OK
×

400 Waterfilters voor Vrienden voor Schoon Water Indonesië

Update 10 september

Ik ben nu ruim in week in Indonesië, afgelopen week 5 dagen op Lombok geweest met Willem om zelf 110 waterfilters uit te delen. We werken ook samen met een aantal organisaties die namens ons ook waterfilters plaatsen. Die hebben afgelopen week 390 waterfilters geplaatst. Ik plaats veel updates op onze Facebookpagina Vrienden voor Schoon Water Indonesië. We hebben inmiddels weer 100 filters kunnen bijbestellen.

 

 op YouTube ben ik te volgen: Sven van Bekkum Schoon Water

 

 

Update 29 augustus

Samen met de donaties die direct op onze rekening zijn binnengekomen hebben we nu het fantastische bedrag van €20.000! We hebben inmiddels 750 waterfilters besteld. Ik vlieg vandaag naar Lombok om te helpen de waterfilters uit te delen. Mijn reis is te volgen op Polarsteps Sven naar Lombok

 

Update 25 augustus

De afgelopen dagen hebben we contact gezocht met een aantal projectgroepen op Lombok. Na inventarisatie hebben we besloten om een samenwerking aan te gaan met Yayasan Endri's, Harapan Baru Lombok, Lombok Rescue Movement - LRM en Romy Hidayat. Deze groepen gaan voor ons voorlopig 220 waterfilters verspreiden in West-, Noord-, en Noord Oost Lombok. Wijzelf gaan in samenwerking met Gipsy Ayu en The Bridge Indonesia de richting op van Noord Lombok waar de andere groepen geen dekking hebben.

Totaal gaan we tussen de 10.000 en 15.000 mensen aan schoon drinkwater helpen voor een half jaar.

Na die tijd hopen we op een meer definitieve oplossing! Maar wij zullen er in ieder geval alles aan blijven doen om de bewoners van Lombok te blijven helpen.

Blijft u ons ondertussen alstublieft steunen met donaties en door dit bericht te delen.

Update 23 augustus

Twee grote Nederlandse reisorganisaties hebben ons project met een fantastische donatie gesteund. Wij danken Original Asia en Van Verre Reizen!
Neem eens een kijkje op hun website want zij bieden fantastische reizen aan in Indonesië.

www.vanverre.nl
www.originalasia.nl

Update 22 augustus

We ontvingen een heel leuk filmpje van het team van SlamJam Productions. Zij hebben de 1e 50 waterfilters uitgedeeld op Lombok. Klik hier voor het filmpje

Inmiddels hebben we contact gehad met een aantal projecten op Lombok, zij gaan inventariseren waar de hulp met de waterfilters het hardst nodig is. De eerste toezeggingen zijn gedaan.
Een snelle berekening geeft aan dat we tussen de 10.000 en 15.000 mensen kunnen helpen aan een half jaar schoon water!

 

Update 21 augustus

We naderen het minimale einddoel van de actie.  Nog een paar duizend euro en we kunnen 500 filters aanschaffen! Spoort u nog een keer uw vrienden en familie aan om de mensen op Lombok te helpen?

Update 19 augustus

we kregen weer nieuwe foto`s  van ons team op Lombok. Ze installeren daar de waterfilters!

klik hier voor de foto`s

Update 15 augustus

-Naar aanleiding van het interview gisteren bij NH Media stromen de donaties vandaag binnen. Ontzettend veel dank daarvoor!

-Gisteren kregen we een noodoproep uit een dorpje in het noorden van Lombok, Desa Senaru. Nog totaal geen hulp geweest, dringend behoefte aan eten en drinken. We hebben met Henk Bus contact gezocht of hij wilde gaan kijken en inventariseren. Henk rijdt daar rond op zijn motor. Vanmorgen was hij er, en morgen gaat hij met een truck vol eten weer terug!

Wij hebben Henk gesteund met €300, daar kan hij veel mee doen.

