OK
×

Kattencastratie Project voor Minima

Op initiatief van Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn willen samenwerkende dierenwelzijnsorganisaties en dierenartsen een landelijk project ontwikkelen voor het gratis uitvoeren van castraties en sterilisaties van katten bij minima huishoudens die zijn aangesloten bij de voedselbank of leven onder of op 120% bijstandsniveau.

PILOTPROJECT In samenspel met de gemeente Groningen wordt in oktober 2023 een pilotproject gestart, dat als voorbeeld dient voor het gefaseerd uitrollen van het project naar andere gemeenten in Nederland. Gemeenten kunnen zich straks via de website aanmelden om ook deel te nemen aan dit initiatief.

Lees meer op de website www.kattencastratie.nl

Een fors percentage van de minima huishoudens heeft katten die niet zijn gecastreerd of gesteriliseerd. Het geld om de dieren te laten behandelen is gewoonweg niet aanwezig, maar de aanwas van nestjes kittens en zwerfkatten, alsook het aantal katten in de opvang, neemt zorgwekkend toe.

Door te helpen aan de voordeur kan worden voorkomen dat niet geholpen katten via de achterdeur naar buiten gaan, zich vermenigvuldigen en bedreiging vormen door predatie op kwetsbare diersoorten.

Door goede samenwerking en verdere ontwikkeling van het castratie project kan naast de bestaande TNRC-methode (Trap-Neuter-Return en Care) het aantal katten verder worden teruggedrongen.

Het je vragen aan de organisatie? Mail dan naar info@kattencastratie.nl

_________________________________________________________________________

Pilotproject: Het pilotproject loopt van Dierendag 4 oktober t/m 30 november: Vooralsnog kunnen katteneigenaren die zijn aangesloten bij de Voedselbank Stad Groningen of katteneigenaren die woonachtig zijn in de gemeente Groningen en leven onder of op 120% bijstandniveau een aanvraag bij de organisatie via www.kattencastratie.nl indienen voor een gratis waardebon. Het pilotproject voor inwoners van de gemeente Groningen wordt mede gefinancieerd door de gemeente Groningen.

In totaal zullen tijdens de pilotprojectperiode 250 waardebonnen door de organisatie worden uitgegeven. Er is een beperkt aantal beschikbare plaatsen, dus geldt: wees snel met het doen van de aanvraag, want op=op

Daarnaast is voor katteneigenaren die voor zichzelf of het gezin zijn aangesloten bij de Voedselbank te Oldambt ook de mogelijkheid een waardebon voor hun kat(ten) aan te vragen. Ook hier geldt maximaal 2 katten per huishouden en in de leeftijd vanaf 6 maanden. De financiering hiervoor is afkomstig vanuit een ander donatiebudget.

Anonymous to team memberStichting Bevordering Huisdierenwelzijn - Because we Care

€ 100

04-10-2023

Anonymous to team memberStichting Bevordering Huisdierenwelzijn - Because we Care

€ 70

04-10-2023

P. van Beusekom to team memberStichting Bevordering Huisdierenwelzijn - Because we Care

Succes met het goede werk!! Dit helpt mens en dier echt.

€ 25

02-10-2023

dakje met Geef-logo
€ 195 collectedThe total amount is updated every 10 minutes. Did you just donate? It's possible that your donation hasn't been counted yet. Don't worry, it will be fine!
of € 5.000
3%
3

donations

0

days left

hart Donate now
The proceeds of this campaign go to this charity:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Share

Participate
×
Participate in this campaign
Who do you like to donate to?
×