OK
×
Actievoerder
Riel Lamur

Voedselpakketten voor Surinaamse leerlingen!

Best donateur, YES you did it! Streefbedrag behaald. We gaan door! Zie Updates.

COVID-19 en de zware economische crisis in Suriname slaan hard toe in de samenleving. Sinds 16 maart 2020 zijn alle scholen gesloten. Het werd voor stichting Youth Empowerment Suriname (YES) steeds moeilijker om hun jongeren te bereiken en ze (op afstand) te coachen in hun persoonlijke ontwikkeling. Velen beschikken niet over een mobiele telefoon of computer in combinatie met internet thuis. Het YES-team besloot daarop huisbezoeken te doen om de jongeren van lesmateriaal te voorzien. Tijdens deze bezoeken constateerden ze dat veel jongeren moeilijk in hun primaire levensbehoeften kunnen voorzien en is het initiatief genomen om voedselpakketten af te leveren. De noodzaak hiertoe is vanwege de algehele lockdown nog meer vergroot. YES vraagt daarom support voor het financieren en distribueren van deze voedselpakketten. 

Hoe pakken we het aan?

YES is werkzaam op meerdere scholen, maar heeft voor het uitvoeren van deze hulpactie gekozen voor MULO Houttuin, een projectschool buiten Paramaribo. Het is een schoolbrede actie wat inhoudt dat ook leerlingen die niet deelnemen aan hun empowermentprogramma’s op hulp kunnen rekenen. Samen met het schoolteam is in kaart gebracht welke jongeren in de meest schrijnende omstandigheden verkeren. Het YES-team brengt de pakketten naar school en de jongeren halen de pakketten op, samen met een ouder of verzorger. Jongeren die niet de mogelijkheid hebben om naar school te komen, krijgen hun pakket thuis afgeleverd.

Hoeveel voedselpakketten willen we leveren?

Het doel is om 180 voedselpakketten te leveren aan 60 jongeren gedurende de maanden juni, juli en augustus. Dit komt neer op 1 voedselpakket per maand per jongere. Het voedselpakket dat is samengesteld heeft een waarde van €30 (SRD 250) en bevat onder meer de volgende levensmiddelen:

  • Rijst/ Meel/ Bonen
  • Olie/ Suiker/ Thee
  • Knoflook/ Uien
  • Pindakaas/ Jam
  • Knakworstjes/ Sardientjes

YES, ik doneer een voedselpakket!

U helpt één jongere (en hun gezin) ten minste één maand vooruit als u één (of meerdere) voedselpakket(ten) doneert. Met uw hulp kunnen wij deze jongeren de BROODnodige support bieden in de komende maanden van deze crisistijd.

U kunt vanuit Nederland online doneren via dit platform en vanuit Suriname op het SRD rekeningnummer o.v.v. VP Hulp.

Voor vragen of opmerkingen over deze hulpactie, stuur een mail naar: info@yesnl.org.

Heel veel dank, gran tangi! Namens het YES-team, YES we can!

Riel Lamur
2 dagen geleden 10:22

GRAN TANGI! HEEL VEEL DANK!

Beste donateur, YES you did it!

Binnen 24 uur heeft u er voor gezorgd dat het totale streefbedrag is behaald voor de gekozen projectschool voor de komende 3 maanden! Hartverwarmend, inspirerend en met name bemoedigend voor alle leerlingen die komende week de voedselpakketten zullen ontvangen.

In verband met lokale Covid-maatregelen zullen deze pakketten verspreid over 5 dagen (25 t/m 30 juni) worden verdeeld.

Hoe gaan we verder?

Alle donaties bovenop het streefbedrag worden 100% ingezet voor andere projectscholen. Op dit moment organiseert YES de hulp voor leerlingen van een tweede projectschool, te weten MULO Coleridge op Flora (Paramaribo). En hopelijk volgen er meer.

Kortom: zolang u blijft doneren, gaat YES door met geven!

dakje met Geef-logo
€ 8.930 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
165%
144

donaties

69

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Riel Lamur

€ 8.930 opgehaald