Bekijk het hele bericht op onze facebookpagina https://www.facebook.com/VriendenvoorSchoonWater/posts/1059508590840458

-  

Update 14 augustus

De eerste 50 filters zijn eindelijk op bestemming en we hebben foto`s gekregen. De wegen zijn slecht begaanbaar dus we moesten wachten op toestemming.

Bekijk ze op onze pagina: https://www.facebook.com/VriendenvoorSchoonWater/posts/1058530497604934

Vandaag een interview met NH TV (RTL Noord Holland) dat vanaf morgenochtend in het nieuws komt op de zender. Elk half uur.

Hier alvast de link
http://nhnieu.ws/Uy9FUpdate 10 augustus


Jullie donaties zijn overweldigend, totaal al ruim €4000. We hebben 200 nieuwe waterfiltersystemen besteld en die komen snel! We willen iedereen hartelijk bedanken die heeft gedoneerd, Het is lastig om iedereen persoonlijk te bedanken dus doen we het hier op deze manier.

Blijf ons volgen door de facebookpagina te liken https://www.facebook.com/VriendenvoorSchoonWater/

Update 7 augustus! Ivm aardbevingen op Lombok!

Wij proberen zo snel mogelijk waterfilters op Lombok te krijgen, het noorden van Lombok ligt momenteel in puin! Schoon water is hard nodig en veel plekken zijn moeilijk toegankelijk voor de hulporganisaties. Onze partner The Bridge Indonesia https://www.facebook.com/TheBridgeIndonesia/ heeft dokter Gipsy Ayu gestuurd om medische zorg te verlenen. Zij bekijkt ook waar de waterfilters nodig zijn. Wij steunen haar ook met medicatie!

Hieronder een bericht van Gipsy Ayu, zij heeft de eerste spulllen ontvangen (50 filtersystemen en 10 miljoen rupiah

https://www.facebook.com/gipsy.305/posts/1505482726263852

Vrienden voor Schoon Water Indonesië verstrekt drinkwaterfilters aan de armste families op Bali, Lombok en Java.

Vanuit onze passie voor Indonesië komen we vaak op Bali en zien we ook een andere kant van het eiland, namelijk de armoede van veel bewoners. Een groot deel van de bevolking heeft geen aansluiting op het leidingwater en is afhankelijk van rivierwater of regenwater, omdat water uit een fles voor hen onbetaalbaar is.

Het drinken van dit, nooit schone, water veroorzaakt ziektes en dan vooral bij kinderen. Het meest schrijnend zijn misschien wel de families die op een vuilnisbelt wonen en een klein beetje geld bij elkaar scharrelen met het sorteren van het vuilnis van anderen.

Een goedkope oplossing voor dit probleem is de Tulip/Nazara Waterfilter, dit is een Nederlandse uitvinding die in India of Java geproduceerd wordt. Deze filter, waarin koolstof, zilver en keramiek verwerkt zijn, filtert zelfs het smerigste rivierwater voor 99,995% van ongewenste stoffen als parasieten, schadelijke bacteriën en andere ziektekiemen. Deze stoffen zijn verwekkers van cholera, diarree, tyfus en parasitaire ziektes zoals cryptosporidiose en schistosomiasis.

De filters worden geïmporteerd door een stichting in Denpasar, de emmers waar het water in gefilterd wordt worden lokaal geproduceerd. Het gebruikte plastic voor de emmers is veilig en geeft dus geen schadelijke stoffen af aan het water. Vrienden voor Schoon Water Indonesië neemt de complete filterset af van de stichting en zorgt voor verspreiding naar families op Bali, Java en Lombok. Bij de verdeling van de waterfilters werken wij ook samen met een aantal organisaties, meer informatie daarover vindt u onder aan de tekst.

