchoonWater/posts/1059508590840458

-de nieuw bestelde 200 waaterfiilters zijn eindlijk op Bali. Nu kijken hoe we ze sneel op Lombok kunnen krijgen

 

Update 14 augustus

De eerste 50 filters zijn eindelijk op bestemming en we hebben foto`s gekregen. De wegen zijn slecht begaanbaar dus we moesten wachten op toestemming.

Bekijk ze op onze pagina: https://www.facebook.com/VriendenvoorSchoonWater/posts/1058530497604934

Vandaag een interview met NH TV (RTL Noord Holland) dat vanaf morgenochtend in het nieuws komt op de zender. Elk half uur.
Hier alvast de link http://nhnieu.ws/Uy9FUpdate 10 augustus


Jullie donaties zijn overweldigend, totaal al ruim €4000. We hebben 200 nieuwe waterfiltersystemen besteld en die komen snel! We willen iedereen hartelijk bedanken die heeft gedoneerd, Het is lastig om iedereen persoonlijk te bedanken dus doen we het hier op deze manier.

Blijf ons volgen door de facebookpagina te liken https://www.facebook.com/VriendenvoorSchoonWater/

Update 7 augustus! Ivm aardbevingen op Lombok!

Wij proberen zo snel mogelijk waterfilters op Lombok te krijgen, het noorden van Lombok ligt momenteel in puin! Schoon water is hard nodig en veel plekken zijn moeilijk toegankelijk voor de hulporganisaties. Onze partner The Bridge Indonesia https://www.facebook.com/TheBridgeIndonesia/ heeft dokter Gipsy Ayu gestuurd om medische zorg te verlenen. Zij bekijkt ook waar de waterfilters nodig zijn. Wij steunen haar ook met medicatie!

Hieronder een bericht van Gipsy Ayu, zij heeft de eerste spulllen ontvangen (50 filtersystemen en 10 miljoen rupiah

https://www.facebook.com/gipsy.305/posts/1505482726263852

Vrienden voor Schoon Water Indonesië verstrekt drinkwaterfilters aan de armste families op Bali, Lombok en Java.

Vanuit onze passie voor Indonesië komen we vaak op Bali en zien we ook een andere kant van het eiland, namelijk de armoede van veel bewoners. Een groot deel van de bevolking heeft geen aansluiting op het leidingwater en is afhankelijk van rivierwater of regenwater, omdat water uit een fles voor hen onbetaalbaar is.

Het drinken van dit, nooit schone, water veroorzaakt ziektes en dan vooral bij kinderen. Het meest schrijnend zijn misschien wel de families die op een vuilnisbelt wonen en een klein beetje geld bij elkaar scharrelen met het sorteren van het vuilnis van anderen.

Een goedkope oplossing voor dit probleem is de Tulip/Nazara Waterfilter, dit is een Nederlandse uitvinding die in India of Java geproduceerd wordt. Deze filter, waarin koolstof, zilver en keramiek verwerkt zijn, filtert zelfs het smerigste rivierwater voor 99,995% van ongewenste stoffen als parasieten, schadelijke bacteriën en andere ziektekiemen. Deze stoffen zijn verwekkers van cholera, diarree, tyfus en parasitaire ziektes zoals cryptosporidiose en schistosomiasis.

De filters worden geïmporteerd door een stichting in Denpasar, de emmers waar het water in gefilterd wordt worden lokaal geproduceerd. Het gebruikte plastic voor de emmers is veilig en geeft dus geen schadelijke stoffen af aan het water. Vrienden voor Schoon Water Indonesië neemt de complete filterset af van de stichting en zorgt voor verspreiding naar families op Bali, Java en Lombok. Bij de verdeling van de waterfilters werken wij ook samen met een aantal organisaties, meer informatie daarover vindt u onder aan de tekst.

Wij zijn geen stichting maar een community van mensen met dezelfde passie. En wij doen graag iets terug voor de mensen uit het land waar we zo graag komen. Sinds 2014 hebben we al honderden filtersystemen geschonken aan bewoners, en dit alles is mogelijk gemaakt door donaties van mensen zoals u.

Voor €25 kopen wij een filtersysteem van het weeshuis, voor vervoer zorgen we zelf. Met één filtersysteem kunnen we een hele familie 2 tot 3 jaar aan veilig drinkwater helpen. Aangezien wij een community zijn zonder verdere kosten, komt elke cent, in de vorm van een waterfilter, bij de arme families terecht.

Ook helpen wij de mensen die vanwege de dreiging van de vulkaan Gunung Agung in een vluchtelingenkamp verblijven. Soms doneren we waterfilters maar indien nodig ook medicatie en voedsel.

U kunt tijdens uw vakantie op Bali ook zelf waterfilters naar 1 of meerdere families brengen. Laat ons even weten wanneer u komt, dan kunnen we een afspraak maken. Neem contact op via onze facebookpagina.


Hoe werkt het waterfilter?

Neem een kijkje op onze facebookpagina 

Wij werken samen met:
Stichting Kolewa
Global Village Foundation
Jembatan Senang
The Bridge Indonesia

dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

hart

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze actie