OK
×
Actievoerder
Manon Morsink

😀 Ik ga 4-mijl hardlopen voor de Vasculitis Stichting!

🏃‍♀️   Op zaterdag 10 juni ga ik de 4 mijl hardlopen in Zwolle en hoop daarbij geld op te halen voor de Vasculitis Stichting! 

Steunen jullie de Vasculitis Stichting?!   🏃‍♀️

Wat is Vasculitis? 

Een jaar geleden is mijn moeder gediagnosticeerd met Vasculitis GPA. Het is een ernstige chronische ziekte die vaak te laat ontdekt wordt. Zonder behandeling is de ziekte levensbedreigend. Vasculitis is een zeldzame aandoening waarbij het eigen immuunsysteem de bloedvaten aanvalt. Hierdoor raken bloedvaten ontstoken en beschadigd. Door de ontstekingen vernauwen de bloedvaten en komt er minder bloed bij de lichaamsweefsels. Weefsels en organen raken (ernstig) beschadigd. Weefsels sterven na verloop van tijd af, wat zal leiden tot uitval van organen. 

Bij mijn moeder is de ziekte helaas pas na een half jaar ontdekt. De arts(-en) herkenden de symptomen van de ziekte niet. In het ziekenhuis werd de diagnose na onderzoeken uiteindelijk vastgesteld en er volgde een zware behandeling (chemo, prednison, immunotherapie). Als de ziekte is vastgesteld, volgt vaak een lang traject met zware medicatie. De behandeling is er op gericht om de ziekte weer tot rust te brengen. Voor veel mensen geldt dat na verloop van tijd de ziekte weer 'opvlamt'. De ziekte en de behandeling kan voor veel schade zorgen. Gelukkig is mijn moeder net op tijd behandeld, maar doordat de ziekte pas laat ontdekt is, is er door de ontstekingen veel schade ontstaan in haar lichaam. 

Waarom is steun zo belangrijk? 

We hebben in de praktijk ontdekt dat er nog veel onbekend is over de ziekte. Verder is het voor ons nog steeds een zoektocht naar de juiste zorg en ondersteuning. Mijn moeders verhaal is niet uniek. ⚠ Zo moet één op de drie vasculitis patienten meer dan zes maanden (soms jaren) wachten voordat juiste diagnose gesteld is. Dat betekent dat de ziekte dan vaak al ver is gevorderd soms met fatale gevolgen ⚠ 

Wij zijn heel dankbaar voor de informatie en steun die we ontvangen van de Vasculitis stichting! 🙏🧡 Maar naast informatie en steun zet de Vasculitis stichting zich in voor een snellere diagnose van de ziekte en een betere behandeling van de patiënten met deze ziekte! 

Het geld zal gaan naar de Vasculitis Stichting die zich inzet om te bereiken dat: 

  • de diagnose eerder gesteld wordt, omdat dit levens kan redden en schade aan de organen kan voorkomen of beperken
  • de behandeling verbeterd, zodat deze meer effect heeft en minder bijwerkingen
  • patiënten (en hun omgeving) goed geïnformeerd worden over hun ziekte en handvatten krijgen aangereikt om hun leven zo goed mogelijk te kunnen instellen op de nieuwe situatie
  • patiënten en hun partners weten waar ze zorg en hulp kunnen krijgen
  • patiënten en hun partners weerbaarder zijn naar artsen, zorgverleners, hulpverleners en dergelijke, zodat ze die behandeling, zorg en hulp krijgen waar ze recht op hebben 

Alvast heel erg bedankt voor je support en donatie! 🙏

R. van der aalst Van der aalst aan teamlid Manon Morsink

€ 25

Gisteren

D. borrenbergs Borrenbergs aan teamlid Manon Morsink

Heel veel succes met lopen! Lief dat je dit doet.

€ 10

Gisteren

Anoniem aan teamlid Manon Morsink

€ 10

2 dagen geleden

W. van der aalst Van der aalst aan teamlid Manon Morsink

€ 25

2 dagen geleden

Anoniem aan teamlid Manon Morsink

€ 25

2 dagen geleden

M. Blankvoort aan teamlid Manon Morsink

€ 10

2 dagen geleden

J. Bakker aan teamlid Manon Morsink

Ha Manon! Wat tof dat je dit doet! Heel veel succes alvast en ik hoop dat veel mensen geholpen kunnen worden met juiste informatie en snellere diagnostiek!

€ 25

2 dagen geleden

H. borrenbergs Borrenbergs-Konst aan teamlid Manon Morsink

Heb deze ziekte al 32 jaar en ook veel te laat ontdekt en heb 2 weken kantje boord gelegen en nog steeds controle krijg regelmatig opvlammingen en neem nog steeds prednison enz , ben blij dat er eens aandacht aan besteed wordt Veel succes

€ 100

3 dagen geleden

1
2
3
4
5
dakje met Geef-logo
€ 675 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 999
67%
37

donaties

21

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Manon Morsink
Manon Morsink

€ 675 opgehaald