Wij zijn geen stichting maar een community van mensen met dezelfde passie. En wij doen graag iets terug voor de mensen uit het land waar we zo graag komen. Sinds 2014 hebben we al honderden filtersystemen geschonken aan bewoners, en dit alles is mogelijk gemaakt door donaties van mensen zoals u.

Voor €25 kopen wij een filtersysteem van het weeshuis, voor vervoer zorgen we zelf. Met één filtersysteem kunnen we een hele familie 2 tot 3 jaar aan veilig drinkwater helpen. Aangezien wij een community zijn zonder verdere kosten, komt elke cent, in de vorm van een waterfilter, bij de arme families terecht.

Ook helpen wij de mensen die vanwege de dreiging van de vulkaan Gunung Agung in een vluchtelingenkamp verblijven. Soms doneren we waterfilters maar indien nodig ook medicatie en voedsel.

U kunt tijdens uw vakantie op Bali ook zelf waterfilters naar 1 of meerdere families brengen. Laat ons even weten wanneer u komt, dan kunnen we een afspraak maken. Neem contact op via onze facebookpagina.

Hoe werkt het waterfilter?

Neem een kijkje op onze facebookpagina 

Wij werken samen met:
Stichting Kolewa
Global Village Foundation
Jembatan Senang
The Bridge Indonesia

Sven van Bekkum / Vrienden voor Schoon Water Indonesië

zoals het er nu naar uit ziet hebben we tot nu toe €7095 binnen gekregen voor de actie Lombok. Tot nu toe uitgegeven: €600 aan dr Gipsy Ayu €300 noodhulp aan Henk Bus €1250 aan 50 waterfilters Nog bijna €5000 bestemd voor 200 waterfilters voor Lombok. Die staan in bestelling en ik doe nu mijn uiterste best die bestellingen te versnellen. Groet Sven
Sven van Bekkum / Vrienden voor Schoon Water Indonesië

Update 15 augustus -Naar aanleiding van het interview gisteren bij NH Media stromen de donaties vandaag binnen. Ontzettend veel dank daarvoor! -Gisteren kregen we een noodoproep uit een dorpje in het noorden van Lombok, Desa Senaru. Nog totaal geen hulp geweest, dringend behoefte aan eten en drinken. We hebben met Henk Bus contact gezocht of hij wilde gaan kijken en inventariseren. Henk rijdt daar rond op zijn motor. Vanmorgen was hij er, en morgen gaat hij met een truck vol eten weer terug! Wij hebben Henk gesteund met €300, daar kan hij veel mee doen. Bekijk het hele bericht op onze facebookpagina https://www.facebook.com/VriendenvoorSchoonWater/posts/1059508590840458 -de nieuw bestelde 200 waaterfiilters zijn eindlijk op Bali. Nu kijken hoe we ze sneel op Lombok kunnen krijgen Update 14 augustus De eerste 50 filters zijn eindelijk op bestemming en we hebben foto`s gekregen. De wegen zijn slecht begaanbaar dus we moesten wachten op toestemming. Bekijk ze op onze pagina: https://www.facebook.com/VriendenvoorSchoonWater/posts/1058530497604934 Vandaag een interview met NH TV (RTL Noord Holland) dat vanaf morgenochtend in het nieuws komt op de zender. Elk half uur. Hier alvast de link http://nhnieu.ws/Uy9F
Sven van Bekkum / Vrienden voor Schoon Water Indonesië

Update 10 augustus Jullie donaties zijn overweldigend, totaal al ruim €4000. We hebben 200 nieuwe waterfiltersystemen besteld en die komen snel! We willen iedereen hartelijk bedanken die heeft gedoneerd, Het is lastig om iedereen persoonlijk te bedanken dus doen we het hier op deze manier. Blijf ons volgen door de facebookpagina te liken https://www.facebook.com/VriendenvoorSchoonWater/
Sven van Bekkum / Vrienden voor Schoon Water Indonesië

https://www.facebook.com/gipsy.305/posts/1505482726263852
dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze actie