OK
×

SponsOORloop 2016

Zondag 30 oktober 2016 is alweer de 5e editie van de SponsOORloop, hét hardloopevenement voor doven, slechthorenden en professionals uit de hoorsector.

Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond logo 2

Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond

Het integreren van dovensporten in de reguliere sport, dat is de uitdaging die de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond (KNDSB) de komende tijd aangaat. Een grote ambitie, maar het is de manier om de sportdeelname van mensen met een auditieve beperking te vergroten. De meeste doven en slechthorenden geven er de voorkeur aan te sporten met lotgenoten, vooral ook omdat het contact buiten de sportactiviteit om, gemakkelijker is. Er zijn zo'n 40.000 doven in Nederland en circa een miljoen slechthorenden. Tot einde van 2021 is het de verantwoordelijkheid van Gehandicaptensport Nederland om de dovensport die nog onderdeel zijn van de KNDSB te helpen organisatorisch aan te sluiten bij de reguliere sportbonden. Individuele sporters kunnen overigens ook lid worden van de KNDSB omdat ze naar internationale wedstrijden uitgezonden kunnen worden. Daar blijft de bond verantwoordelijk voor. Daarnaast zal de KNDSB de reguliere sportclubs bijstaan bij de integratie van doven en slechthorenden. Deelname aan internationale wedstrijden kost veel geld en dat moeten wij bij elkaar zien te krijgen door giften, donaties en sponsors. Elk klein bedrag is bij ons welkom en daarmee stelt u de sporters in de gelegenheid om aan de internationale wedstrijden deel te nemen.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdragen.

 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 485 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
9%
20

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×