OK
×
Actievoerder
Professor Conny

1200 kilometer wandelen voor chromosoom 6

Professor Conny, klinisch geneticus in het UMC Groningen, wandelt 1200 kilometer voor onderzoek naar chromosoom 6 aandoeningen. Chromosoom 6 aandoeningen zijn erg zeldzaam en er is weinig bekend over de gevolgen voor de kinderen die geboren worden met deze aandoening. Het Chromosoom 6 Project doet onderzoek naar deze zeldzame aandoeningen.

Er bestaan veel verschillende chromosoom 6 aandoeningen wat het onderzoek ingewikkeld, maar ook uitdagend maakt. 

Met 12.000 euro kunnen we een student 1 jaar lang onderzoek laten doen naar de gevolgen van een paar chromosoom 6 aandoeningen. 

Met 120.000 euro kunnen we 1 jaar lang een bio-informaticus en programmeur aanstellen om een interactief en zelflerend systeem te ontwikkelen. Dit systeem selecteert op het type chromosoom 6 aandoening, analyseert de data en presenteert de resultaten in een overzichtelijke samenvatting op de website. Op die manier kunnen automatisch ALLE chromosoom 6 aandoeningen worden onderzocht.

Lees meer over de actie: www.chromosome6.org/walkforchromosome6/nl 

Een interview met Professor Conny op UMCG's Kennis In Zicht leest u hier
Een interview met Professor Conny in de Ukrant leest u hier

Stichting Steunfonds UMCG logo 2

Stichting Steunfonds UMCG

Het UMCG wil het beste voor patiënten in zorg, onderzoek en onderwijs. Het UMCG wil naast het beste in zorg en behandeling ook waarde toevoegen aan het verblijf van patiënten en hun familie. Om meer en het beste te kunnen bieden is Stichting Steunfonds UMCG opgericht. De stichting helpt het UMCG om hierbij door geld in te zamelen voor diverse (research) projecten, voor alle leeftijden, al dan niet zeldzame ziektes. De stichting faciliteert waar mogelijk activiteiten van derden die extra middelen opleveren. De stichting is altijd op zoek naar donateurs die begrijpen dat alle grote medische vernieuwingen ooit klein begonnen zijn; die begrijpen dat onze top-specialisten extra steun goed kunnen gebruiken; die begrijpen dat net een beetje meer zoveel betekent!
Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 3.672 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 12.000
30%
108

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Professor Conny
Professor Conny

€ 3.672,40 opgehaald